پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | اصفهان در لبه پرتگاه

اصفهان در لبه پرتگاه





۲۴ آذر ۱۴۰۰، ۰:۰۰

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی در اصفهان چشم‌بندی می‌کند: «چایی داری غیر از بلال؟» به میان مردم می‌رود تا با کف خیابان همدلی کند. عکس می‌گیرد، پای درد دل بی‌آب‌ها می‌نشیند و به نوازنده‌های خیابانی می‌گوید برایش آهنگ قبل از انقلابی خوش‌خیم بنوازند. چقدر زیباست در کنار مردم ایستادن، اما این مردم واقعا چه می‌خواهند؟ آن سوی لایه‌‌های پنهان مردمی‌بودن‌ چه می‌گذرد؟ خشک شدن زاینده‌رود، دست‌های خالی و چشم‌های دردزده کشاورزان این روزها شده است، چهره جهانی «بهشت ثانی». آن‌قدر که حتی برای هیات دولت، میراث‌فرهنگی که هیچ، گردشگری هم مهم نیست. اما اگر اصفهان در این بین آن تاریخ پرطمطراق و آوازه جهانی‌اش را از دست بدهد، دیگر ما از کدام «نصف جهان» حرف می‌زنیم؟! از کدام چشم‌وچراغ گردشگری ایران حرف می‌زنیم؟

چای و بلال را در همه جا می‌شود پیدا کرد، شاید این وسط‌ها بادی هم بوزد و گپی هم بتوان زد اما آن شهری که سیاحان و پژوهشگران جهان آرزو داشتند در آن به خاک سپرده شوند، این روزها چه حالی دارد؟
می‌گویند در نشست خبری شهردار که مدعی صیانت از آثار تاریخی و محورهای گردشگری آن است، مطرح شده شما که این را می‌گویید اما معاون شهرسازی شما گفتند: «حواسمان باشد طرحی را که تصویب می‌کنیم و لودر را به بافت می‌بریم نگاه مردمی پشت آن باشد. به گونه‌ای باشد که مردم پشت لودر بنشینند نه شهرداری». شهردار هم پاسخ داده: «من در این جمله چیز بدی نمی‌بینم.» این نامش مردمی بودن نیست، فریب مردم است.
چند روز پیش وزیر میراث فرهنگی به اصفهان رفته تا مدیرکل میراث فرهنگی این شهر را انتخاب کند. لرزه به جان دوستداران میراث فرهنگی افتاده است. یادمان نرود، در مدتی که فریدون الهیاری، مدیرکل میراث‌فرهنگی بود چنان بلایی بر سر این شهر آورد که مردم اصفهان در خواب هم نمی‌دیدند. می‌گویند پشت سر مرده نباید حرف زد. حالا الهیاری مرده است، خدایش بیامرزد. اما هیچ کدام از مخالفت‌ها و نقدها باعث نشد تا بازرسی تصمیم قاطعی در قبال تخلفاتی که در زمان مدیریت او اتفاق افتاده، بگیرد.
حالا بسیاری چیزها در این شهر زیر سوال رفته است، آیا مشکل اصفهان اضافه شدن ساعات کاری عالی قاپو است؟ امروز اصفهان هنوز نتوانسته کمر راست کند؛ از مجوزهای اطراف نقش‌جهان تا تخریب‌های مستمر و سیستماتیک گذر آقا نجفی، مطالعات باستان‌شناسی نصف و نیمه‌ چهارباغ، وضعیت اسفناک پل‌ها، مرمت گنبد شیخ‌لطف‌الله که آخر و عاقبتش مشخص نشد. میراث اصفهان در لبه پرتگاه است. لبه سستی در آستانه فروپاشی تاریخی. جناب وزیر چه کسی را مدیرکل این شهر افسانه‌ایی با کاشی‌های آبی می‌کند؟ گزینه‌ها ترسناک هستند. یکی از شهرداری و برخی می‌گویند دیگری از صدا و سیما است. یکی می‌گوید آن دیگری دارد تا پای بازداشت می‌رود و در حال استعفا است. یکی معروف به بساز بفروشی است. گفته شده گزینه‌ها بین بد و بدتر شده است. جناب ضرغامی این‌جا هم باید بین بد و بدتر گیر کرد. حکایت «از هر طرف که رفتم جز وحشتم نیفزود»، شده است. اصلا بهتر نیست که یکی از بدنه کارشناسی از ستاد برای این سمت در نظر گرفته شود، وقتی این اندازه روابط و مدیریت در این شهر پیچیده شده است؟ اکنون چشم امید مردم این شهر -که قدمت گردشگری‌اش دیرینه است و در شرایط بی‌آبی اتفاقا فقط میراث‌فرهنگی و گردشگری آن را نجات می‌دهد و کسب و کار مردم را به رونق می‌اندازد- به جناب ضرغامی است؛ وزیری که باید دید آن سوی بلال و چایی، با قدرت چانه‌زنی که از او انتظار می‌رفت این‌قدر قدرتمند خواهد بود که مدیری با پشتوانه کارشناسی و پرونده مالی شفاف برای اصفهان انتخاب کند؟

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

میثم

اگر امروز میبینیم مرمت گنبد آخرش مشخص نشده باید بدانیم دکتر الهیاری تا زمان حیات حتی زمانی که در بیمارستان بستری بودند دست از کار نکشیدن و پیگیر تمام کارها بودند و کوتاهی و قصور در عدم پیشرفت را نباید از چشم دکتر دید. اینکه ما امروز دچار مشکل شده ایم نبود مدیرانی همچون دکتر الهیاری هست که با اطلاع از انتقادهای بدون تفکر عده ای تندرو با مدیریت و جسارتی که داشتند اقدام به مرمت گنبد کردند. کاری که مدیران قبل از ایشان و با جرات میگویم بعد از ایشان هم توانایی انجامش را نداشته و نخواهند داشت. در مورد پل های تاریخی هم امروزه همه ما شاهد خشکسالی چندسال اخیر هستیم و مسئله فرونشست به ساختمان هایی که با علم روز ساخته شده اند رحم نکرده چه برسد به پل های تاریخی. پس بهتر است قبل از اینکه دست به قلم شویم ابتدا کمی تفکر کنیم . در نهایت ایا شما خبرنگار میراث فرهنگی هستید یا بازیچه دست عده ای سودجو و تشنه مدیریت؟ اینکه یک خبرنگار شرافت‌کاری خود را به مبلغی ناچیز و یا دریافت پست و مقام بفروشد امروزه موضوعی عادی شده و قطعا شما هم از این ماجرا مستثنی نیستید.

Beauty

حتما افرادی مثل آقای ضرغامی با علم بالایی که دارند می‌توانند میراث رانجات دهند پرفسور ی که نامش در دانشگاه های دنیا مطرح است انسان وارسته ای که به خاطر کارمندانش ۹ماه حقوق دریافت نکرد شخصی که با وجود بودجه ی کم در دوران مدیریتش بسیاری از آثار را ثبت ملی کرد بازی چوگان را در دنیا به نام ایران ثبت کرد بسیاری از صنایع دستی را به نام اصفهان ثبت کرد شخصی که برای مراسم تشییعش بدون تبلیغات صداو سیما و با وجود کرونا ۲۵هزار نفر حضور داشتند و اشک می‌ریختند البته اینچنین افراد در جامعه ای که خبرنگارانی مغرض و سود جو دارند که حاضرند به خاطر پول راست را دروغ و دروغ را راست جلوه دهند جایگاه و کارایی ندارند خوشبختانه مردم فهیم اصفهان قدرشناس هستن و با قلم نااهلان فریب نخواهند خورد.

میثم

حتما افرادی مثل آقای ضرغامی با علم بالایی که دارند می‌توانند میراث رانجات دهند پرفسور ی که نامش در دانشگاه های دنیا مطرح است انسان وارسته ای که به خاطر کارمندانش ۹ماه حقوق دریافت نکرد شخصی که با وجود بودجه ی کم در دوران مدیریتش بسیاری از آثار را ثبت ملی کرد بازی چوگان را در دنیا به نام ایران ثبت کرد بسیاری از صنایع دستی را به نام اصفهان ثبت کرد شخصی که برای مراسم تشییعش بدون تبلیغات صداو سیما و با وجود کرونا ۲۵هزار نفر حضور داشتند و اشک می‌ریختند البته اینچنین افراد در جامعه ای که خبرنگارانی مغرض و سود جو دارند که حاضرند به خاطر پول راست را دروغ و دروغ را راست جلوه دهند جایگاه و کارایی ندارند. خوشبختانه مردم فهیم اصفهان قدرشناس هستن و با قلم نااهلان فریب نخواهند خورد. سعی کنیم نون به نرخ روز خور نباشیم.

یاسمین

خفه شو پدرسگ بی شرف تو گه میخوری اسم کسی و بیاری جنده سگ آخه تو چی میفهمی یه بی سواد کثافت که فقط حرف اضافه میزنه تو بروتو خونه کهنه هاتو بشور

Ali

میراث اصفهان رو قبل از دکتر اله یاری دیدیم بعد از ایشونم خواهیم دید.وجدان که نباشه همه حرفی میشه زد.دکتر اله یاری عمر خودشا وقف میراث اصفهان کرد.فقط میشه تاسف خورد..گ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *