پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | پلمب مزر عه بزر گ ر مز ارز

یک مرکز استخراج ارز دیجیتال با 7هزار دستگاه ماینر در غرب تهران کشف شد

پلمب مزر عه بزر گ ر مز ارز

فرمانده انتظامی تهران بزرگ: این مزرعه برای فعالیت همه ماینرهایش به چهار درصد برق کشور نیاز دارد





پلمب مزر عه بزر گ ر مز ارز

۱ تیر ۱۴۰۰، ۲۲:۲۰

در شرایطی که مصرف برق این روزها در کشور به بالاترین میزان خود رسیده و حتی رکورد مصرف روزانه 60 هزار مگاوات هم شکسته شده، استخراج رمزارز به عنوان یکی از عوامل فشار بر شبکه با پایش جدی‌تری مواجه شده است. در تازه‌ترین خبر دیروز پلیس تهران بزرگ از کشف مزرعه رمزارزی با بیش از 7 هزار دستگاه ماینر در غرب تهران خبر داد. فرمانده انتظامی تهران بزرگ در این‌باره گفت: این مزرعه بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال بوده که از سوی پلیس تهران کشف و ضبط شده است.

بنا بر توضیحات پلیس مزرعه کشف شده در یک کارخانه به ظاهر متروکه در محدوده چیتگر در غرب تهران قرار داشت که بیش از 7 هزار دستگاه ماینر در آن فعالیت می‌کردند. سردار حسین رحیمی گفته است که این مزرعه برای فعالیت همه ماینرهایش به میزان برقی حدود چهار درصد برق کشور نیاز داشته و تاثیر بسیاری بر کمبود برق تهران گذاشته است. در واقع کشف این مزرعه به دلیل جلب شدن توجه اداره برق تهران به نوسانات و میزان برق مصرفی این کارخانه متروکه اتفاق افتاده است.
به گزارش ایسنا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان این که تعدادی از ماینرهای این مزرعه فعال بوده و تعدادی دیگر نیز در حال نصب و راه اندازی بود، گفت: این مزرعه بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال بوده که از سوی پلیس تهران کشف و ضبط شد. پس از کشف این مزرعه استخراج ارز دیجیتال توسط پلیس تهران بزرگ، کارخانه به ظاهر متروکه پلمب و فعالیت آن متوقف شده است.
گفتنی است بر اساس دستور رئیس‌جمهور با توجه به افزایش مصرف برق و قطعی سراسری برق فعالیت مزارع استخراج کننده برق تا پایان تابستان ممنوع است.
بر اساس گفته سردار رحیمی در ۴۸ ساعت گذشته منتهی به روز سه‌شنبه (1 تیرماه)، حدود ۳ هزار مورد دستگاه ماینر در جاهای دیگر پایتخت نیز کشف و ضبط شده است.
پیش از این کشفیات مصطفی رجبی مشهدی به «پیام ما» گفته بود که تا کنون 182 هزار دستگاه غیرمجاز رمزارز کشف شده است که مصرف برق آنها معادل مصرف 1 میلیون مشترک خانگی در شبانه روز است. او گرمای زودهنگام هوا و فعالیت مزارع استخراج رمزارز را مهم‌ترین دلیل رکورد مصرف برق در کشور در سال جاری اعلام کرد.
فعالیت‌های استخراج ‌کنندگان غیرمجاز رمزارز در یک سال اخیر به ویژه در زمستان سال گذشته و ابتدای تابستان امسال مردم را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است. قطع برق در شرایطی که شمار بیمارانی که نیاز به دستگاه اکسیژن‌ساز برای تنفس دارند، به دلیل شیوع کرونا افزایش چشمگیر داشته، بازی کردن با جان مردم است. اما با وجود تمامی هشدارها از سوی وزارت نیرو، برخی همچنان در حال استخراج غیرمجاز و گسترده رمزارز با تعرفه مشترکان خانگی و حتی در بعضی مراکز باانشعاب رایگان برق هستند. همچنین پیش از این وزیر نیرو در این‌باره گفته بود:«فعالیت تعداد زیاد استخراج‌کنندگان رمز‌ارزها تعجب‌آور است. اطلاعات دریافتی نشان می‌دهد این مقدار از مراکز غیر مجاز استخراج رمزارز که تاکنون کشف شده درصد کمی از آن چیزی است که احتمال داده می‌شود فعال باشد.»
علاوه بر نگرانی در زمینه افزایش مصرف برق، استخراج ارز دیجیتال نگرانی‌های محیط‌زیستی را هم به دنبال دارد. استخراج رمزارز نیازمند پشتوانه‌ای قدرتمند از انرژی است که این مساله موجب افزایش مصرف سوخت‌های فسیلی می‌شود.
بر اساس نظر کارشناسان محیط‌زیست اگر مقدار برق مصرفی در صنعت ماینینگ در دنیا با همین روند افزایش پیدا کند، ماینینگ به‌تنهایی می‌تواند باعث افزایش 0.5 درجه‌ای دمای کره زمین شود استخراج هر بیت‌کوین نیازمند انرژی معادل سوخت ۱۰۷ بشکه نفت خام یا ۱۵۰۰۰ مترمکعب گاز طبیعی است.
بررسی‌های دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد شبکه استخراج بیت‌کوین در دنیا سالانه برقی معادل مصرف کشور آرژانتین برای استخراج ارز دیجیتال استفاده می‌کند. این موضوع زمانی نگرانی را افزایش می‌دهد که بدانیم بیش از نیمی از برق مورد مصرف در دنیا در نیروگاه‌های حرارتی و با استفاده از سوخت‌های فسیلی تامین می‌شود و انرژی‌های پاک جوابگوی میزان انرژی مورد نیاز برای استخراج رمز ارز نیستند.
جدا از ممنوعیت کنونی و موقتی فعالیت استخراج کنندگان رمزارز در تابستان امسال، وزارت نیرو چندی پیش اصلاحیه مقررات تامین برق مراکز استخراج رمز ارزها را ابلاغ کرد. در اصلاحیه جدید وزارت نیرو دو روش برای تامین برق جهت استخراج رمز ارز اضافه شده است. در دستورالعمل پیشین این وزارتخانه که سال 1398 ابلاغ شد، در خصوص تامین برق مراکز استخراج رمز ارز تنها دو روش «اتصال به شبکه و خرید انرژی از شرکت های برق» و «تامین برق با ایجاد ظرفیت جدید» تعیین شده بود. در اصلاحیه‌ای که در سال جاری از سوی وزیر نیرو ابلاغ شد، تامین برق مراکز استخراج رمز ارزها به یکی از چهار روش «تامین برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر»‌، «تامین برق از طریق سرمایه‌گذاری در بهینه‌سازی»‌، «تامین برق با نصب و بهره‌برداری از مولدهای حرارتی» و یا «اتصال به شبکه و خرید انرژی از شرکت برق» صورت خواهد گرفت. بر اساس ابلاغیه وزارت نیرو مراکز ‌استخراج ‌رمزارز، با هر میزان قدرت، ‌می‌توانند ‌برق ‌مورد ‌نیاز‌ خود ‌را ‌از محل تولید مولدهای تجدیدپذیر تامین کنند. در این حالت، تخصیص تمام انرژی تولیدی نیروگاه تجدیدپذیر برای استخراج رمزارز بلامانع است.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *