پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مرمت و بازسازی «خانه شهر» کرمان به کجا می‌رسد؟

مرمت و بازسازی «خانه شهر» کرمان به کجا می‌رسد؟





مرمت و بازسازی «خانه شهر» کرمان به کجا می‌رسد؟

۲۱ فروردین ۱۴۰۳، ۱۰:۵۹

«خانه شهر» بنایی در شهر کرمان و متعلق به دوره پهلوی است. این خانه را «علی‌اصغرخان اصفهانی» از اولین گروه معماران ایرانی اوایل دهه ۴۰ در میدان فلسطین، خیابان شورا برای کرمانی‌ها ساخت؛ خانه‌ای که به گفته مردم قدیم این شهر ماهانه ۱۵ ریال برای ساختش هزینه می‌دادند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۱۳۵۷ تا چندین سال این مکان محل استقرار دادگاه انقلاب بود و پس از انتقال دادگاه انقلاب، با تغییر کاربری، به محل برگزاری جشنواره‌های هنری و پس از آن جلسات شورای شهر شد. اما این خانه قدیمی پس از تغییر کاربری‌های متعدد سرانجام مورد بی‌مهری قرار گرفت و در پستوی بی توجهی‌ها هر روز فرسوده‌تر از روز قبلش شد تا جایی که دغدغه‌مندان و کرمان‌دوستان، لب به گلایه گشودند و خواستند برای آن فکری و کاری شود تا شاید نجات پیدا کند.

به گزارش «پیام ما» به نقل از ایرنا، هفدهم بهمن پارسال مسئولان نهایتا برای خانه شهر تصمیم‌هایی گرفتند؛ تصمیمی که منجر به مصوبه‌ای برای برگزاری مناقصه باهدف بازسازی این مکان تاریخی شد.

موضوع خانه شهر کرمان و درخواست شهرداری کرمان مبنی بر برگزاری مناقصه برای بازسازی و مرمت این خانه از موضوعات نشست علنی ۱۷ دی پارسال بود، در این نشست شهردار سابق کرمان، «سعید شعرباف» گفته بود، بخش اداری ساختمان خانه شهر برای شورا قابل استفاده است اما اگر شورای شهر تصمیم نداشت به خانه شهر برود برای معاونت فرهنگی هم این مکان مناسب است.

شعرباف در همان نشست با اشاره به اینکه بیشتر مشکلات خانه شهر در حوزه تاسیسات است، گفتهه بود که می‌توان به حد قابل قبولی بازسازی را انجام داد و اگر شورا قصد داشت به خانه شهر برود می‌توانیم زودتر در دستور کار قرار دهیم و کارها را انجام دهیم.

این حرف‌ها و مصوبه شورا، قوت قلبی برای دغدغه‌مندان خانه شهر کرمان شد اما این پایان کار نبود زیرا ۲۲ خرداد امسال هم پای موضوع خانه شهر دوباره به شورای شهر کشیده شد و یکی از مصوبات نودوهفتمین نشست علنی شورای اسلامی شهر کرمان پیرامون واگذاری خانه شهر به استانداری با شرط حفظ اصالت این اثر بود که در ابتدا مخالفانی داشت و در نهایت پیشنهادی موثر برای حفظ این اثر مردمی و تاریخی برشمرده شد.

تصویب واگذاری خانه شهر به استانداری درست بعد از گذشت چهار ماه از تصویب ضرورت برگزاری مناقصه برای بازسازی خانه شهر اتفاق افتاده بود؛ پیشنهادی که با وجود مخالفت بعضی اعضای شورا در نهایت با هفت رای موافق و سه رای مخالف به تصویب رسید.

اما این وضعیت در مورد «خانه شهر» به همین جا ختم نشد تا اینکه ۲۳ بهمن امسال در یکصدو سی‌وهفتمین نشست علنی شورای این شهر دوباره موضوع برگزاری مناقصه برای مرمت خانه شهر مطرح شد که در نهایت اعضای شورا در نشست علنی به آن رای ندادند و قرار شد در کمیسیون‌های مربوطه شورا چکش کاری و دوباره بررسی شود.

محمدرضا کُمساری نایب رییس شورا در این زمینه گفت: در مورد خانه شهر یک گروه بحثشان بر این است که قسمتی از این خانه در حریم امنیتی استانداری است و استانداری باید کل خانه شهر را از شهرداری بگیرد، معوض را به شهرداری بدهد و خودش کار مرمت این بنا را به عهده بگیرد.

او ادامه داد: یک گروه نیز نظرشان بر این است که با توجه به بحث حریم امنیتی و استهلاک شدید خانه شهر، باید دستی به سر و روی این خانه کشیده و به موزه شهر تبدیل شود.

نایب رییس شورا با بیان اینکه گروه دیگر بحث مرمت و بازسازی تمام و کمال بنای خانه شهر توسط شهرداری را مد نظر دارند، گفت: این سه بحث در شورا محل بحث بود که در نهایت اعضای شورا رای ممتنع به نامه شهرداری (درخواست مناقصه برای مرمت خانه شهر) دادند تا این درخواست به کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی برگردد و در آنجا پیرامون این موضوع بحث شود و تصمیم نهایی گرفته شود.

حال باید منتظر بود و دید که اعضای شورا در کمیسیون و در نهایت در صحن علنی در تعامل با شهرداری چه تصمیمی برای این خانه تاریخی می گیرند؛ چیزی که شهروندان منتظرند تا خروجی آن را مشاهده کنند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

تشکیل بازار بهینه‌سازی ضامن تحقق اهداف نقشه راه آب کشور

تشکیل بازار بهینه‌سازی ضامن تحقق اهداف نقشه راه آب کشور

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

یازده روز بی‌خبری از «بی‌بی زلیخا»

یک دختر دستفروش ۱۰ ساله حوالی محله تهرانپارس تهران گمشده است

یازده روز بی‌خبری از «بی‌بی زلیخا»

افزایش ۱۰۰ درصدی دستمزد کارگران هم کفایت نمی‌کند

افزایش ۱۰۰ درصدی دستمزد کارگران هم کفایت نمی‌کند

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *