پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | زیبایی حلقه مفقوده مرمت است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:

زیبایی حلقه مفقوده مرمت است

در مراسم روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، از ۱۴ احیاگر و خیر میراث فرهنگی تجلیل شد





زیبایی حلقه مفقوده مرمت است

۳۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۰۲

|پیام ما|همزمان با برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ۱۴ احیاگر و خیر میراث فرهنگی تجلیل شد. همه ساله، روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی فرصتی است برای برگزاری رویدادهای رسمی و سخنرانی مسئولان. امسال هم به سیاق همه سالهای گذشته این مراسم تکرار شد و عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی هم در سخنانی از وضعیت مرمت بناهای تاریخی در کشور انتقاد کرد و «زیبایی» را حلقه مفقوده مرمت در کشور دانست.

 

عزت‌الله ضرغامی در مراسمی که دیروز با حضور شماری از مرمتگران و فعالان میراث فرهنگی برگزار شد، خطاب به آنها گفت: «شما بزرگانی که اینجا هستید نمایندگان شایسته‌ای از یک جامعه بزرگ و ارزشمندی هستید که خیلی از آن‌ها امروز اینجا حضور ندارند. در حقیقت تجلیل امروز از شما قدردانی و ادای دینی به همه مرمت‌گران و فعالان حوزه میراث‌فرهنگی است. کار مرمت یک کار متعالی است و عادی نیست. مرمت کار خداست.»
به گزارش ایسنا، او افزود: هر کاری که کاربردی است نیاکان ما آن کار را زیبا انجام می‌دادند. امروزه در برخی از مواقع با زیبایی در بعضی از کارها و آثار خداحافظی کرده‌ایم. در حقیقت زیبایی اکنون حلقه مفقوده ماست. در حالی که در خلقت نیز خداوند از زیبایی استفاده کرده و مرمت از همین جنس است.
ضرغامی ادامه داد: در حوزه مرمت یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه بیشتری کرد اهمیت به تئوری است. مرمت برای خود دارای آداب و رسوم و آیین است و در دل خود آیین ویژه ای دارد. میراث ناملموس ما در دل مرمت قرار گرفته و به طور مثال برخی از مرمت‌کاران برای کارهای خود وضو می‌گرفتند. به همین دلیل است که من دست مرمت‌گر گنبد سلطانیه زنجان را بوسیدم.

در بخش استادکاران سنتی بناهای تاریخی از محمد مولی‌زاده از استان آذربایجان شرقی، علی‌اکبر توسلی نوش‌آبادی از اصفهان، حسن کوثری از خراسان رضوی و معمار قادری از استان یزد تجلیل شد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین بیان کرد: در قانون شرح وظایف وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که در دولت بررسی شده و به‌زودی به مجلس ارائه خواهد شد، به موضوع میراث‌فرهنگی توجه جدی شده است.
فرصتی برای بازگو کردن ارزش‌های حفاظت
فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی، هم یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. او روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی را فرصت مغتنمی برای جوامع محلی، ملی و بین‌المللی دانست تا یک گفتمان فرهنگی در این زمینه شکل دهند. داوری افزود: «در سال ۱۴۰۲ این روز به موضوعات تحولات میراث فرهنگی اختصاص دارد. برنامه‌های گسترده‌ای مانند برگزاری نشست‌های تخصصی در نظر گرفته شده است. امروز فرصت مغتنمی برای بازگو کردن ارزش‌های حفاظت میراث‌فرهنگی است تا داشته‌های فرهنگی و تاریخی کشورمان را قدر بدانیم و معرفی کنیم. توسعه فرهنگی کشور صرفا می‌تواند برگرفته از منابع فرهنگی و ارزش‌های فرهنگی کشور باشد. بالغ بر ۳۴ هزار اثر ثبت شده در کشور داریم که تلاش‌های مختلفی برای حفاظت از این آثار تاریخی انجام شده است».
باران بسیاری از دهنه‌های بازار اصفهان را از بین برد
محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان، یکی دیگر از سخنرانانی بود که در این مراسم کوشید بخشی از مشکلات حفاظت از بناها را تبیین کند: «در یک‌سال گذشته در اصفهان، همدوشی بین مدیریت شهری و میراث‌فرهنگی شکل گرفته است. رویکردمان در مدیریت شهری، حفاظت از پهنه‌های تاریخی است باید به این نتیجه برسیم مرمت تک بنا تنها موجب حفاظت نمی‌شود، بلکه باید بناها و بافت تاریخی پیرامون آن مورد حفاظت قرار بگیرد.»
او افزود: «با کمک اداره‌کل میراث‌فرهنگی اصفهان یک پهنه تاریخی، فرهنگی مربوط به دوره سلاجقه که در پیرامون مسجد جامع اصفهان قرار دارد و به شدت آسیب دیده را برای حفظ و احیا در نظر گرفتیم تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را به سرمایه‌گذاری در این بخش ترغیب کنیم. بازخوانی اصفهان انتهای قرن گذشته در دستور کارمان قرار دارد با توجه به بارندگی‌هایی که طی این مدت اتفاق افتاده بود بسیاری از دهنه‌های بازار از بین رفته بود به همین منظور در سال گذشته بیش از ۱۰۰ دهنه بازار را که به طور کامل از بین‌رفته بود، احیا کردیم. امسال نیز احیای بیش از ۲۰۰ دهنه بازار در دستور کار قرار دارد.»
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان برگزاری این نشست‌ها را موجب شکل‌گیری ادبیات مشترک دانست و یادآوری کرد که پیشتر به وزارت کشور پیشنهاد داده تا مجمع شهرهای تاریخی را برای ایجاد تفکر مشترک در حفاظت بافت‌های تاریخی تشکیل دهد.
تجلیل از ۱۴ کنشگر و فعال میراث‌فرهنگی
تجلیل از ۱۴ کنشگر و فعالان حوزه میراث‌فرهنگی بخش دیگر مراسم روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی بود. در بخش استادکاران سنتی بناهای تاریخی از محمد مولی‌زاده از استان آذربایجان شرقی، علی‌اکبر توسلی نوش‌آبادی از اصفهان، حسن کوثری از خراسان رضوی و معمار قادری از استان یزد تجلیل شد. همچنین در بخش منتخب خیران و اهدا‌کنندگان بناهای تاریخی از برادران هاشمی (قیصر و شاهرخ) از استان ایلام، محمدرضا توکلی مدیرعامل کارخانه سیمان زاوه، مهدی زاهدی و خانواده نبی‌پور از استان خراسان رضوی قدردانی شد. در بخش منتخب پروژه‌های خلاق و عام‌المنفعه از حسن رسولیان، رئیس دانشگاه یزد، در بخش منتخب مقامات محلی فعال از محمد علی ایزدخواستی از اصفهان و محمد خانچی از خوزستان و همچنین در بخش اجرای مسئولیت اجتماعی از ایمان عتیقی، مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر سیرجان قدردانی شد.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

مرگ‌های تکراری

ظرف دو ماه گذشته ۴ کارگر در ۴ حادثه در معادن زغال سنگ کرمان جان‌باخته‌اند

مرگ‌های تکراری

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

گفت‌وگوی «پیام ما» با بستگان کارگران مفقودشدۀ معدن شازند اراک

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

صدای جمهور آمد

چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری با مشارکت ۴۰ درصدی برگزار شد

صدای جمهور آمد

واکاوی مسئلهٔ اقدام به خودکشی درمانگران

در نشست علمی «خودکشی درمانگران: نگاهی بین‌رشته‌ای» صورت گرفت

واکاوی مسئلهٔ اقدام به خودکشی درمانگران

معمای آتشفشان «تفتان»

کارشناسان و مسئولان در مورد احتمال همیشگی فوران تفتان اتفاق‌نظر دارند

معمای آتشفشان «تفتان»

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر