معاون کمیسار آب هیرمند:بند کمال‌خان برای ایران مشکلی به‌وجود نمی‌آوردموضوع خشکسالی استان سیستان و بلوچستان و پرداختن به معضلات ناشی از آن سال‌هااست در رسانه‌ها مطرح است. اما نگرانی اصلی اینجااست که تاکنون هیچ اقدام مطالعاتی و عملیاتی دقیقی برای بررسی این مهم انجام نشده است.

1399/11/15

موضوع خشکسالی استان سیستان و بلوچستان و پرداختن به معضلات ناشی از آن سال‌هااست در رسانه‌ها مطرح است. اما نگرانی اصلی اینجااست که تاکنون هیچ اقدام مطالعاتی و عملیاتی دقیقی برای بررسی این مهم در این منطقه استراتژیک کشور انجام نشده است.
خشک شدن دریاچه هامون سال‌هااست به یک معضل مهم زیست محیطی برای منطقه تبدیل شده است. در همین راستا روز دوشنبه هیئت‌های فنی دو کشور ایران و افغانستان برای دریافت حق‌آبه ایران از رود هیرمند در فرمانداری شهرستان زابل جلسه‌ای برگزار کردند.
به گزارش مهر این نشست به سرپرستی وزارت نیرو و با حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه، وزارت کشور، وزارت دفاع، فرماندهی مرزبانی و سایر دستگاه‌های انتظامی و امنیتی سیستان و بلوچستان و همتایان آن‌ها از سوی کشور افغانستان در فرمانداری شهرستان زابل پس از اجلاس بیست و یکم و بیست و دوم کمیساران آب هیرمند برگزار شد. بر اساس توافقات مقرر شده بود سازه اندازه‌گیری مشترک برای تعیین حق‌آبه جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود، که در نهایت هیئت‌های فنی دو کشور با امضای صورتجلسه‌ای موافقت کردند در مدت یک ماه آینده در یک فعالیت مشترک به میزبانی شهرستان زابل نسبت به تهیه نقشه‌های مورد نظر اقدام کنند.
نعیم‌الله سالارزی، رئیس هیئت ۲۲ نفره افغانستانی در این نشست گفت: ما یک معاهده تاریخی داریم که در سال ١٣٥١ انجام شده و مطابق معاهده آب هلمند حق‌آبه کشور ایران ثابت شد و امیدوار هستیم کار فیزیکی حق‌آبه ایران آغاز و حق‌آبه ایران ثابت شود و دولت افغانستان وادار به این است که مطابق معاهده عمل کند.
معاون کمیساری آب هیرمند در ادامه در خصوص ساخت سد روی هیرمند افزود: ما مطمئن هستیم که بند کمال‌خان برای ایران هیچ مشکلی به‌وجود نخواهد آورد، حق‌آبه‌ای را که معاهده ذکر کرده انشاالله به ایران می‌رسد و دولت افغانستان طبق قانون آب این کشور و قوانین بین‌المللی هیچ کاری را نمی‌کند که به ضرر آب هیرمند باشد.
اما نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که با وجود این مسائل باز هم نباید آینده سیستان را فقط به موضوع حق‌آبه گره زد و باید حتماً به دنبال راهکارهای جایگزین برای تامین آب مردم این منطقه بود زیرا طبق اعلام سازمان هواشناسی تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که سطح پوشش برف کنونی حوضه‌های آبریز رودخانه هیرمند و تالاب‌های هامون که بیش از ۶۰ هزار کیلومتر مربع است، نسبت به سال گذشته حدود ۷۵ درصد کاهش یافته است.

مطالب مرتبط
یادداشت
شهادت دو تن از محیط‌بانان استان زنجان در آغازین روزهای سال‌جاری موجب تالم خاطر و نگرانی دوستداران محیط زیست کشور شد. قساوت متخلفان در اقدام به شلیک تیر خلاص به […]
یادداشت
طرح زنده‌گیری یوزپلنگ نر از طبیعت و تکثیر یوزها در اسارت دو سال گذشته و در جلساتی که سازمان محیط زیست با فعالان و کارشناسان حوزه برگزار کرد مطرح شد. […]
وعده محیط زیستی وزیر نفت
صنعت نفت ایران متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰ میلادی انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را تا ۸ درصد کاهش دهد
|پیام‌ما| بر اساس آمارهای بانک جهانی، ایران تا سال ۲۰۱۸ سومین کشور بعد از روسیه و عراق در میان تولیدکنندگان گازهای همراه نفت بوده، با این حال گفته می‌شود میزان […]
مجتبی پارسامجتبی پارسا پژوهش‌های جدید از سهم ۳۷ درصدی فعالیت‌های انسانی در مرگ و میر ناشی از گرما حکایت دارد
پژوهش‌های جدید نشان داده که بیش از یک سوم تمام مرگ‌های ناشی از گرما در سراسر جهان از سال 1991 تا 2018 می‌تواند به گرمایش جهانی ناشی از فعالیت‌های انسانی […]
دیگر مطالب شماره 1942
در نامه جمعی از کارشناسان منابع طبیعی مطرح شداستمداد از رهبری برای نجات جنگل‌هاجمعی از کارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست نامه‌ای به رهبر انقلاب نوشتند تا ایشان از تصویب قوانینی که نابودی جنگل‌های کشور را تسهیل می‌کند، جلوگیری فرمایند.
وزیر کشاورزی از زمین‌های کشاورزی خسارت دیده از توفان و سرما بازدید کردفقط 20 درصد محصولات کشاورزی جنوب کرمان بیمه‌اندمعاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان: گزینه‌های بیمه برای کشاورزان انگیزه‌بخش نیست
باید بازگشت به شرایط قبل از دوران کرونا را فراموش کنیمخداحافظی با زندگی عادیدنیایی که در آن زندگی می‌کنیم تغییر کرده و زندگی کردن با تبعات گرم شدن کره زمین به اقدامات فوری،‌ گسترده و بنیادین نیاز دارد. متخصصان می‌گویند بازگشت به زندگی عادی قبل از کرونا تنها باعث خستگی و فشار بیشتر بر سلامت ذهن انسان می‌شود.
یادداشتبانكداری شتاب به‌جای ایجاد مركز داده‌های آب و هواشناسیاصلاح حکمرانی آب ایران همواره ضرورتی مستمر بوده، از همین رو تهیه قانون جدید آب (ویرایش نخست ۱۳۹۹) با توجه به شرایط جدید و آتی كشور گامی بسیار ارزشمند است.
مجلس با کلیات بودجه ١۴٠٠ مخالفت کرددعوای دولت و مجلس پشت بلندگوهاقالیباف: با نامه کتبی رسما از رئیس جمهوری برای حضور در مجلس برای دفاع از لایحه بودجه دعوت کردم اما ایشان اجابت نکرد. کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه ١۴٠٠ در دستور کار جلسه علنی صبح دیروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست از وضعیت تالاب‌های ایران گفت:تالاب میانکاله اکسیژن ندارددر سال آبی ۹۷ - ۹۸ کوهرنگ بیش از دو هزار میلی‌متر بارش داشت اما اجازه ندادند آبی به تالاب گاوخونی برسد
وزیر امور خارجه:بازگشت ایران و آمریکا به برجام می‌تواند هم‌زمان رخ دهدمحمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ای با «کریستین امان‌پور»، مجری شبکه سی.ان.ان گفته است: «لازم است دولت آمریکا به برجام برگردد و ایران آماده خواهد بود فوراً [این اقدام] را پاسخ دهد.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *