پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | برنامه‌های یادروز سعدی اعلام شد

برنامه‌های یادروز سعدی اعلام شد





۳۱ فروردین ۱۳۹۵، ۳:۱۵

برنامه‌های یادروز سعدی اعلام شد
امسال یادروز سعدی در کشورهای تاجیکستان، روسیه، بلغارستان، چین، هندوستان، اوکراین، قزاقستان، گرجستان، ایتالیا، اسپانیا، آلمان، اتریش، الجزایر، ترکیه، پاکستان، امارات، فرانسه، لهستان، سوئد، سوییس، تونس و ازبکستان برگزار خواهد شد.
«کوروش کمالی سروستانی» گفت: برگزاری مستمر بزرگداشت یادروز سعدی در اول اردیبهشت ماه از سال 1377 تاکنون موجب شده است که این روز به یُمن خوبی‌ها و زیبایی‌های اندیشه سعدی چون شعر و نامش جهانگیر شود و امسال همزمان با شیراز، تهران و برخی از شهرهای ایران بیش از 22 کشور جهان نیز با همکاری نهادهای ادبی، دانشگاهی و رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ایرانیان، ایران شناسان و علاقه‌مندان به سعدی شیرازی این روز را به جشن می‌نشینند و از خوان حکمت و عشق و شور عرفان سعدی خوشه می‌چینند.
مدیر مرکز سعدی‌شناسی افزود: در ادامه دهه نامگذاری نشست‌های بین‌المللی سعدی که با همکاری معاونت فرهنگی شهر کتاب تهران برگزار می‌شود، دیروز و امروز نشست‌ سعدی و کنفسیوس در شهر کتاب تهران با حضور اندیشمندان ایران و چین برگزار شد که در این نشست‌ها استادان نامداری چون دکتر داوری اردکانی، ضیاء‌موحد، مجتبایی، اسماعیل پور، محبتی، دهقانی و نیز چهار سخنران از دانشگاه‌های چین، اندیشه و زندگی کنفسیوس و سعدی را مقایسه کردند.
دبیر ستاد برگزاری مراسم یادروز سعدی هم‌چنین گفت: با توجه به تقارن مبارک میلاد علی (ع) و یادروز سعدی نشست‌های علمی، هنری و فرهنگی یادروز سعدی در شیراز از ساعت 17:30 روز سه‌شنبه 31 فروردین ماه در آرامگاه سعدی آغاز خواهد شد و در اولین گام گلستان خوانان جوان فارس که در طرح «گلستان خوانی» آموزش و پرورش فارس در سال 1394 شرکت کرده بودند، بهترین‌ برنامه‌های خود را ارائه خواهند کرد و در جمع معلمان و مدیران و دانش آموزان از برگزیدگان این فعالیت فرهنگی تجلیل خواهد شد و گروه هنری « دنگ شو» اشعار سعدی برای جوانان باز خواهند خواند.
او افزود: نشست‌های علمی یادروز سعدی در ساعت 9 صبح روز چهارشنبه – اول اردیبهشت ماه – در سالن « فرهنگ» مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار خواهد شد و در این نشست آقایان دکتر اصغر دادبه پیرامون «زیبایی شناسی سعدی»، دکتر سید جواد طباطبایی پیرامون «ادب فارسی و اندیشمندان ایرانی»، دکتر وحید سبزیان‌پور پیرامون «فرهنگ ایرانی و عربی در آثار سعدی» کامیار عابدی شال» پیرامون «شاعران معاصر» سخنرانی خواهند کرد و هم‌چنین میزگردی با عنوان «چشم‌انداز سعدی‌شناسی در ایران و جهان» با حضور استادان دکتر ضیاء موحد، دکتر جعفر موید شیرازی، علی اصغر محمدخانی و بهزاد مریدی برگزار خواهد شد.
او ادامه داد: نشست « شب سعدی» در ساعت 8 روز چهارشنبه – اول اردیبهشت ماه – در آرامگاه سعدی و با حضور سعدی‌پژوهان و دوستداران سعدی و مسئولان ملی و استانی برگزار خواهد شد. در این نشست امام جمعه محترم شیراز، استاندار فارس و دکتر نوبخت، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سخنرانی خواهند کرد و برخی برنامه‌های هنری از جمله موسیقی سنتی با آواز علیرضا قربانی بر اساس اشعار سعدی اجرا خواهد شد.
مدیر مرکز سعدی‌شناسی ادامه داد: در روز پنجشنبه دوم اردیبهشت ماه بازدید از آرامگاه سعدی رایگان خواهد بود و در ساعت 17:30 برنامه ویژه بزرگداشت سعدی و میلاد حضرت علی (ع) از سوی انجمن مفاخر استان فارس در تالار حافظ برگزار می‌شود. برگزاری نمایشگاه ویژه نسخ خطی آثار سعدی، نمایشگاه عکس و اسناد آرامگاه سعدی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، انتشار دفتر نوزدهم سعدی شناسی و کارت و پوستر ویژه یادروز سعدی، از دیگر برنامه‌های یادروز سعدی در شیراز است.
«کمالی» در پایان از استادان و هنرمندان و خبرنگاران و نیز اعضای ستاد برگزاری مراسم یادروز سعدی متشکل از استانداری فارس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، شهرداری شیراز، بنیاد فارس شناسی و صدا و سیمای مرکز فارس برای همدلی و همراهی‌هایشان سپاسگزاری کرد

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *