همکاری سه‌جانبه درخصوص حدنگاری اراضی کشاورزی





همکاری سه‌جانبه درخصوص حدنگاری اراضی کشاورزی

۳۰ خرداد ۱۴۰۳، ۱۶:۵۹

معاون رئیس قوه قضائیه از حدنگاری ۷۰ درصدی اراضی کشاورزی خبر داد و بر لزوم تعامل ارگان‌های دخیل برای اتمام این پروژه و مستندسازی اراضی برای کاهش اختلافات قضایی تأکید کرد.

به گزارش پیام ما به نقل از ایسنا، اولین نشست مشترک سه‌جانبه با حضور معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و رئیس سازمان امور اراضی کشور با موضوع اجرای حدنگاری در اراضی کشاورزی و تسهیل در صدور اسناد کشاورزی برگزار شد. 

«بابایی»، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، درخصوص لزوم برگزاری این نشست گفت: متولی حدنگاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است، اما اتمام این مهم نیازمند تعامل ارگان‌های ذی‌مدخل در حدنگاری است و خوشبختانه با تعامل صورت‌گرفته و اقدامات مشترک از آمار ۴ درصد صدور اسناد اراضی کشاورزی طی سالیان گذشته، اکنون به حدنگاری ۷۰ درصدی اراضی کشاورزی رسیده‌ایم.

او با تأکید بر مسئولیت شرعی و حقوقی آرای صادره در قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی و قانون ساماندهی ادامه داد: صدور آراء در قانون تعیین تکلیف و ساماندهی، در واقع حکمیت و قضاوت ثبتی است که مستندسازی این اراضی در قوانین فوق باعث کاهش نزاع و اختلافات ملکی می‌شود.

«مهیار نورعلی»، معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز از حمایت‌های «سلیمی»، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، در این زمینه قدردانی و عنوان کرد: اجرای قانون حدنگار یک تکلیف ملی است. به همین دلیل سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در کنار سازمان ثبت اسناد و املاک از اجرای آن حمایت می‌کند و تاکنون ابلاغیه‌های متعددی در این زمینه از سوی رئیس سازمان صادر شده‌است.

او ادامه داد: خوشبختانه در برخی از استان‌ها شاهد پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی حدنگاری اراضی کشاورزی هستیم و از ظرفیت دهیاران برای اعتمادسازی مردم در این امر استفاده خواهیم کرد.

نورعلی افزود: مزایای صدور سند باید برای مردم تبیین شود تا در کنار آن با کسب آمار دقیق از مالکیت زارعین و کشاورزان بتوانیم برنامه‌ریزی مناسب و بهره‌گیری کامل از ظرفیت‌های موجود را داشته باشیم.

«افلاطونی»، رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز با حمایت از اجرای قانون حدنگاری بیان کرد: تعیین تکلیف اراضی زیر حد نصاب و قابلیت صدور سند با هر مساحت، منع نقل و انتقال عادی، قید کاربری کشاورزی در سند و سوابق ثبتی و پاسخگویی برخط به استعلامات، از مزایای اجرای قانون است.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، او خواستار تشکیل کمیته راهبری و راهبردی و تصویب دستورالعمل اجرایی مشترک در این زمینه شد.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ادعای آلودگی نفتی در جزیره خارک تکذیب شد

واکنش شرکت پایانه‌های نفتی ایران به گزارش‌های منتشر شده

ادعای آلودگی نفتی در جزیره خارک تکذیب شد

نجات کوهنورد نهاوندی

نجات کوهنورد نهاوندی

حشــــــرات همه‌جا هستند، مگر در بودجه‌ها

«پیام ما» وضعیت پژوهش درباره حشرات در ایران را، در اردیبهشت که ماه «گرده افشان»هاست بررسی می‌کند

حشــــــرات همه‌جا هستند، مگر در بودجه‌ها

برنج گـــــــران می‌شـــــود؟

گزارش «پیام ما» از وضعیت بازار برنج در گفت‌وگو با سفیر ایران در فائو و منابع آگاه

برنج گـــــــران می‌شـــــود؟

خلیج فارس در آستانه موج‌های دو متری

هشدار جوی برای شمال خلیج فارس

خلیج فارس در آستانه موج‌های دو متری

ضرورت پذیرش تنوع حجاب برای حفظ همبستگی

هشدار درباره پیامدهای دوقطبی‌سازی اجتماعی

ضرورت پذیرش تنوع حجاب برای حفظ همبستگی

یزد از خط قرمز گرما عبور کرد؛ سهم ۳۰ درصدی تجهیزات سرمایشی و هشدار ایمنی

مدیریت مصرف انرژی و ایمنی در فصل گرما

یزد از خط قرمز گرما عبور کرد؛ سهم ۳۰ درصدی تجهیزات سرمایشی و هشدار ایمنی

بایدها و نبایدهای احیای دریاچه ارومیه؛ مدیریت رهاسازی سدها و کاهش کشت محصولات پرآب‌بر

بحران دریاچه ارومیه

بایدها و نبایدهای احیای دریاچه ارومیه؛ مدیریت رهاسازی سدها و کاهش کشت محصولات پرآب‌بر

زمان دقیق برگزاری کنکور سراسری هنوز مشخص نیست

اظهارات سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش درباره کنکور و امتحانات

زمان دقیق برگزاری کنکور سراسری هنوز مشخص نیست

مهاجرانی: مذاکره نشانه عقب‌نشینی نیست/ وحدت نیازمند هم‌افزایی در عمل است

یادداشت سخنگوی دولت درباره انسجام ملی

مهاجرانی: مذاکره نشانه عقب‌نشینی نیست/ وحدت نیازمند هم‌افزایی در عمل است