پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | دستور توقف و تعلیق کلیه طرح‌های صنعتی فاقد مجوز محیط زیست اردکان

جلسه‌ اضطراری به دنبال اعتراض مردم اردکان برای آلودگی هوا تشکل شد

دستور توقف و تعلیق کلیه طرح‌های صنعتی فاقد مجوز محیط زیست اردکان





دستور توقف و تعلیق کلیه طرح‌های صنعتی فاقد مجوز محیط زیست اردکان

۶ دی ۱۴۰۲، ۱۷:۵۰

به دنبال اعتراض مردم اردکان برای آلودگی هوای این شهرستان، جلسه‌ اضطراری به دعوت نماینده مردم اردکان در مجلس در محل فرمانداری و با حضور امام جمعه اردکان، دو معاون عمرانی و اقتصادی استاندار، خبرنگاران و نمایندگان انجمن‌های محیط زیستی اردکان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردکان، در این جلسه که پیش از ظهر امروز بدون حضور فرماندار اردکان برگزار شده است، نمایندگان انجمن‌های محیط زیستی شهرستان به بیان مطالبات خود پرداخته و عدم پاسخگویی شفاف و به موقع مسئولان مرتبط با حوزه مدیریت شهرستان و محیط زیست را به عنوان یکی از جدی‌ترین مطالبات خود مطرح کردند.

آلودگی هوای اردکان، مطالبه‌ای ۱۰ سال که شنیده نشده

ذاکری یکی از شهروندان معترض اردکانی در این جلسه مهمترین مطالبه مردم اردکان در حوزه محیط زیستی را کاهش آلودگی این شهرستان عنوان و اظهار کرد: خواسته مردم اردکان در تجمعات محیط زیستی همراهی مسئولان ارشد شهرستان است و انتظار داریم که با مشخص کردن تاریخ دقیق تکلیف ساماندهی هوای اردکان را روشن شود.

او با بیان این‌که به نظر می‌رسد بسیاری از بیماری‌های موجود در اردکان ناشی از آلودگی‌های موجود است، گفت: برخی صنایع که اتفاقاً آلایندگی زیادی هم دارند، خیلی به شهر نزدیک بوده و همین امر میزان آلودگی شهرستان اردکان را چند برابر کرده است.

این شهروند اردکانی و فعال محیط زیست با بیان این‌که آلودگی و ناسالم بودن هوای اردکان دغدغه‌ای جدی و قدیمی است که حداقل در این دوره به صورت عملیاتی به آن پرداخته شود، خاطرنشان کرد: مردم اردکان 10 سال است که دغدغه آلودگی هوای شهرشان را دارند ولی تاکنون آن طور که باید برای آن اقدامی انجام نشده و پاسخی مشخص به مردم ارائه نمی‌شود.

ذاکری نداشتن فضای سبز شهری مناسب و نبود مدیریت اجرایی کارآمد برای کاهش آلودگی هوا را از دیگر مطالبات جدی حوزه محیط زیست مردم اردکان دانست.

حسینی پور، وکیل دادگسری و یکی دیگر از شهروندان اردکانی نیز در این جلسه با بیان این‌که آلودگی هوای اردکان باید به یکی از دغدغه‌های جدی مدیران و مسئولان ارشد استان تبدیل شود، اظهار کرد: زمانی می‌توانیم دغدغه آلودگی هوای اردکان را در گستره ملی پیگیری کنیم که این مهم مطالبه واحد استان باشد نه فقط شهرستان اردکان.

او توقف توسعه صنایع آلاینده در دشت یزد- اردکان را یکی از مهمترین مطالبات اردکانی‌ها دانست و افزود: متأسفانه در شرایط کنونی از یک طرف شاهد عمل نکردن صنایع به تعهدات اجتماعی خود نسبت به مردم اردکان هستیم و از طرفی هم هر روز شاهد توسعه و افزایش صنایع در این منطقه هستیم.

این شهروند اردکانی با طرح این سئوال که ایجاد نیروگاه دوم سیکل ترکیبی در دشت یزد- اردکان مجوز محیط زیستی دارد یا خیر، گفت: توقف ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی و جابجایی طرح توسعه صنایع آلاینده به خارج اردکان از دیگر مطالبات مردم اردکان است.

حسینی پور واگذاری اختیار تصمیم گیری و تشکیل کمیته اضطرار به فرمانداری اردکان را از دیگر مطالبات مردم اردکان دانست و بیان کرد: فرآیند تصمیم‌گیری در مورد مدیریت آلودگی در اردکان باید به مسئولان شهرستانی تفویض شود.

مسئولان صدای مردم اردکان بشوند

محمدسپهری یکی از فعالین محیط زیستی اردکان در ادامه با بیان این‌که ظاهراً تلاش بر شنیده نشدن مطالبه مردم اردکان است، گفت: برای این که بتوانیم صنایع آلاینده اردکان را کنترل کنیم نیاز به پهنه صنعتی جدید داریم.

این فعال محیط زیستی شهرستان اردکان در ادامه با معرفی پهنه سیاه کوه در محور چوپانان گفت: این پهنه در فاصله 60 کیلومتری اردکان قرار دارد و با توجه به مطالعاتی که در این خصوص انجام شده، محل مناسبی برای انتقال صنایع آلاینده است.

پاسخ مسئولان به مطالبات اردکانی‌ها

حجت الاسلام والمسلمین سید اسماعیل شاکر، امام جمعه شهرستان اردکان در جلسه پاسخ به نمایندگان انجمن های محیط زیستی و مردم معترض اردکان، اظهار کرد: به دنبال تجمع دو روز گذشته در این شهرستان که به منظور گلایه از آلودگی هوا اردکان انجام شده بود، با استاندار تماس گرفتیم و از وی برای حضور در اردکان دعوت به عمل آمد.

او افزود: استاندار یزد به همراه جمعی از معاونین و مدیران کل مرتبط با حوزه صنایع و محیط زیست به اردکان آمدند و صبح همان روز طی جلسه‌ای در جریان تمام موارد و مطالبه مردم قرار گرفتند است.

امام جمعه اردکان از قول استاندار یزد، گفت: انتظار داریم برابر ضوابط و مقررات مدیریتی، مدیران ارشد هر شهرستان با محوریت فرماندار، با پاسخگویی به موقع و شفاف نسبت به مدیریت مطالبات مختلف مردم اقدام کنند.

حجت الاسلام شاکر تصریح کرد: قضاوت این موضوع که مسئولان قصد بی توجهی و دور زدن مردم را دارند نادرست است، چرا چون بعد از یک تماس تلفنی تیم مدیریت ارشد استان از ابتدای صبح امروز برای بررسی و در جریان قرار گرفتن مطالبه مردم پای کار بودند و به اردکان سفر کردند.

او تأکید کرد: مردم باید مراقب باشند در بیان مطالبات خود درگیر حواشی نشوند، چون پرداختن به حواشی بی‌ارزش اصل مطالبه مردم و شنیدن شدن دغدغه شهرستان را سخت و یا ناممکن می‌کند.

به هیچ عنوان از حق مردم نخواهیم گذشت

محمدرضا دشتی اردکانی، نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که بحث آلودگی هوای اردکان یکی از دغدغه‌های جدی است که در آخرین جلسه مجمع نمایندگان استان به آن پرداخته شده و بیشترین زمان جلسه با حضور مسئولان ارشد امنیتی، نظارتی و اجرایی استان را به خود اختصاص داده است، گفت: به هیچ عنوان از حق مردم نخواهیم گذشت.

او افزود: مشخص کردن چرایی آلودگی هوا، تعیین نرخ میزان سرطان و پاسخ شفاف مسئولان از جمله مهمترین دغدغه‌ها و مطالبات مردم اردکان است که باید هرچه سریعتر به آن پاسخ داده شود.

نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی، تشکیل کمیته اضطرار به صورت مستقل در اردکان را از دیگر مطالبات مردم این شهرستان دانست و گفت: یک ماه پیش این مهم را از استانداری یزد درخواست شده و انتظار داریم طبق قانون برای آن برنامه‌ریزی شود.

اعلام نتیجه مطالعات منشأ آلودگی هوار اردکان تا سه ماه دیگر

دشتی اردکانی با بیان این‌که شرایط کنونی آلودگی هوای اردکان محصول ریل گذاری‌های 40 سال است، تصریح کرد: مردم باید در جریان منشأ آلودگی‌های اردکان قرار گیرند و مسئولان هم مردم را گام به گام در جریان اقدامات و تصمیمات خود در این باره بگذارند.

او در ادامه با بیان این‌که در برنامه هفتم توسعه کشور ۱۱ بند در حوزه محیط زیست و مدیریت آلایندگی صنایع پیشنهاد دادیم، گفت: بحث آلایندگی اردکان را با وزیر کشور و رئیس سازمان محیط زیست کشور، در میان گذاشتیم و قرار است تا دو ماه آینده نتایج منشأ آلودگی هوای اردکان بعد از جمع بندی نهایی اعلام شود.

نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که وظیفه نماینده نظارت برعملکرد دولتی‌هاست، گفت: نظارت‌های لازم انجام شده و یک سری اقدامات نیز در دستور کار جدی قرار گرفته است.

دشتی اردکانی خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته تذکر، سئوال از وزرا، پیگیری از وزیر کشور، جلسه با رئیس سازمان محیط زیست و تخصیص اعتبار لازم برای تکمیل مطالعات منشأ آلودگی هوا از طریق ورود به جدول ۲۰ از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار برای کاهش و مدیریت آلودگی هوای اردکان است.

قدرت محیط زیست اردکان باید تقویت شود

علی‌‌محمد دشتکیان، دادستان اردکان نیز در این جلسه با بیان این‌که بحث آلودگی در اردکان غیرمعمول است، اظهار کرد: اجرای سریع، صریح و شفاف قانون تنها راه کاهش آلودگی هوا در اردکان است.

او افزود: شرایط شهرستان اردکان به گونه‌ای شده که لازم است کمیته اضطرار آلودگی هوا در این شهرستان و با محوریت مسئولان آن تشکیل شود و در کوتاه‌ترین زمان تصمیم‌گیری کند.

دادستان اردکان توقف و تعلیق کلیه طرح‌های صنعتی که فاقد مجوزهای زیست محیطی هستند را از دیگر الزامات اجرایی برای کاهش آلودگی هوای اردکان دانست و گفت: تمرکز مسئولیت‌های اجتماعی صنایع اردکان باید انجام و به صورت شفاف و به اطلاع مردم رسانده شود.

دشتکیان در ادامه با بیان این‌که هرگونه تجمعی باید در چارچوب قانون و بعد از اخذ مجوز انجام شود، تصریح کرد: قدرت محیط زیست اردکان باید بیش از پیش تقویت شود و تمام مسئولان اجرایی و نظارتی از تصمیمات محیط زیستی باید حمایت کنند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *