پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | شیوع وبا در اسدآباد صحت ندارد

بررسی «پیام‌ ما» از شایعه شیوع وبا در اسدآباد همدان

شیوع وبا در اسدآباد صحت ندارد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان: تابستان امسال به دلیل استفاده زیاد مردم از آب چاه بیماری‌های گوارشی بیشتر شده است اما مورد قطعی ابتلا به وبا نداریم





شیوع وبا در اسدآباد صحت ندارد

۱۴ شهریور ۱۴۰۱، ۰:۰۰

اسدآباد شهری تاریخی است که بیشتر با نام سید جمال الدین اسدآبادی شناخته می‌شود. شهری کوچک در استان همدان که حتی پس از قطع آب در این شهر مانند مرکز استان، کمتر نامش در رسانه‌ها مطرح شد. گویی از عصر ناصری و نهضت اصلاح طلبانه سیدجمال‌الدین کمتر کسی سراغی از این شهر می‌گیرد. این بار اما شایعه شیوع وبا در این شهر، توجه‌ها را یک بار دیگر به آن جلب کرد. حالا درشهر هم مردم از وبا صحبت می کنند و از راننده تاکسی گرفته تا عابران در خیابان می گویند کسی را در میان بستگان و آشنایان می‌شناسند که علائمی مانند وبا داشته است و ناچار شده به بیمارستان مراجعه کند.
همزمان با قطع آب شرب در همدان و چند شهر کوچک پیرامونی شایعه‌ای در فضای مجازی شکل گرفت که بیمارستان اسدآباد مملو از بیماران مبتلا به وباست و این بیماری در حال رسیدن به مرحله همه گیری در این شهر کوچک است.
بررسی میدانی «پیام ما» از بیمارستان قائم و سایر مراکز درمانی در این شهر اما نشان از صحت نداشتن این موضوع دارد. به نظر بیماری‌های باکتریایی دستگاه گوارش ناشی از آب آلوده نه فقط در اسدآباد، بلکه در همدان هم بیش از سال‌های گذشته است. گرچه تعداد قابل توجهی از این افراد نیاز به بستری در بیمارستان ندارند و به گفته یکی از پزشکان بیمارستان قائم اکثر مراجعان با علائم شبه وبا یا بیماری‌های گوارشی به مرکز بهداشت ارجاع داده می‌شوند اما معمولا پس از نمونه گیری وبا تایید نمی‌شود و بیماران با درمان‌های سرپایی و دریافت دارو دوره نقاهت را در منزل سپری می‌کنند.
مشاهدات خبرنگار «پیام ما» نیز موید این است که اکثر بیماران نشسته در صف انتظار ویزیت پزشک نیز با علائم کووید به بیمارستان مراجعه کرده‌اند و جز معدود بیمارانی در حد انگشتان یک دست دارای علائم گوارشی حاد نیستند. با این حال اطلاعیه هشدار بیماری‌های گوارشی در همه مراکز درمانی و تشخیصی این شهر خودمایی می‌کند.
یک منبع آگاه در مرکز بهداشت اسدآباد به خبرنگار پیام‌ما می گوید: شایعه شیوع وبا در اسدآباد پس از ماجرای مسمومیت گسترده در روستای «چنار‌عباس خان» شکل گرفت که به دلیل استفاده از آب آلوده در شربت نذری و در روزهای عزاداری محرم رخ داد. آن مسمومیت گسترده با جزئیات در استان بررسی شد و مسئولان بهداشتی استان مطمئن شدند که موضوع مربوط به یک منبع آلوده آب عمومی نبوده است. اما بیماری‌های گوارشی ناشی از عفونت‌های باکتریایی مربوط به آب هر سال تابستان شایع می‌شود و امسال این موضوع شایع‌تر شده است.
شیوع بیماری‌های باکتریایی گوارشی در اسدآباد به میزانی از توجه رسیده است که علاوه بر هشدارهای دانشگاه علوم پزشکی این استان از طریق وب‌سایت اطلاع رسانی، تمام مراکز درمانی اطلاعیه‌های شیوه پیگیری و مراکز مراجعه را بر بردهای اطلاع‌رسانی نصب کرده‌اند.

مشاهدات خبرنگار «پیام ما» نیز موید این است که اکثر بیماران نشسته در صف انتظار ویزیت پزشک نیز با علائم کووید به بیمارستان مراجعه کرده‌اند و جز معدود بیمارانی در حد انگشتان یک دست دارای علائم گوارشی حاد نیستند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با وجود اینکه عددی ارائه نمی‌دهد اما افزایش قابل‌توجه تعداد بیماران مبتلا به بیماری باکتریایی ناشی از آب در اسدآباد و همدان را در تابستان امسال نسبت به سال گذشته تایید می‌کند. علیرضا توقیری به پیام‌ ما می‌گوید: هیچ نمونه قطعی از وبا نداشتیم. اما امسال متاسفانه به دلیل قطع آب و افزایش مصرف آب از چاه توسط مردم بیماری‌های گوارشی باکتریایی که منشا آن آب است افزایش پیدا کرده است. موضوع این است که آب چاه بهداشتی نیست و حداقل کاری که باید در مورد آن انجام شود جوشاندن پیش از مصرف است.او ادامه می‌دهد: طبیعتا در زمان نبود آب، هم بهداشت عمومی پایین می‌آید و هم استفاده از آب غیر مطمئن و غیر بهداشتی افزایش پیدا می‌کند. همین موضوع دلیل افزایش بیماری‌های گوارشی در همدان و اسدآباد است. هشدارهای بهداشتی بارها داده شده است و همین طور که خودتان هم گفتید در همه مراکز هم اطلاع رسانی شده است اما خوشبختانه هیچ مورد ابتلا به وبا نداشتیم اما همچنان از شهروندان درخواست داریم تا از مصرف آب بهداشتی برای شرب مطمئن باشند. آب چشمه‌ها و چاه‌ها به دور از جوشاندن یا مصرف بلافاصله پس از برداشت به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. گفته‌های این مسئول بهداشت و درمان استان همدان در حالی است که طی دو هفته گذشته تعداد زیادی از شهروندان این استان علاوه بر اسدآباد در مرکز استان یعنی همدان نیز از آب چاه‌های خانگی بدون تصفیه و آب چشمه‌های اطراف شهر برای تامین آب شرب استفاده می‌کنند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *