پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | امروز

امروز





۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۶:۲۴

امروز 4 آذر برابر
با 25 نوامبر
اعتراض شوروی به ایران
در پی عضویت ایران در پیمان نظامی بغداد (سنتو) دولت شوروی 25 نوامبر سال 1955 در یادداشت شدیدالحنی که در مسکو به سفارت ایران تسلیم شد دولت ایران را مورد اعتراض قرار داد. در این یادداشت به پیمان سال 1921 مسکو و تهران اشاره شده بود که به موجب آن در صورت ورود و یا استقرار نیروهای خصم دولت مسکو در ایران، آن دولت خواهد توانست نیروی نظامی وارد ایران سازد. دولت ایران پس از ده روز بحث و تبادل نظر (با غرب) ششم دسامبر (14 آذر 1334) به یادداشت شوروی پاسخ داد، ولی این پاسخ از بحران روابط دو کشور نکاست. در همین ماه (آذر ماه 1334) برای تطبیق اوضاع نظامی ایران با سایر کشورهای عضو پیمانهای نظامی غرب، سازمان ارتش ایران تغییر یافت و یکانهای آن میان پنج سپاه تقسیم شدند. درهمین ماه رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا وارد تهران شد و با ژنرالهای ایران پیرامون اجرای برنامه های نظامی مذاکره کرد و در پی آن سیل سلاحهای ساخت آمریکا به ایران سرازیر شد و ….

افزایش بهای فرآورده های نفتی و اعتصاب تاکسی های تهران
دو برابر شدن بهای بنزین و یک و نیم برابر شدن سایر فرآورده های نفتی در ایران که از روزی چون امروز در سال 1343 (25 نوامبر 1964) به اجرا در آمد مردم را به دلیل ثابت ماندن سطح دستمزدهاخشمگین کرد و با این که به همین نسبت کرایه تاکسی های شهری هم افزایش یافته بود رانندگان تاکسی از پنج روز بعد دست به اعتصاب زدند و دولت سرانجام مجبور شد که افزایش قیمت را به حداقل برساند تا اعتصاب تاکسی ها به سایر اصناف گسترش نیاید. طبق تصمیم تازه دولت وقت، بهای بنزین معمولی که پیش از چهارم آذرماه هر لیتر پنج ریال بود و به ده ریال افزایش یافته در شش ریال تثبیت شد.

تمدید مذاکرات اتمی تا یکم جولای 2015 ـ ترجمه رسمی توافق نامه ژنو (آذرماه 1392)
گفت و گوهای اتمی شش دولت با جمهوری اسلامی ایران تا رسیدن به یک توافق جامع بازهم تمدید شد. طبق اعلامیه پایان مذاکرات وین، 24 نوامبر 2014 (سوم آذرماه 1393) اعلام شد که شش دولت و جمهوری اسلامی ایران موافقت کرده اند که مذاکرات برای رسیدن به یک توافق جامع بر سر مسئله فعالیت های هسته ای ایران، تا یکم جولای 2015 (به مدت 7 ماه) تمدید شود. توافق نامه موقت در آذرماه 1392 در ژنو حاصل شده است.

زادروز فارابی
طبق منابعی که در دست است از جمله نتیجه تحقیقات پروفسور دیویدسون، ابونصر (محمد) فارابی 25 نوامبر سال870 میلادی (259هجری خورشیدی) در شهرک فاراب در خراسان بزرگتر به دنیا آمد و پدرش یک افسرایرانی ارتش (سامانیان) بود. در آن زمان، تازه مهاجرت قبایل آلتائیک به منطقه فرارود (ماور النهر) با عبور از سیردریا (سیحون) در مقیاسی کم آغاز شده بود. از فارابی 117 کتاب و رساله از جمله کتاب معروف «مدینه فاضله» باقی مانده است. این آثار در همه زمینه ها از جمله موسیقی است. وی بر همه دانش عصر خود به ویژه فلسفه، ریاضیات، ادبیات و چند زبان خارجی مسلط بود و به همین لحاظ به «معلم ثانی» ملقب شده بود. استادان علم حکومت از فارابی به عنوان بنیادگذار دمکراسی اسلامی یادکرده اند. نظر فارابی در زمینه انتخاب رئیس دولت و شرایط احراز این مقام همچنان مورد توجه است. مورخان اروپایی وی را از طبقه فلاسفه «نئو پلاتونیست = افلاتونیان نوین» می دانند که تحصیلات خود را در بخارا، کانون فرهنگ ایرانی و ادبیات فارسی آغاز کرد و به تکمیل آن در بغداد، حلب و دمشق پرداخت.

سرنوشت نخستین روزنامه ای که در آمریکا انتشار یافت
نخستین نشریه چاپی که در آمریکای شمالی انتشار یافت 25 نوامبر سال 1690 طبق دستور عمومی (بخشنامه) فرماندار انگلیسی مهاجر نشین ماساچوست برای همیشه تعطیل شد. این روزنامه به سردبیری «بنجامین هریس» تنها نسخه خود را 25 نوامبر 1690(در این سال و در روزی چون امروز) منتشر کرده بود و روز بعد به تصمیم فرماندار اعزامی از لندن موقتا توقیف شده بود تا درباره سرنوشت آن از لندن استعلام شود که تا رسیدن پاسخ دو ماه طول کشید. چند تن از معاریف منطقه سرمایه گذاران این روزنامه بودند و هدفشان اطلاع رسانی و نیز انتشار نظرات خود درباره نارسایی ها و شکوه ها بود و قرار بود که چند نسخه از آن هم با کشتی برای مقامات انگلستان از جمله پارلمان و نخست وزیر به لندن ارسال شود. این روزنامه به نام «وقایع عمومی» که در قطع 30 در 50 سانتیمتر در هشت صفحه انتشار یافته بود در صفحه اول خود با تیتر درشت به بوروکراسی (کاغذبازی) دفتر فرمانداری ماساچوست و رفتار بد کارمندان دفتر با ارباب رجوع و امروز و فردا کردنها و اتلاف وقت مردم تاخته بود و نوشته بود که کارمندان دولت نوکران عامه هستند نه سرور آنان. همین مطلب سبب شد که فرماندار موقتا آن را توقیف و نظر لندن را به ادامه انتشار آن استعلام کند که جواب منفی دریافت کرده بود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *