پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | فعالیت‌های مطبوعاتی محمد صنعتی به روایت تصویر

فعالیت‌های مطبوعاتی محمد صنعتی به روایت تصویر





۲۱ دی ۱۳۹۴، ۱۸:۴۷

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
فعالیت‌های مطبوعاتی محمد صنعتی به روایت تصویر
بخش نود و چهار
از این شماره روزنامه به اسناد و عکس‌هایی می‌پردازیم که در کتاب رهگذار عمر آقای محمد صنعتی منتشر گردیده و از هر کدام از آنان می‌توان به گوشه‌هایی از مسایل تاریخی، اقتصادی، سیاستی و اجتماعی کرمان در هفت دهه اخیر پی برد.

عکس بالا سمت راست :دیدار اعضای هیئت مشورتی روزنامه اطلاعات در کرمان با وزیر کشور و استاندار کرمان ـ 1343 ش.
1ـ سید ذبیح الله شعاعی 2ـ محمد صنعتی 3ـ ابوالفتح ژند 4ـ سعیدی فیروزآبادی (استاندار)
5 ـ دکتر جواد صدر 6 ـ شهیدی (رییس دفتر استاندار) 7ـ عبدالحسین اسفندیاری
8ـ مهدی باختر 9ـ محمد ایران‌پور

عکس بالا سمت چپ:ارایه گزارش توسط محمد صنعتی به وزیر کشور ـ 1343 ش.
1ـ دکتر جواد صدر (وزیر کشور) (1) 2ـ سعیدی فیروزآبادی (استاندار کرمان) 3ـ محمد صنعتی

عکس پایین:دیدار جواد منصور (وزیر مشاور) (2) از کرمان ـ 1343 ش.
1ـ حسین فاتح (سرپرست روزنامه اطلاعات در کرمان) 2ـ محمد صنعتی (عضو هیئت مشورتی روزنامه اطلاعات) 3ـ دکتر باقر ضیاء ابراهیمی 4ـ علی یاسایی (عضو هیئت مشورتی) 5ـ حسین فاتح (مدیر روزنامه فاتح) 6ـ جواد منصور 7ـ سعیدی فیروزآبادی (استاندار کرمان)

پی نوشت:
(1) ـ جواد صدر، فرزند سید محسن صدرالاشراف، متولد 1291 ش. بعد از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد دانشکده حقوق تهران شد. در سال 1314 از طرف دولت برای تکمیل تحصیلات تخصصی به اروپا رفت و از دانشگاه پاریس درجه دکترا گرفت و پس از آمدن به ایران ابتدا به استخدام وزارت کشور درآمد و بعد به وزارت خارجه انتقال یافت. از مهم‌ترین مناصب وی می‌توان به: رایزنی سفارت اسپانیا، رییس دفتر نخست‌وزیری (کابینه هژبر، ساعد و منصورالملک)، مدیرکل اداره عهود و حقوقی، مدیر کل سیاسی وزارت کشور (1332)، معاونت پارلمانی و سیاسی وزارت کشور (1336)، معاونت وزارت امور خارجه، سفیر کبیر ایران در ژاپن (1339)، عضویت در شورای عالی وزارت خارجه، وزیر کشور در کابینه حسن علی منصور (1342) و کابینه امیرعباس هویدا (1343)، وزیر دادگستری، ریاست هیئت مدیره و مشاوره‌ی حقوقی بانک بازرگانی و چند شرکت وابسته به آن، اشاره نمود. ضمناً وی با سمت استادی در دانشکده‌ی حقوق دانشگاه ملی تدریس می‌نمود و چند کتاب در علم حقوق انتشار داد که هم اکنون در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود. وفات او در شهریور 1379 در تهران اتفاق افتاد». عاقلی، باقر: شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران، ج 2، ص 917 و 918.
(2) ـ جواد منصور؛ «متولد 1304 ش و فرزند علی منصور است. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ایران طی نمود و تحصیلات عالی را در خارج گذرانید و در سال 1336 وارد وزارت امور خارجه شد. پس از مدتی خدمت در آن وزارت‌خانه به سازمان برنامه رفت و ریاست اداره روابط عمومی را عهده‌دار شد. بعد از تشکیل بانک توسعه صنعتی به معاونت آن بانک برگزیده شد و در کابینه برادرش حسن علی منصور، سمت معاونت نخست‌وزیری گرفت. در کابینه امیرعباس هویدا وزیر مشاور شد و سپس به وزارت اطلاعات منصوب گردید. از دیگر مشاغل او، مدیرعاملی کانون بانک‌ها و ریاست شرکت بیمه مرکزی است. وی برخلاف برادرش مردی آرام و تودار و سیاست پیشه بوده است». عاقلی، باقر: شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران، ج 3، ص 1545 و 1546.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *