سایت خبری پیام ما آنلاین | کشفیاتی جدید در قلب شهر ری باستانی

کشفیاتی جدید در قلب شهر ری باستانی





۱۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۱۱

کشفیاتی جدید در قلب شهر ری باستانی

سرپرست کاوش باستان شناسی ری: علاوه بر دو خمره بزرگ، پی سوز، چند کوزه و گلدان پیدا کردیم

در بازدید خبرنگاران از محوطه کاوش در بخش مسکونی شهر ری، از کشفیات جدید باستان‌شناسان رونمایی شد.

آذرماه سال جاری بود که در جریان عملیات عمرانی که در محدوده شهر ری خیابان محبتی نبش کوچه زحمتکش انجام شد بقایای معماری و دو عدد خمره سفالی به دست آمد و در مراحل اولیه توقف عملیات عمرانی از طرف اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان تهران به مالک ابلاغ شد.

از این رو کاوش‌های باستان‌ شناسی با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در آن زمین آغاز و تاکنون ادامه دارد. در این میان خبرنگاران برای بازدید از این محوطه به شهر ری رفتند و در جریان روند کاوش قرار گرفتند.

از آنجا که کاوش همچنان در این محوطه ادامه دارد تاکنون شاهد کشف بقایای معماری، کوزه، استخوان، شیشه و… بوده‌ایم. سازه‌های معماری مربوط به سیستم آبرسانی و فاضلاب شهری مربوط به دوره سلجوقی است و اکنون معماری که احتمال داده می‌شود مربوط به یک حمام باشد نیز کشف شده. محسن سعادتی (سرپرست کاوش باستان شناسی ری و کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی تهران) دراین خصوص گفت: باتوجه به کشفیات اخیر می‌توان گفت اکنون در قلب شهر ری باستانی ایستاده‌ایم. درحال حاضر آثار فراوانی مربوط به سفال،  شیشه  و حتی دو خمره بزرگ مربوط به دوره سلجوقی را پیدا کردیم که بعد از خروج از سایت مرمت شده و برای کارهای مطالعاتی، نوشتن مقالات و کتاب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گفته او، آنچه که در این منطقه کشف می‌شود در پهنه‌بندی نقشه‌های ری جانمایی شده و اگر در آینده بخواهند در اطراف این منطقه بیش از ۲ متر گودبرداری داشته باشند باید از میراث فرهنگی استعلام شود چراکه احتمال کشف و پیدا شدن آثار دیگر نیز وجود دارد. سعادتی با اشاره به کشف بقایای استخوان‌های جانوری در بخشی از این کاوش گفت: در آن بخش از کاوش با فضایی روبه‌رو شدیم که احتمال می‌دهیم یک چاه باشد و بقایایی از تنبوشه، خرده سفال، شیشه و… رو به رو شدیم و احتمال می‌دهیم آن بخش یک چاه باشد چراکه می‌دانیم در ری دوره سلجوقی یک زلزله بزرگ اتفاق افتاد و آثار زلزله در این بخش مشهود است.

سرپرست کاوش باستان شناسی ری ادامه داد: احتمال می‌دهیم استخوان‌های کشف شده مربوط به گاو یا سگ باشد و بقیه آنچه که پیدا کرده‌ایم که بیشتر آنها سالم نیستند به صورت اتفاقی در این بخش قرار گرفته باشند اما هنوز نتایج نهایی را نمی‌داند و باید تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام شود.

او در خصوص کشف سفال‌های سالم در این محوطه باستانی گفت: علاوه بر دو خمره بزرگ، پی سوز، چند کوزه و گلدان پیدا کردیم. بیشتر این آثار به دلیل فشار بافت شکسته‌اند اما قابل مرمت هستند. تعداد زیادی درپوش نیز پیدا کردیم. شیشه فراوان بود حتی چند مهره تزئینی نیز پیدا کردیم که در اصطلاح به آن خرمهره می‌گویند. خرمهره‌ها از جنس سنگ هستند که هنوز جنس سنگ را شناسایی نکرده‌ایم. این خر مهره‌ها به صورت پراکنده در محوطه پیدا شده‌اند. با وجود آنکه برخی عنوان کرده بودند که در این محوطه سکه پیدا شده اما ما اعلام می‌کنیم تاکنون هیچ سکه‌ای در این محوطه تاریخی پیدا نشده. سعادتی خاطرنشان کرد: یکی از خمره‌هایی که پیدا شده شکسته است و یکی دیگر از خمره‌ها با اندود سفید پوشیده شده است چراکه ترک بزرگی برداشته  بود که باید مراقب آن بود. از این رو اطراف آن را با گچ و پلاستیک بسته نگاه داشتیم. در ادامه نیز این آثار به پایگاه میراث فرهنگی شهرری انتقال داده می‌شوند تا مورد مرمت قرار گیرند تا زمانی که یک موزه در شهرری راه‌اندازی شود در آنجا نگهداری خواهد شد. باتوجه به آنکه کاوش را لایه لایه انجام دادیم متوجه شدیم این خمره‌ها در کف دفن شده‌اند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

اعلام نتایج انتخابات مجلس دوازدهم

این گزارش تکمیل می‌شود

اعلام نتایج انتخابات مجلس دوازدهم

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

تهدید حریم خصوصی  کاربران پلتفرم‌ها

مجلس، راه‌اندازی سامانه «رصد سبک زندگی مردم» را تصویب کرد

تهدید حریم خصوصی کاربران پلتفرم‌ها

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *