پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | اجرای طرح «سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» در هاله ای از ابهام

اجرای طرح «سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» در هاله ای از ابهام





۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۱۴

اجرای طرح «سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری»در هاله ای از ابهام

تکمیل نبودن زنجیره توسعه گردشگری در سمنان با وجود تردد 20 میلیونی زائران حرم رضوی (ع) از محورهای ارتباطی استان و فقدان برنامه جامع و عملیاتی، اجرای طرح «سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» را در هاله ای از ابهام فرو برده است. اواخر سال 96 بود که محمد جهانشاهی مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با طرح شعار« سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» جهت گیری خاصی برای توسعه بخش گردشگری سمنان ارائه داد.

تحقق این برنامه جامع با وجود مشکلات زیرساختی در بخش های مختلف نیازمند همدلی و همراهی دستگاه های اجرایی ، سرمایه گذاری بخش خصوصی و مردم است، به گفته کارشناسان، با وجود ساخت ده ها هتل، اقامتگاه بوم گردی و رستوران در چند سال گذشته در نقاط مختلف استان اما رغبت گردشگران داخلی و خارجی برای بهره مندی از این ظرفیت ها همچنان ناامید کننده است.براساس آمار در سال 96 تنها یک هزار و 649 گردشگر خارجی از سمنان دیدن کردند و استان از این حیث در رتبه 25 کشور قرار دارد.

هم چنین براساس پژوهش های سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، سرمایه گذاری در بخش سلامت و ورزش از طرح های ایده آل برای توسعه در بخش گردشگری سمنان است که تاکنون برنامه جامعی در استان تعریف و تدوین نشده است.

در استان سمنان تاکنون یک هزار و 693 بنای تاریخی شناسایی شده است و از سویی دیگر استفاده بهینه از ظرفیت های طبیعی این دیار می تواند به افزایش اشتغال در استان دامن بزند.از سوی دیگر دولت توان بازسازی بناهای تاریخی شناسایی شده در سمنان را ندارد و واگذاری 30 کاروانسرا و صدها بنای تاریخی این استان به بخش خصوصی می تواند در تحقق شعار «سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» موثر باشد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان روز پنجشنبه در نشست کارگروه تولید و اقتصاد استان سمنان گفت: ظرفیت های گردشگری استان سمنان برای رونق اقتصادی و افزایش اشتغال نیازمند معرفی است.

علی اصغر جمعه ای افزود: در چند سال گذشته اقدام های بسیار قابل توجهی برای توسعه گردشگری سمنان انجام شد اما نبود رویکردهای تبلیغاتی یک نقطه ضعف در شکوفایی این بخش است.

وی اضافه کرد: ظرفیت های گردشگری استان باید به تورگردان های شهرهای پرجمعیت کشور شناسانده شود و با این راهبرد گردشگران از ظرفیت های طبیعی و تاریخی سمنان شناخت پیدا می کنند.

جمعه ای ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان در شهرهای پر جمعیت کشور مانند مشهد، تبریز و شیراز تبلیغات گسترده ای برای معرفی جاذبه های استان سمنان انجام دهد و تبلیغات تنها به استان تهران معطوف نباشد. مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان در نشست کارگروه تولید و اقتصاد استان سمنان گفت: برنامه ریزی های لازم از سوی این شرکت برای همکاری با اداره کل میراث فرهنگی در رونق بازار صنایع دستی استان سمنان انجام شده است.

حسن آل بویه خاطرنشان کرد: خوشه های فنی برای حمایت از صنایع دستی سمنان در شرکت شهرک های صنعتی سمنان و یک رویکرد جامع برای رونق این بخش از اقتصاد استان تعریف می شود.

معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان در نشست کارگروه تولید و اقتصاد استان سمنان گفت: در مجلس شورای اسلامی برای بررسی بخش های مختلف سازمان میراث فرهنگی از نگاه فرهنگی به مسایل پرداخته می شود در حالی که اگر می خواهیم برای ایجاد اشتغال پایدار در بخش گردشگری تلاش شود باید نگاه ها اقتصادی باشد.

رحمان فرمانی با بیان اینکه اتخاذ رویکرد فرهنگی در جذب گردشگر جواب نمی دهد، گفت: 42 دستگاه اجرایی برای توسعه این بخش باید تلاش کنند و سازمان میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند برنامه های جامع اشتغال آفرین در این بخش را عملیاتی کند.

وی اضافه کرد: اقتصاد گردشگری براساس اصولی استوار است و تنها با وجود یک جاذبه گردشگری در یک منطقه نمی توان تعریف جامعی از توسعه در این بخش ارائه داد.

 

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

هوای تهران در وضعیت «قابل قبول»

هوای تهران در وضعیت «قابل قبول»

امدادرسانی به ۲۳۰۰ نفر در سیلاب

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر خبر داد

امدادرسانی به ۲۳۰۰ نفر در سیلاب

آسیب جدی به راه‌های عشایری سه استان

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده خبر داد

آسیب جدی به راه‌های عشایری سه استان

قلمروی ناشناخته تغییر اقلیم

سال گذشته میلادی زمین حدود ۰.۲ درجهٔ سانتیگراد بیش از پیش‌بینی دانشمندان گرم شد

قلمروی ناشناخته تغییر اقلیم

دو‌سوم آب «گلستان» را  «گرگان» مصرف می‌کند

بررسی پیامدهای نظام نرخ‌گذاری و بازار آب در بخش کشاورزی

دو‌سوم آب «گلستان» را «گرگان» مصرف می‌کند

تجارت بدون حقابه

در همایش مشترک تجاری ایران و طالبان چه گذشت؟

تجارت بدون حقابه

شالیزارهای ویران «بابل»

تغییر کاربری زمین‌های اطراف آببندان‌ها جامعۀ محلی‌ را نگران کرده است

شالیزارهای ویران «بابل»

معماری ایران دچار تجمل‌گرایی شده است

گفت‌وگو با فرزانه سفلایی، استاد دانشکده معماری دانشگاه همپتون ویرجینیا:

معماری ایران دچار تجمل‌گرایی شده است

توزیع ناعادلانهٔ گرمایش

آیا هزینه کردن برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به‌صرفه است؟

توزیع ناعادلانهٔ گرمایش

بازگشت غبار به آسمان ایران

گردوغبار در خوزستان بیش از هزار نفر را راهی بیمارستان کرد

بازگشت غبار به آسمان ایران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *