پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | استمرار مازوت‌سوزی «بحران مدیریت» است

بیانیهٔ سازمان‌های مردم‌نهاد استان مرکزی خطاب به مسئولان کشور:

استمرار مازوت‌سوزی «بحران مدیریت» است

سمن‌ها می‌گویند خارج کردن نیروگاه‌ها از شمول قانون هوای پاک به معنای بحران مدیریت است و نه مدیریت بحران





استمرار مازوت‌سوزی «بحران مدیریت» است

۴ اسفند ۱۴۰۲، ۲۱:۱۹

|پیام ما| سازمان‌های مردم‌نهاد استان مرکزی پس از هفته‌های متمادی اعتراضات مردم به‌ آلودگی هوای این شهر، در بیانیه‌ای خطاب به مقامات کشوری و لشکری خواستار توجه و اقدام مسئولان به آلودگی هوای این شهر شدند. آنها خواستار حذف سوخت مازوت از نیروگاه شازند اراک هستند و می‌گویند ادامهٔ مازوت‌سوزی در این نیروگاه به‌معنای وجود «بحران مدیریت» است.

بیانیهٔ سازمان‌های مردم‌نهاد استان مرکزی روز پنج‌شنبه در روزنامهٔ محلی «وقایع استان» منتشر شده است. در این بیانیه آمده است: «به استحضارتان می‌رساند خارج از پایتخت کشور و جایی که تصمیمات کلان برای ملت گرفته می‌شود، در اینجا، استان مرکزی، در تضادی عجیب با اسمش دورافتاده و مظلوم و مهجور و درمانده از تصمیمات عالی‌جنابان مرکزنشین برای سال چهارم متمادی پیشتاز شروع مصرف مازوت در نیروگاه شده است. بدین‌جهت در ابتدای بیانیه از مقام خاصی اسم نبردیم چرا‌که در عمل هیچ‌کس مسئولیت این فاجعه را برعهده نمی‌گیرد و حتی در بیانی توهین‌آمیز از سوی مقامات وزارت نفت و نیرو تأثیر مازوت‌سوزی بر آلودگی هوا انکار شده و یا اساساً نفس مازوت‌سوزی نزدیکی شهرها از سوی رئیس سازمان محیط زیست انکار می‌شود.» 

«اثبات جانمایی کاملاً اشتباه نیروگاه شازند باعث شد در مصوبهٔ هیئت وزیران سال ۱۳۸۶ این نیروگاه تنها نیروگاهی باشد که برای گازسوز بودن و ممنوعیت مازوت‌سوزی مصوبهٔ خاص داشته باشد»

در این بیانیه دربارهٔ نیروگاه شازند اراک نوشته شده: «اثبات جانمایی کاملاً اشتباه این نیروگاه باعث شد در مصوبهٔ هیئت وزیران سال ۱۳۸۶ این نیروگاه تنها نیروگاهی باشد که برای گازسوز بودن و ممنوعیت مازوت‌سوزی مصوبهٔ خاص داشته باشد و حال جای تعجب است که بی‌توجه به مطالعات و مصوبات و قوانین این نیروگاه پیشتاز مازوت‌سوزی نیمهٔ دوم سال در کلانشهرهای کشور می‌شود.» 

 

این بیانیه اضافه می‌کند: «اولین مسئولیت و تکلیف حاکمان تأمین حق حیات و سلامت شهروندان است. اینکه شورای‌عالی امنیت ملی با بهانه‌هایی همچون شرایط بحرانی و کمبود گاز و … تجویز به مصرف غیرقانونی مازوت و تهدید سلامت عمومی کند، دون شأن حکمرانی خوب و قانون‌مدار است.» 

 

سازمان‌های مردم‌نهاد استان مرکزی در بیانیهٔ خود به استثنا شدن نیروگاه‌‌ها از شمول قانون هوای پاک در سال‌های اخیر انتقاد کرده‌اند و نوشته‌اند: «تداوم تعطیل‌کردن ارادی قانون (چهار سال متوالی خارج‌ کردن نیروگاه‌ها از قانون هوای پاک به تصویب شورای امنیت) به‌معنای بحران مدیریت است و نه مدیریت بحران و این موضوع از جانب هیچ دستگاهی پذیرفتنی نخواهد بود. چگونه ممکن است شش سال پس از تصویب قانون هوای پاک و سه سال مازوت‌سوزی متوالی نیروگاه نه‌تنها برای تأمین گاز و سوخت پاک نیروگاه و انجام اصلاحات فرایندی هیچ اقدامی نشده است؟» 

 

این بیانیه همچنین می‌افزاید: «در‌صورتی‌که از منظر مهندسی و در مقایسه با کشورهای مشابه و حتی پروژه‌های اجراشده در کشور خودمان، نه‌تنها فیلتراسیون و اصلاح فرایند، بلکه ساخت یک نیروگاه مدرن در نقطه‌ای دیگر و در جانمایی درست و علمی نیز در مدت مشابه کمتر امکانپذیر بود و ظرفیت فنی و مهندسی کشور این توان را قطعاً دارا بود. این قصور و تقصیر مسئولین مرتبط به‌هیچ‌وجه بخشودنی نیست.» 

 

در پایان این بیانیه همچنین آمده است: «اگر مازوت‌سوزی به‌‌گفتهٔ غیرکارشناسانه و غیرمسئولانهٔ مقامات مرکزنشین تأثیری بر آلودگی هوا ندارد، چرا برای خود و خانواده‌شان در مرکز و برخی شهرهای خاص ممنوعیت مصرف قائل می‌شوند و اگر مؤثر و آلاینده است، چرا آن را برای دیگران تجویز می‌کنند؟ این مصداق تبعیض ناروا و خلاف نص صریح قانون اساسی است و به‌عنوان عضوی از جامعهٔ مدنی این استان به هیچ‌وجه آن را برنمی‌تابیم و در کنار شهروندان برای احقاق حق خود خواهیم ایستاد.» 

در دو ماه گذشته، اراکی‌ها بارها تجمع‌های اعتراض‌آمیز خود را در روزهای سه‌شنبه برگزار کرده‌اند. 

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

پایش کمی و کیفی ۶۰ درصد تالاب‌ها

معاون سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد

پایش کمی و کیفی ۶۰ درصد تالاب‌ها

ورود سامانه بارشی به غرب کشور در هفته آینده

ورود سامانه بارشی به غرب کشور در هفته آینده

کلاف سردرگم حفاظت

افزایش چهار برابری جریمۀ شکار غیرمجاز حیات‌وحش کارآمد است؟

کلاف سردرگم حفاظت

افزایش حملات خشونت‌بار به روزنامه‌نگاران محیط‌زیست

تحقیق مشترک یونسکو و فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران نشان داد

افزایش حملات خشونت‌بار به روزنامه‌نگاران محیط‌زیست

هیچ بن‌بست محیط زیستی وجود ندارد

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست:

هیچ بن‌بست محیط زیستی وجود ندارد

شرکت کربن ‌تا سال 1405 باید بازسازی و جابه‌جا شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد

شرکت کربن ‌تا سال 1405 باید بازسازی و جابه‌جا شود

مطالبهٔ اقلیمی باید وارد ادبیات عمومی شود

عضو هیئت‌علمی آب و هواشناسی دانشگاه خوارزمی مطرح کرد:

مطالبهٔ اقلیمی باید وارد ادبیات عمومی شود

چراغ سبز به معدن‌کاوان در غیاب کارشناسان

شورای‌عالی محیط‌زیست مجوز معدن‌کاوی در پارک ملی ساریگل و منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ انگوران را صادر کرد

چراغ سبز به معدن‌کاوان در غیاب کارشناسان

شورای‌عالی؛ منهای متخصصان محیط زیست

شورای‌عالی؛ منهای متخصصان محیط زیست

نمی‌توانم بدوم

افزایش دمای کره زمین و آلودگی‌ها در حال تهدید ورزش و جان ورزشکاران در نقاط مختلف دنیا است

نمی‌توانم بدوم

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *