سایت خبری پیام ما آنلاین | قبرستان 100 ساله مسيحيان كرمان

قبرستان 100 ساله مسیحیان کرمان





۱۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۱۵

قبرستان 100 ساله مسیحیان کرمان

قبرستان مسیحیان در محدوده‌ تندرستان کرمان بیش از 100 سال قدمت دارد و به‌دلیل دفن شدن افراد سرشناس، جزیی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ این شهر است.
ایران سرزمینی وسیع با فرهنگ‌ها، اقوام و ادیان مختلف است که این خصایص بخشی جداناشدنی از سرزمین ما هستند. کرمان یکی از بزرگ‌ترین استان‌های ایران از قدیم تا به امروز بوده است و در این استان تمام اقلیت‌های مذهبی و اقوامی مانند زردشتی، یهودی و ارمنی زندگی می‌کردند، حتی حضور این اقوام آن‌قدر پررنگ بود که محله‌هایی را به خود اختصاص داده بودند و امروزه با گذشت چند سال هنوز به همان نام‌ها معروف هستند، مانند محله گبری‌ها یا محله‌ی یهودی‌ها.
یکی از آثار باقی‌مانده از ارامنه‌ کرمانی، قبرستان کوچک واقع در خیابان زریسف، در دامنه‌ کوهی معروف به تندرستان است که در واقع، امتداد همان کوهی‌ است که قلعه دختر روی آن قرار دارد. قدمت این قبرستان به بیش از 100 سال می‌رسد و تقریبا تا 30 سال پیش مورد استفاده قرار می‌گرفت. این محل به‌دلیل دفن شدن افراد سرشناس و ساکنان کرمانی جزیی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ شهر کرمان است.
محوطه‌ تندرستان در بافت تاریخی کرمان قرار گرفته و گرچه این بافت در دوره‌های مختلف تاریخی مرکز دولت‌ها و شهر نبوده است، اما همیشه بناها و مراکز شاخصی مانند قلعه دختر و گنبد جبلیه در این محله قرار داشته‌اند.
دلیل توجه به محوطه‌ تندرستان اهمیت زیادی است که این مکان برای ادیان و فرقه‌های مختلف دارد و حتا می‌توان به جسارت گفت که این مکان اولین‌بار برای زرتشتیان ساکن کرمان دارای تقدس بوده و بعد برای ادیان دیگری همچون مسیحیت و یهودیت به‌دلیل دفن مردگان‌شان قابل احترام شده است. همچنین مسلمانان معتقدند که امام حسن مجتبی (ع) از این محل عبور کرده است.
یکی از ویژگی‌های خاص این محوطه برگزاری مراسم چهلم نوروز در این مکان است که در واقع یکی از مراسم آیینی زرتشتی این منطقه بوده و امروزه حتی مسلمانان نیز مراسمی را با همین نام، اما به‌شکل متفاوت برگزار می‌کنند.
شاید این بنا در ظاهر یک چهار دیواری ساده به‌نظر برسد، اما از نظر فرهنگی و سازه چیزی کمتر از بناهای دیگر ندارد و حتی از نظر فرهنگی بسیار غنی‌تر از بقیه‌ بناهاست. به همین دلیل، وظیفه‌ ماست این ارزش‌ها را به مردم بشناسانیم و آن‌ها را در شناخت فرهنگ و هویت‌شان راهنمایی کنیم تا به خواست و حمایت مردم این‌گونه بناها و آیین‌ها در شهرهای ما زنده بمانند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *