سایت خبری پیام ما آنلاین | بابایی شهردار کرمان در گفت و گوی اختصاصی با «پیام ما» نیمی از نیروهای شهرداری تغییر می‌کنند

بابایی شهردار کرمان در گفت و گوی اختصاصی با «پیام ما» نیمی از نیروهای شهرداری تغییر می‌کنند





۲۳ دی ۱۳۹۴، ۱۷:۳۵

بابایی شهردار کرمان در گفت و گوی اختصاصی با «پیام ما»
نیمی از نیروهای شهرداری تغییر می‌کنند

از روزی که آقای سیف الهی از شهرداری کرمان استعفا داد و نام شما به عنوان کاندیدای شهرداری مطرح شد، عده ای معتقد بودند شما سایه سیف الهی هستید. حتی می گفتند شاید نظر مسئولان استان هم بر روی کس دیگری بود اما آقای سیف الهی توانست نظر آن ها را به شما برگرداند.
من این را تکذیب می کنم. چون آقای سیف الهی بعد از استعفا برای سرپرستی شهرداری، گزینه دیگری را به شورا معرفی کرده بودند اما اعضای شورا به من پیشنهاد سرپرستی را دادند. این بحث ها وقتی پیش می آید که هیچ بهانه ای وجود نداشته باشد و برخی فقط بخواهند موضع منفی بگیرند. البته من 12 سال با آقای سیف الهی کار کردم و انصافا در طول این سال ها سخت کار کردیم و یک سری تجربیات و البته روحیات کاری خوبی از ایشان به من منتقل شد. مثلا آقای سیف الهی هر صبح ساعت 5 بیدار می شدند و در شهر می چرخیدند تا بیشتر در جریان مسائل و مشکلات شهر باشند و این روحیات به من منتقل شد اما اینکه من سایه سیف الهی باشم و هیچ ایده ای از خودم نداشته باشم اصلا درست نیست. این را از یاد نبرید که در این زمان باید کسی شهردار می شد که با مسئولان استان تعامل داشت. شورا هم با این تعدد پروژه و این وضع منابع مالی می دانست باید کسی شهردار شود که حمایت استاندار و معاون عمرانی اش را داشته باشد. این یک حسن است. اگر شهرداری باشد که با مسئولان هماهنگ باشد و تعامل داشته باشد که خوب است.
با این وضعیت یک تناقضی در این میان هست. اگر شما با آقای سیف الهی همسو هستید پس چرا شما را که معاونش بودید معرفی نکرد؟
قائم مقام آقای سیف الهی آقای دکتر خیراندیش بودند و آقای سیف الهی هم ایشان را معرفی کرد. شورا اما چون من کارمند و از بدنه شهرداری بودم من را انتخاب کرد.
آقای خیراندیش کارمند شهرداری نبود؟
نه. اما در رابطه با سوال قبلی تان، ببینید هیچ تناقضی نیست. سناریویی هم در کار نبود. بارها آقای سیف الهی به من گفت با ارزیابی که داشتم و بنا به مصلحت شهر شما بهترین گزینه بودید. خب به هر حال من چند سال در شهرداری بودم و تقریبا ریز همه مسائل را می دانم. اگر کسی خارج از مجموعه شهرداری می آمد، فقط مدت ها طول می کشید تا ریز پروژه ها را بداند. شما مطمئن باشید استاندار محترم و معاون عمرانی ایشان به هیچ عنوان سر مصالح شهر معامله نمی کنند. چون برای برخی بهانه ای وجود نداشت، ضعف ما این شد که بابایی سایه سیف الهی است.
12 سال یک جریان خاص در شهرداری کرمان حاکم بود. جریانی که بعضی ها به اصطلاح می گویند جریان زرند-کوهبنان. اگر شما سایه نیستید پس قطعا یک سری تغییرات بر اساس شایسته سالاری باید در شهرداری کرمان رخ بدهد.
نه. اینجور جریانی حاکم نبود. من هم در شهرداری بودم در این 12 سال اما زرندی نبودم. من راینی هستم. برای جابه جایی نیروها باید بگویم قطعا آن کسانی که شایسته باشند ولو اینکه دشمن من باشند به کار گرفته می شوند. آن هایی هم که شایسته نیستند ولو اینکه برادر من باشند باید بروند. من در شورا هم گفتم که آدم حزبی نیستم. با همه گروه ها کار کردم. قطعا تغییرات هم داریم. اما این تغییرات یک روال قانونی دارد. هنوز یک هفته هم از انتخاب من به عنوان شهردار نگذشته است.
چند درصد تغییر اتفاق می افتد؟
حدود 50 تا 60 درصد. من عقد اخوت با هیچ کس ندارم.
تغییرات به صورت جابه جایی خواهد بود یا جذب نیروی جدید؟
یک گروهی بدلیل چابک سازی و گذشتن از موعد بازنشستگی شان بازنشسته می شوند و دوستان دیگری به ما اضافه خواهند شد.
برخی می گویند بابایی برای اینکه شهردار شود به خیلی ها قول داده است. مثلا می گویند یک نماینده برای بابایی 5 رای در شورا گرفت.
به خدایی که می پرستید به احد الناسی من در این استان قول ندادم. در این شرایط حساس درست نبود. آن هایی این حرف ها را می زنند که حاضرند به هر قیمتی به شهرداری برسند. از اعضای شورا بپرسید که من اصلا به کسی قول دادم؟ در این شرایط حساس هرکس که شهردار می شد باید دستش را بوسید. چون کار راحتی نیست و صبح تا شب دویدن است. در شهرداری که بزن و بخوری نیست. هرکس از شهرداری می رود همین آبرویی که دارد را حفظ کند بس است.
البته در گذشته اتفاقاتی افتاد که این احتمال را تقویت می کند که می تواند بدون بزن و بخور هم نبوده باشد.
شخصیت همه آدم ها را با هم که نمی سنجند. شاید در بین سه هزار نفر، یک نفر هم کار بدی کند. ببینید شهرداری الان مثل بمب بستن به خود و به آتش رفتن است. هرکس که به شهرداری می رود باید پی همه چیز را به خودش بمالد.
پس به صراحت می گویید به کسی قول نداده اید و وامدار کسی نیستید؟
نه. اصلا وامدار کسی نیستم. به کسی هم باج نمی دهم. با همه مجموعه ها البته تعامل دارم و برآیند تعاملی که داشتم خروجی اش انتخاب من به عنوان شهردار بود.
خروجی البته کمی عجیب بود. چون هفته قبل از انتخاب شدن شما به عنوان شهردار ابتدا 10 رای داشتید و بعد 7 رای. هفته بعدش اما 15 رای داشتید. سیف الهی هم 15 رای نداشت. قطعا بدون رایزنی هم نمی شود 15 رای آورد.
ببینید گاهی اوقات جناحی می شود. البته شورایی ها فرهیخته اند. ببینید وقتی شهردار با 10 رای انتخاب شود و یا با هشت رای قطعا پشتوانه کمتری دارد. امروز با همه اعضا تعامل دارم. خروجی باید خدمت به مردم باشد. چرا که این دوره ها زود می گذرد. هشت سالِ سیف الهی زود گذشت، دو سال ما که چیزی نیست. خدا کند بعد از این دوره ها آدم از کار نکرده ای پشیمان نباشد.
شما فکر می کنید چند سال شهردار کرمان باشید؟
ببینید زمانی که من سرپرست شدم خیلی تلاش کردم. یک سری کارها که از قبل بود و یک سری کار را هم جدید شروع کردیم. کلی هم برنامه چیدیم. در دوره سرپرستی ما مرتب کارها را پیگیری کردیم. در حین کار یکی از دوستان می گفت شما که اینقدر جان می کنید شاید شهردار نشوید. من گفتم به همین دلیل خیلی کار می کنم چرا که شاید دیگر فرصتش پیش نیاید برای شهر کار کنم. من روزی 18 ساعت در دوران سرپرستی ام کار کردم. الان هم اوضاع فرقی نکرده است. برای من هم فرقی نمی کند یک روز شهردار باشم یا پنج سال. من فقط می خواهم مدیون مردم نباشم. هم شورا و هم استانداری از من حمایت می کنند و دیگر راه ها برای اینکه من کار نکنم بسته شده است.
زمان انتخاب شهردار، به دلیل انتخابات پیش روی مجلس حساسیت هایی وجود داشت. جناح ها می خواستند شهردار از گروه خودشان باشد.
اصل کار شهرداری خدمت است. زمانی که سیف الهی به شهرداری آمد یادم است که گفت سیاست را پشت درهای شهرداری گذاشتم. بحث سیاسی را نباید قاطی شهرداری بکنیم. من ایده سیاسی دارم اما سیاست را با کار قاطی نمی کنم. من با شهرداران چپی و راستی کار کردم. هیچ وابستگی به گروهی خاص ندارم. برای انتخابات مجلس هم هیچ اقدامی انجام نمی دهم. چون به صلاح شهر نیست.
به نظر شما بزرگترین مشکل شهر کرمان در حال حاضر چه چیزی است؟
عدم مشارکت مردم با شهرداری. من در راس مطالبی که به شورا هم گفتم همین بحث همکاری مردم با شهرداری بود.
در حال حاضر مردم خیلی خوشحال هستند. پل های جدید، مترو، تراموا. هر روز یک طرح جدید برای شهر داده می شود. اما بحث تامین منابع هم هست. این منابع از کجا تامین می شود؟ قرار است شهرداری به قرارگاه خاتم زمین بدهد؟ چند میلیارد اعتبار برای این پروژه ها لازم است؟
همه این پروژه ها ناشی از استانداری بومی است که ما داریم. قلب آقای رزم حسینی برای شهر می تپد و می خواهد برای شهر کاری کند. ما اگر بخواهیم با پول های موجود و بودجه شهرداری کاری کنیم که چند سال طول می کشد شهر را بسازیم. اگر بخواهیم فقط پول مترو را جمع کنیم باید 20 سال صبر کنیم. اما امروز در دنیا روش های جدیدی برای تامین منابع وجود دارد. شهرداری و استانداری الان نیازهای 20 سال بعد شهر را می بینند. اگر از 10 سال قبل به فکر امروز بودیم الان مردم راحت بودند. ما پیگیر منابع مالی هم هستیم. شهرداری کرمان با 360 میلیارد بودجه که 60 درصدش فقط عمرانی است که کاری نمی تواند بکند. ما با چند بانک هم صحبت کردیم که منابع را بگیریم و به اقساط بپردازیم.
شفاف تر بگویید. کرمانی ها یک عادتی دارند که حتی در بدترین شرایط مال و جنسشان را ارزان نمی فروشند. شما منابع مالی را از کجا تامین می کنید؟ زمین هایی که به خاتم می دهید از کدام منابع و با چه قیمتی داده می شوند؟ قطعا هیچ کرمانی دوست ندارد چوب حراج به شهرش بخورد.
شهرداری به شهر کرمان چوب حراج نمی زند. ببینید بین درآمدها و نیاز شهرداری اختلاف 10 برابری وجود دارد. قطعا نیاز به تامین منابع داریم. اگر کل پروژه خاتم مثلا 300 میلیارد است توافق کردیم بخشی را پول بدهیم و بخشی هم زمین و پروانه. قیمت زمین ها را هم کارشناس رسمی دادگستری تعیین می کند که ابتدا قرارگاه خاتم زیر بار نمی رفت و ما هم کوتاه نیامدیم. یک بخش دیگر از منابع هم با همراهی دولت بدست می آید. مثلا جابه جایی تاسیسات میدان آزادی راحت نیست. همه ادارات باید کمک کنند تا شبکه های آب، برق و گاز جابه جا شوند. می شود 60 سال دست روی دست گذاشت و بگوییم نشد که نشد؟ الان استان در ابعاد مختلف پیش می رود.
شما گفتید بزرگترین مشکل کرمان عدم همراهی مردم با شهرداری است. برای همراهی باید اعتماد مردم جلب شود. الان می گویند شهرداری برای اینکه زمین به خاتم بدهد دارد محدوده شهر را گسترش می دهد.
نه. اصلا اینطور نیست. وقتی ما زمین را به خاتم دادیم، آن ها می فروشند و پول به حسابی مشترک می آید تا همه چیز مشخص باشد.
ممکن است محدوده شهری افزایش یابد؟
نه. امکان ندارد. این کار شدنی نیست.
برای مجموعه مدیریتی استان که کاری ندارد. می توان با نظر مثبت شورا و کمیسیون های مختلف راه و شهرسازی تاییدیه گرفت.
نه نمی شود. بعد هم در شورا 15 فرد فرهیخته هستند که منتخب مردم می باشند. ما در شهرداری هیچ عملی را بدون تایید شورا انجام نمی دهیم. حتی اگر استانداری بگوید.
پس از اتمام پروژه ها حاضرید به طور شفاف به مردم بگویید چقدر پول و زمین داده اید؟
بله. این ها همه شفاف است. همین الان هم شورا نظارت می کند.
در این روزها در شبکه های اجتماعی بحث توقف پروژه میدان آزادی داغ شده است. یکی همین بحثی که می گویند لوله فاضلاب اصلی شهر آنجاست و الان شهرداری می گوید خاتم باید بردارد و خاتم زیربار نمی رود که البته مستند هم نیست و شایعه است. می گویند پروژه متوقف شده است.
من از این صحبت ها تعجب می کنم. بر اساس نظر شورای ترافیک از 10 مهر قرار شد پروژه آزادی شروع شود. شرکت مشاور یک برنامه زمان بندی داده که الان از آن برنامه زمان بندی هم جلوتریم. الان حدود 50 تا 60 چاهک را با کارگر می زنند که به تاسیسات برخورد نکنند. این به چشم نمی آید. مردم این ها را نمی دانند که الان در حال بتن ریزی هستند. شاید توقع دارند ما فردا کف خیابان را جمع کنیم. در حالی که اینطور نیست. من تعجب می کنم از این صحبت ها. با این توان قرارگاه خاتم و مجموعه شهرداری این حرف ها جالب نیست.
در شورای شهر هم انتقاد کردند.
خبرنگار بفرستید و پیشرفت کار را ببینید. وقتی کار به تاخیر افتاد بعد این حرف ها را بزنند. الان که اول کار است. در این هفته هم من با نماینده شورا به محل رفتیم و بازدید کردیم. بعضی ها با غرض یک حرف هایی را در فضای مجازی می زنند. من هم می توانم هر حرفی را بزنم. این که نمی شود. پشت برخی حرف ها منطقی وجود ندارد.
آقای جعفری در جلسه شورا گفتند پروژه تعطیل شده است.
من هم پاسخ دادم که نشده است. من بیشتر اطلاع دارم از کسی که در خانه خوابیده. هر کس هر حرفی بزند که نمی شود درست باشد.
همه پروژه ها 24 ماهه اند؟
پروژه هایی که الان شروع شده اند بله. چند پروژه دیگر که شروع نشده اند کمی طولانی ترند.
پس می توان گفت الان یک دوره تاریخی برای شهر است.
بله. برای استان دوره ای تاریخی است. یک دوران طلایی در کرمان وجود دارد. بسیاری از کارهایی که سال ها از آن ها غفلت شده بود الان به آن ها توجه شده است. خوشبختانه وفاق خوبی در شهر برقرار است. تا دو سال آینده گل همه این کارها چیده می شود. تله کابین هم که از قدیم قراردادش بسته شده تا سال آینده ممکن است افتتاح شود. ساختمان جدید شهرداری مرکز هم باید تا 2 سال آینده تمام شود. بقیه پروژه ها هم کم کم شروع می شود. مثل مترو. مترو هم طرح بزرگی است و کار بزرگ را هم باید آدم های بزرگ انجام دهند.
چقدر زمان مطالعات مترو طول می کشد؟
ظرف 60 روز آینده باید توافق را انجام دهیم. بعد ما از شورا تاییدیه بگیریم و آن ها هم بحث های فنی مثل آب های زیرسطحی را پیش ببرند. باید عزم جدی داشته باشیم. مترو کاری نیست که یک ساله انجام شود.
خب مطالعات چقدر طول می کشد؟
بیشتر از سه ماه نمی شود.چون مطالعات طرح جامع ترافیک کرمان قبلا انجام شده است.
ادامه در صفحه 8
ادامه از صفحه 2
اگر مترو استارت بخورد، چقدر طول می کشد تا به بهره برداری برسد؟
مترو یک پروژه ملی است. چرا که درصد تامین منابع مالی این پروژه از طریق تبصره بند «ق» است. در دور سوم سفرهای استانی دولت قبل مترو برای کرمان مصوب شد. آن 50 درصد را باید بگیریم. 30 درصد هم از داخلی می شود گرفت و 20 درصد دیگر را شهرداری باید بدهد. ما حدودا 25 کیلومتر خط مترو داریم که در شرایط خیلی ایده آل شش ساله تمام می شود.
این خیلی رویایی نیست؟
چرا. اگر شرایط ایده آل باشد شش ساله می شود. الان شیراز 12 سال است که درگیر است. تبریز و مشهد در بحث مترو خوب کار کردند که قرارگاه قائم زیرمجموعه قرارگاه خاتم پیمانکار است.
تراموا به کجا رسید؟
سرمایه گذار تراموا پیدا شد و قرار شد به صورت BOT کار کند. مترو اما یک سازه زیرزمینی است و به نوعی پدافند غیرعامل. سازه مترو حدود 8.5 ریشتر مقاومت دارد. افق رو به جلویی پیش بینی می شود. با این پتانسیل کرمان، ما می بایست 20 سال بعد را هم می دیدیم. استاندار می توانست خود را قاطی نکند اما 20 سال بعد را دید. مطمئن باشید 20 سال بعد به این دلیل استاندار، شورا و شهردار را تحسین می کنند.
خب تراموا به کجا رسید؟
عیب تراموا اشغال قسمتی از فضای شهر است. حسنش اما کوتاه مدت بودنش است. در 2 سال تراموا به بهره برداری می رسد. اما مترو کاری زیربنایی است.
در این چند سال هر بار شهرداری کرمان و شورا یک حرفی را زده اند. یک بار گفته اند مترو، بعد تراموا، بعد منوریل. چرا؟ انگار شهرداری کرمان هر وقت سرمایه گذارش جور باشد به طرح فکر می کند.
الان دولت یک شرایطی را فراهم کرده است که ما باید استفاده کنیم. قرارگاه خاتم الان ورود کرده است. هر زمانی یک اقتضایی دارد. وقتی خاتم به ما فرصت طلایی می دهد ما باید استفاده کنیم. وقتی مردان بزرگی مثل استاندار و حاج قاسم سلیمانی کاری کرده اند خاتم به کرمان بیاید باید از حداکثر توان استفاده کرد.
برای مترو دنبال سرمایه گذار بخش خصوصی هم هستید؟
نه. مترو اقتصادی نیست. خاتم اگر نمی آمد ما همان تراموا را ادامه می دادیم. الان یک سری فناوری های جدید آمده است.
خب سال پیش می گفتند مترو عیب دارد اما تا خاتم آمد، مترو شد گزینه اول. همین سال پیش می گفتند مترو برای کرمان خوب نیست.
نه. در یک سال نبوده که نظری عوض شود. مترو 40 متر زیر زمین می رود. در این چندسال فناوری های جدیدی آمده است که می شود مترو را در کرمان ایجاد کرد.دنیا روز به روز در حال پیشرفت است.
بالاخره می شود شفاف بگویید این تراموایی که شهرداری کرمان چند سال حرفش را می زند به کجا رسید؟
مترو که همه شهر را پوشش نمی دهد. مابقی را باید تراموا بگذاریم. تراموا می تواند به جای اتوبوس به مترو سرویس بدهد.
به عنوان سوال آخر درباره عملکرد استاندار با توجه به اینکه حدود 20 سال در بطن شهرداری بودید، چه نظری دارید؟
من در جایگاهی نیستم که درباره عملکرد استاندار نظر دهم و ایشان باید درباره عملکرد من نظر دهد. اما بعد از سال ها کرمان یک استاندار بومی که همه توانش را به کار بسته بخود دیده است. اگر استاندارهای قبلی هم بومی بودند شاید همین قدر کار می کردند. الان بافت قدیم را ببینید که استاندار با چه شدتی پیگیر است. شب ساعت 11 از جلسات دیگر می آیند و از پروژه های شهری بازدید می کنند. اگر شهر کرمان از این فرصت استفاده نکند ضرر کرده است.
بعد از سال ها کرمان یک استاندار بومی که همه توانش را به کار بسته بخود دیده است. اگر استاندارهای قبلی هم بومی بودند شاید همین قدر کار می کردند. الان بافت قدیم را ببینید که استاندار با چه شدتی پیگیر است. شب ساعت 11 از جلسات دیگر می آیند و از پروژه های شهری بازدید می کنند. اگر شهر کرمان از این فرصت استفاده نکند ضرر کرده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *