سایت خبری پیام ما آنلاین | با آغاز اکتشافات معدنی هدفمند رخ می دهد هفت بهشت معادن در جنوب کرمان

با آغاز اکتشافات معدنی هدفمند رخ می دهد هفت بهشت معادن در جنوب کرمان





۲۳ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۵۷

با آغاز اکتشافات معدنی هدفمند رخ می دهد
هفت بهشت معادن در جنوب کرمان
عملیات اکتشافی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شناخته‌شده به عنوان ایمیدرو در جنوب کرمان آغاز شده است. ایمیدرو شرکت هلدینگ دولتی فعال در بخش معدن ایران است و دارای ۸ شرکت اصلی و ۵۵ شرکت عملیاتی در زمینه صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، سیمان و مواد معدنی می‌باشد.
جنوب کرمان در رتبه سوم ذخایر معدنی کشور
جنوب کرمان به نوعی بهشت معادن کشور است. این منطقه از حیث ذخایر معدنی در کشور رتبه سوم را داراست. کرومیت، تیتانیوم، مس و آهن از جمله ذخیره های معدنی هستند که در این منطقه وجود دارند. علی رغم این پتانسیل فوق العاده، جنوب کرمان همچنان در محرومیت به سر می برد. به اعتقاد کارشناسان یکی از دلایل محرومیت این منطقه، استفاده نکردن از پتانسیل هایی است که در طول سال ها به آن ها توجه چندانی نشده. از همین رو به نظر می رسد مسئولان مربوطه در جنوب کرمان باید نسبت به مسئولان دیگر شهرها تلاش بیشتری انجام دهند. همانطور که استاندار کرمان در سفر روز پنج شنبه خود به شهرستان جیرفت گفته بود: جنوب کرمان علی رغم تلاش های دولت ها، همچنان از توسعه نیافتگی رنج می برد لذا نیازمند نگاه ویژه دولت به این منطقه است.
یکی از مهمترین قسمت هایی که نیازمند نگاه ویژه دولت به جنوب کرمان است، بحث معادن این منطقه می باشد. با توجه به اینکه این منطقه رتبه سوم ذخایر معدنی کشور را دارد لازم است اکتشاف های معدنی گسترده ای در منطقه صورت گیرد. البته در گذشته هم به طور موردی عملیات اکتشافی صورت گرفته اما ظرفیت معدنی این منطقه بیش از فعالیت های انجام شده در گذشته است. حالا رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان از آغاز فعالیت اکتشافی شرکت ایمیدرو در این منطقه خبر داده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب:
برای انجام اکتشافات هدفمند هفت پهنه در جنوب کرمان تعریف کرده ایم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان در ارتباط با آغاز فعالیت های اکتشافی ایمیدرو در منطقه جنوب کرمان به «پیام ما» گفت: ما در جنوب کرمان جمعا هفت منطقه وسیع با عنوان پهنه تعریف کردیم که سرجمع مساحتی حدود 15 هزار کیلومتر دارند. هدف از تعریف پهنه ها هم انجام اکتشافات هدفمند است. محمود اسکندری نسب افزود: این مساحت حدود 40 درصد مساحت جنوب کرمان را در بر می گیرد که از یک سال و نیم پیش این پهنه ها در نظر گرفته شد. سپس این پهنه ها را به مزایده گذاشتیم که تاکنون سه پهنه برای اکتشاف و فعالیت های معدنی به سرمایه گذاران واگذار شده اند.
وی تصریح کرد: واگذاری پهنه ها با واگذاری دو پهنه در شهرستان قلعه‌گنج به مساحت 2 هزار 264 کیلومتر مربع و یک پهنه به مساحت یک‌هزار و 220 کیلومتر مربع در جبالبارز غربی شروع شده بود و با واگذاری بخشی از پهنه معدنی آباده به جازموریان به مساحت 7 هزار و 815 کیلومترمربع که در جنوب استان کرمان قرار دارد، ادامه یافت.
وی با اشاره به اینکه با واگذاری پهنه ها، فعالیت های معدنی در جنوب کرمان شتاب می گیرد گفت: سرمایه گذارانی که مزایده را می برند، در صورت کشف ذخیره معدنی در پهنه ای که در اختیار دارند می توانند معدن مربوطه را ثبت کنند.
ابتدا قرار بود عملیات اکتشافی ایمیدرو
از فارس شروع شود
آنطور که رئیس صنعت، معدن و تجارت جنوب می گوید در 40 سال گذشته عملیات اکتشافی پایه در استان و به ویژه در جنوب استان انجام نشده است. اسکندری نسب در این باره گفت: قبلا مثلا یک قسمت به مساحت 40 یا 50 کیلومتر را در نظر می گرفتند و عملیات اکتشافی انجام می دادند اما حالا طبق سیاست های وزارت صنعت، معدن و تجارت با تعریف پهانه هایی با مساحت بالا، عملیات اکتشاف گسترده ای آغاز می شود. وی با اشاره به اینکه یک پهنه به مساحت حدود 44 هزار کیلومتر از آباده تا جازموریان در اختیار ایمیدرو است اظهار داشت: ابتدا قرار بود فعالیت های اکتشافی از آباده آغاز شود اما با رایزنی هایی که کردیم و با توجه به محرومیت منطقه ما قرار شد ایمیدرو فعالیت های خود را از جنوب کرمان شروع کند.
گفتنی است تاکنون پنج تا شش زون معدنی از جمله مواد معدنی کرومیت، تیتانیوم، مس و آهن در این پهنه شناسایی شده است و پیش بینی می شود با تکمیل روند اکتشاف تعداد زون‌های بیشتری در این پهنه وجود داشته باشد.
پایان عملیات اکتشاف جنوب کرمان تا
نیمه اول سال آینده
علی اصغرزاده مدیر اکتشاف سازمان توسعه، نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) هم در ارتباط با فعالیت های معدنی ایمیدرو در جنوب کرمان اظهار داشت: عملیات اکتشاف مقدماتی پهنه در حوزه جنوب استان کرمان طبق دستورالعمل پهنه تا نیمه اول سال 95 پایان یافته و اطلاعات تکمیلی به سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان ارسال خواهد شد.
کارشناس خبره حوزه معدن:
جنوب کرمان در حوزه معدن می تواند در خاورمیانه هم اول باشد
یکی از خبره ترین کارشناسان حوزه معدن در ایران که 30 سال سابقه فعالیت در این حوزه را دارد و تاکنون چندین معدن را در ایران فعال کرده است در ارتباط با ظرفیت معدنی جنوب کرمان به «پیام ما» می گوید: یکی از بهترین نقاط ایران از نظر ذخایر و تنوع مواد معدنی جنوب کرمان است. حبیب الله سلطانی ادامه می دهد: اگر در حوزه معدن این منطقه مدیریت خوبی حاکم باشد از این نظر در خاورمیانه هم می تواند حرف اول را بزند. جنوب کرمان بزرگ ترین ذخایر تیتانیوم، مس، سنگ آهن، کرومیت، منگنز و چندین ماده دیگر را دارد. وی تصریح می کند: شهر آبادی مثل اصفهان را اگر بررسی کنید می بینید بیش از 50 درصد سرمایه گذاران این استان غیر بومی هستند چرا که فرهنگ سرمایه گذاری در این استان جاافتاده است. دلیل آبادانی اصفهان هم همین سرمایه گذاران هستند و امروز در ایران اصفهان از نظر صنعت حرف اول را می زند. سلطانی با بیان اینکه نزدیکی جنوب کرمان به بندر هم از دیگر ظرفیت های این منطقه است اظهار می کند: با توجه به ذخایر معدنی جنوب کرمان، این منطقه می تواند جزو توسعه یافته ترین منطقه ها باشد.
استفاده از ظرفیت های معدنی جنوب کرمان
حضور ایمیدرو در جنوب کرمان با توجه به سابقه این شرکت در فعالیت های معدنی، می تواند به استفاده از پتانسیل های معدنی جنوب کرمان منجر شود. شاید کم ترین امتیاز حضور ایمیدرو این باشد که توجه دیگر سرمایه گذارانی که در کار معدن هستند به جنوب کرمان جلب می شود و در این منطقه حضور پیدا می کنند. البته لازم به ذکر است که ایمیدرو در استان کرمان پنج فعالیت معدنی انجام می دهد که یک از این ها به معدن تیتانیوم کهنوج مربوط می شود. بنابراین حضور ایمیدرو در جنوب کرمان برای اولین بار نیست اما چگونگی حضور این شرکت در جنوب با گذشته تفاوت دارد. همچنین جدای از ایمیدرو به نظر می رسد با تعریف هفت پهنه وسیع در جنوب کرمان و واگذاری آن ها به سرمایه گذاران برای اکتشافات معدنی، تعداد معادن جنوب کرمان بیشتر شوند و از این ذخایر معدنی استفاده خواهد شد. اگرچه در طول سالیان دراز از ذخیره های معدنی جنوب کرمان آنطور که باید استفاده نشده است، اما با برنامه ریزی هایی که صنعت، معدن و تجارت جنوب انجام داده این امیدواری بوجود می آید که دیگر صرفا از ذخیره های معدنی جنوب کرمان صحبت نشود و این ذخیره ها به ایجاد معادن مختلفی بیانجامد. نکته ای که محمود اسکندری نسب هم به آن اشاره می کند و می گوید: از سرمایه گذاران توانا در حوزه معدن حمایت می کنیم چرا که جنوب کرمان در حوزه معدن پتانسیل های فراوانی دارد و از این پتانسیل باید استفاده شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *