پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | طوفان کلیدی

طوفان کلیدی





۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۹:۵۳

دفاع جانانه روحانی از رسانه ها در آیین گشایش نمایشگاه مطبوعات
طوفان کلیدی
رییس جمهور دیروز در افتتاح نمایشگاه مطبوعات گفت: بدترین جوانمرگی، جوانمرگی مطبوعات و رسانه است. کلمه تعطیل و توقیف باید آخرین کلمات در یک رسانه باشد. به گزارش خبرآنلاین حسن روحانی اظهار داشت: اگر قانون مشخص و شفاف باشد نمیتوانند با پیدا کردن یک کلمه نشریات را توقیف کنند. اولین جریمه اعدام نیست، توقیف نیست. وی افزود: هر مامور امنیتی که نمیتواند معیار برای مطبوعات و نشریات باشد. ما نیازمند یک نظام و یکسانی همه در برابر قانون هستیم. اهم اظهارات وی را در ادامه می خوانید:
افتخار قانون اساسی ما این است که همه در برابر قانون حتی رهبری در برابر قانون یکسان هستند.
مگر قابل قبول است برخی از رسانه ها از تنبیه و توبیخ در امنیت باشند، که هرچه میخواهند بگویند و گاهی به عنوان پلیس مخفی عمل کنند.
از برخی از روزنامه ها میشود فهمید که فردا چه کسی دستگیر میشود و آبروی چه کسی می رود.
انقلابی بودن یعنی دروغ نگفتن، یعنی به دیگران تهمت نزدن، یعنی چهره بزرگان نظام را حفظ کردن، یعنی به مردم امید دادن، یعنی به مردم اعتماد دادن.
ناهماهنگی راهبردی خطری است که میتواند کشور را تهدید کند.
دستگاه قضایی پایگاه امن مردم است. قاضی مامن جامعه است. مردم باید امنیت و عدالت و یکسانی را در سراسر کشور احساس کنند.
اگر عدالت یکسانی در جامعه برقرار شد ما بهتر میتوانیم از فکرمان برای آگاهی جامعه استفاده کنیم. امروز رسانه یک طرفه به سمت پایان رفته است. همه رسانه ها باید در برابر قانون یکسان باشند. اگر چنین بود ما یک کشور انقلابی است.
دستگاه قضایی پایگاه امن مردم است. قاضی مامن جامعه است. مردم باید امنیت و عدالت و یکسانی را در سراسر کشور احساس کنند.اگر عدالت یکسانی در جامعه برقرار شد ما بهتر میتوانیم از فکرمان برای آگاهی جامعه استفاده کنیم.
ما امروز در جامعه در دو زمینه نیاز به القای امید داریم.
اقتصاد جامعه ما از قبل انقلاب و بعد از انقلاب بیماری هایی داشت که تحریم به آن اضافه شد. با برداشتن تحریم این اقتصاد تحرک پیدا می کند اما این به معنای رفع بیماری نیست. بزرگترین عمل ضد انقلابی عمل یاس است. آن روزنامه ای ضد انقلاب است که وقتی آن را ورق می زنیم امید و اعتماد را از شما می گیرد.
با پول بیت المال و پول حاکمیت علیه افتخار حاکمیت؟ با پول دولیت علیه دولت؟ پول مردم علیه مردم؟
اگر با پول مردم علیه راه مردم اقدام میکنید با اجازه چه کسی است؟
اگر ملت بزرگ ایران کار بزرگی کرده کار ملت را کوچک نکنیم. بعضی‌ با پول بیت‌المال و حاکمیت علیه افتخار حاکمیت حرکت می‌کنند. با پول دولت و علیه دولت؟ دولتی که منتخب مردم است؟
افتخار ملی ما این بوده که نمایندگان ملت توانسته اند به خوبی از حقوق حقه دفاع کنند
این نمیتواند قابل قبول باشد که باپول مردم علیه راه مردم کار شود.
اراک دیروز با اراکی که امروز داریم میسازیم بسیار متفاوت است. راکتور اراک ارتقا یافته و بسیار مدرن تر می شود .
با اجرای توافق سانتریفیوژ ها مدرن تر میچرخند. در قطعنامه جدید حق غنی سازی ایران رسما اعلام شده است.
انتقاد حق مطبوعات و رسانه است. اما نقد باید منصفانه باشد. البته پاسخ هم باید مسوولانه و صحیح باشد.
هر متنی غیر از کلام خدا قابل نقد است قوه قضاییه و مجلس هم باید نقد شود. همه باید نقد شوند منتهی نقد نه اتهام، نقد نه تخریب، نقد نه دروغ.
اگر امید نباشد سرمایه گذاری نخواهد بود، اقتصاد مقاومتی نخواهد بود، صادرات غیر نفتی نخواهد بود.
سال 94 سال سختی برای دولت بود.
ملت ایران نه تنها حق خود را تثبیت کرد که غنی‌سازی کند ، امروز می‌تواند کیک زرد را به UF6 تبدیل و اورانیوم رابه غنای 4.5 و 5 درصد برساند بلکه قدم دیگر این بود که تجارت را نیز در این زمینه به دست آورد. از هفته‌های آتی ما UF6 می‌فروشیم و کیک زرد را می‌گیریم. یعنی در بازار تجارت هسته‌ای وارد می‌شویم. نه تنها سانتریفیوژ می چرخد بلکه مدرن‌تراز آن به چرخش درمی‌آید و به محض اجرایی شدن توافق از همان روز اول گاز UF6 برای اولین بار در راکتور پیشرفته IR-8 تزریق خواهد شد و با IR-8 غنی‌سازی در حد آزمایشگاهی آغاز می‌شود.
ما نه تنها قطعنامه‌های ششگانه ظالمانه شورای امنیت سازمان ملل را لغو کردیم بلکه در قطعنامه جدید حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته شد. در حالی که در هیچ قطعنامه‌ای حق غنی‌سازی کشوری رسماً اعلام نشده است. این کار عظیم و بزرگ و رفع تحریم‌های ظالمانه افتخاری از آن ملت ایران است.
ممکن است بعضی‌ها بگویند که برخی کلمات قرارداد ایراد دارد. بالأخره هر متنی غیر از کلام خداوند و معصوم قابل نقد است و انتقاد همه و حق مطبوعات به حساب می‌آید اما نقدی که منصفانه باشد. در مقابل پاسخ مسئولانه هم باید داده شود. همه ما باید نقادی کنیم و نقد به نفع ماست. دولت، قوه قضائیه و مجلس باید نقد شوند و حتی اسلام بالاتر از اینها می‌گوید که امام مسلمین هم باید نقد شود. منتهی نقد به معنای واقعی نه اتهام، تخریب، تهمت و دروغ.
بعضی کشورهای همسایه ما که صادرکننده نفت هستند و جمعیت‌شان حدود یک سوم ما و درآمد نفت‌شان 10 برابر ماست برای اداره امسال خود ده‌ها میلیارد از ذخایرشان برداشت کرده‌اند و در برخی از کشورهای صادرکننده نفت تورم نزدیک به 300 درصد رشد داشت. با این حال در این کشور مسیر کاهش تورم حفظ و مسیر رونق البته با شتاب کمتری حفظ شد. در شش ماهه اول رشد ما یک است و امکان دارد تا پایان سال به 2 یا کمی کمتر و بیشتر برسد اما نگذاشتیم به رشد منفی برسیم و مسیر کاهش تورم مسیر عکس خود را طی کند.
در شرایطی که پارسال با خشکسالی عظیمی مواجه بودیم خرید دولت از گندم‌کاران بیش از 8 میلیون تن بود. ما زمانی تنها برای یک هفته ذخیره گندم داشتیم اما در زمستان ذخیره ما 6.5 ماه بود و الان هم خیلی بالاست و با این شرایط تقریباً نیاز به خرید گندم نداریم. در بعضی محصولات کشاورزی دیگر هم وضع به همین صورت است.
آیا بهتر نیست رسانه‌ها ابتدا واقعیات را بگویند بعد به نقد، پس از آن به راه‌حل برسند و در مجموع به مردم امید بدهند؟ البته رسانه‌هایی که ناامیدی را تزریق می‌کنند تعدادشان بسیار محدود و آنها که به نفع مردم تلاش می‌کنند عددشان بسیار بالاست. من از همه آنها که حامی یا منتقد هستند تشکر می‌کنم اما قطعاً نمی‌توانم از کسی که اخلاق را زیر پا می‌گذارد و از اخلاق حرفه‌ای فاصله می‌گیرد و یا بذر ناامیدی را بین مردم می‌پاشد تشکر کنم.
‌شرایط امروز می‌تواند در زمینه‌های مختلف کشور ما را با سرعت قابل توجهی به سمت پیشرفت و توسعه هدایت کند. کمتر هفته‌ای است که کمپانی‌های مختلف و مراکز اقتصادی آسیا، اروپا، آفریقا و بعضی کشورهای آمریکا به ایران سفر نکنند و در فکر قرارداد نباشند. ما به مراتب آینده‌ای بهتر از امروز خواهیم داشت.
تمام خاصیت برجام ایجاد فضای مناسب برای امید، فعالیت‌ و رونق است و نباید در پسابرجام در جامعه یأس منتشر کرد، ‌مردم را نسبت به آینده ناامید کنیم و یا اینکه با داستان‌سرایی مردم را بترسانیم. از این حرف‌ها دست برداریم که امروز یا فردا از بالا و چپ و راست حمله می‌کنند. درست است که باید همیشه مراقب باشیم اما به چه دلیل مردم را می‌ترسانیم و تصویرهای سیاه در جامعه تزریق می‌کنیم.
بی‌تردید بعد از 26 ماه شرایط ما از نظر بین‌المللی، ‌اجتماعی، وحدت و امید بهتر از گذشته است و مردم بیشتر از همیشه آماده حرکت اقتصادی هستند. به هر حال هر کشوری رقبا و دشمنانی دارد که باید خودش را آماده کند. اما فضای جامعه را مدام مسموم کردن درست نیست.
شرایط منطقه، تروریسم منطقه و اختلافات منطقه را ببینید. عراق را ببینید که چطور به جان هم افتاده‌اند در جایی که روزی با هم برادرانه زندگی می‌کردند. باید از این مسائل درس بیاموزیم و بین مردم شکاف و اختلاف نیندازیم. ما همه ایرانی هستیم و به نظام و انقلاب علاقه داریم و همه می‌خواهیم ایرانی آباد داشته باشیم.در این شرایط ما باید کاری کنیم که انسجام،‌ وحدت، دوستی و برادری ما با مشکل مواجه نشود. البته این مسائل با انتقاد منافاتی ندارد اما انقلابی ماندن جامعه یعنی اینکه تهمت و دروغ وجود نداشته باشد و به صرف اتهام آقایی یا دستگاهی قبل از دادگاه محاکمه و جلو رفتن مراحل قانونی و دادگاهی با آبروی مردم بازی نکنیم، این خلاف قانون، قرآن، اسلام و صحیفه سجادیه‌ است.
اسفندماه انتخابات در پیش است و باید همه را امیدوار کنیم که به پای صندوق‌های رأی بیایند. همه باید بتوانند افراد مورد نظرشان را در لیست‌های انتخاباتی ببینند و همه باید در صف‌های انتخابات شرکت کنند. هر چقدر بتوانیم فضای امید را در سیاست، اقتصاد و فرهنگ بیشتر کنیم به توسعه نزدیک‌تر خواهیم شد.
دولت در آینده هم قدم‌های دیگری برخواهد داشت. ما یارانه‌های مطبوعات را شفاف‌سازی کردیم و همچنین اکنون راه برای گرفتن امتیاز نشریات کوتاه شده است. در آینده نیز باید یارانه‌ها را به سمت توسعه چاپ به جای توزیع نقدی حرکت دهیم. باید کاری کنیم که همه در فضای رسانه‌ای بتوانند حضور پرنشاط و شادابی داشته باشند.
برخی رسانه ها به عنوان پلیس مخفی عمل کنند.
از برخی از روزنامه ها میشود فهمید که فردا چه کسی دستگیر می شود و آبروی چه کسی می رود.
همه رسانه ها باید در برابر قانون یکسان باشند.
قاضی مامن جامعه است.
اگر با پول مردم علیه راه مردم اقدام میکنید با اجازه چه کسی است؟
هر متنی غیر از کلام خدا قابل نقد است قوه قضاییه و مجلس هم باید نقد شود.
با آبروی مردم بازی نکنیم
کلمه تعطیل و توقیف باید آخرین کلمات در یک رسانه باشد.
اولین جریمه اعدام نیست، توقیف نیست.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *