پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ضدعفونی کردن معابر به محیط زیست آسیب می‌زند؟

ضدعفونی کردن معابر به محیط زیست آسیب می‌زند؟





۲۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۳۰

ضدعفونی کردن معابر به محیط زیست آسیب می‌زند؟

در استفاده از مواد شوینده و ضدعفونی کننده شهرداری تهران دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت را اجرا می کند.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از جمع‌آوری بنرهای هشدار در خصوص انتقال کرونا از طریق حیوانات خبر داد.

به گزارش ایسنا، شینا انصاری عصر امروز در نشست خبری مجازی که برگزار شد در تشریح اقدامات اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت:‌ اداره کل محیط زیست شهرداری تهران به طور مستقل کار خاصی انجام نداده است اما در کنار مابقی ادارات و سازمان‌ها در روند تدوین دستورالعمل‌ها حضور داشته است.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعات خاص که مورد تاکید اداره کل محیط زیست شهرداری تهران نیز قرار گرفت بحث دفن پسماند به خصوص پسماند ویژه و عفونی بود، افزود: تاکید زیادی در این خصوص انجام شد و بازدیدهای مشترکی نیز از مکان‌های اسکان کارگری صورت گرفت.

وی با اشاره به تعطیلی برنامه‌های مناسبتی محیط زیست از جمله لغو نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست در پی شیوع کرونا گفت: استفاده از شوینده‌ها و مواد ضد عفونی‌ کننده به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده است چرا که این مواد بر پایه کلر هستند و جای سوال است که آیا استفاده از این مواد به محیط زیست آسیب می‌رساند؟ آیا حیوانات شهری ناقل هستند؟ اما واقعیت این است که شهرداری تهران در استفاده از مواد ضد عفونی کننده دستورالعملی تهیه نکرده است. بلکه از دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت استفاده می‌کند و در واقع اجرا کننده دستورالعمل‌های آنها است.

وی با بیان اینکه در این دستورالعمل‌ها حدود مجاز و غلظت‌ها مشخص شده است و به همین دلیل استفاده از مواد ضد عفونی کننده مشکل ساز نیست، گفت: اگر از این حدود مجاز فراتر رویم قطعا برای همه از جمله انسان، محیط زیست، حیوانات و … مشکل ساز خواهد بود اما این حدود مجاز در شهرداری کنترل می‌شود.وی با بیان اینکه بحث انتقال کرونا از حیوانات حاشیه ساز شده است، افزود: هنوز شواهد و مستنداتی دال بر انتقال این ویروس از حیوانات احراز نشده است اما تاکید شده که تماس کنترل شده داشته باشیم و بعد از تماس با پوست آنها دست‌هایمان را بشوییم و این موضوع در بنرهای شهرداری در سطح شهر اکران شد که البته فعالان حقوق حیوانات به این موضوع اعتراض داشتند و به رغم آنکه این بنرها محتوای حیوان ستیزی نداشت؛ اما از آنجایی که موجب حساسیت شده بود، از سطح شهر جمع‌آوری شد.

وی از مردم خواست دستکش، دستمال و ماسک مورد استفاده‌شان را در نایلون‌های در بسته قرار داده و در داخل مخازن زباله قرار دهند، گفت: ایام پایانی سال است و معمولا افراد در خانه تکانی‌ها از مواد شوینده استفاده می‌کنند و دقت داشته باشید که اگر اصرار دارید از مواد ضد عفونی کننده بر پایه کلر استفاده کنیم حتما جریان آزاد هوا وجود داشته باشد نه اینکه در یک فضای دربسته از مواد ضد عفونی کننده استفاده کنیم.انصاری در مورد دلایل آلودگی هوا در این روزها که تردد کاهش یافته اظهار کرد: در این چند روز شاهد بروز پدیده وارونگی هوا بودیم اما این روزها آلاینده شاخص ما ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بود که ناشی از تردد خودروهای دیزلی در شهر است که به نظر می‌رسد از آنجایی که محدودیت‌ها در شهر کاهش یافته این ذرات نیز افزایش یافته است اما با این حال دلیل اصلی، پایداری شرایط جوی است.

دیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه رهاسازی دستکش‌ها و ماسک‌های آلوده در محیط علاوه بر به خطر انداختن سلامت افراد، سبب آلودگی محیط می‌شود، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به شهرداری‌ها پیشنهاد داده است که سطل های زباله ویژه‌ای را برای پسماندهای کرونا در سطح معابر تعبیه کنند.

ژیلا آقایی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور مصرف دستکش‌های پلاستیکی و ماسک‌ها افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: بخشی از پسماندهای خانگی این روزها را این دستکش‌ها و ماسک‌ها تشکیل می‌دهند که لازم است هموطنان برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا به مدیریت این پسماندها توجه و از مصرف بی‌دلیل و بی‌رویه آن ها خودداری کنند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه ما در دوران پساکرونا با حجم انبوهی از پسماندهای آلوده مواجه خواهیم شد، تصریح کرد: در درجه اول برای مقابله و پیشگیری از این بیماری باید بتوانیم استرس خود را کنترل کنیم. هر چه رفتارهای وسواس‌گونه ما بیشتر باشد در مصرف دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده زیاده‌روی خواهیم کرد.

آقایی با انتقاد از اینکه برخی افراد ماسک‌ها و دستکش‌های آلوده خود را در معابر رها می‌کنند، گفت: با این اقدام سلامت شهروندان به خطر می‌افتد. ما از سویی با استفاده از این وسایل به دنبال پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا هستیم، اما با رهاسازی آن‌ها در معابر، آلودگی و خطرات آن را بیشتر می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نباید نسبت به پسماندهایی که این روزها تولید می‌کنیم، بی‌تفاوت باشیم، تاکید کرد: دستکش‌ها و ماسک‌های آلوده‌ای که در معابر رها می‌شوند علاوه بر به خطر انداختن سلامت سایر افراد ازجمله پاکبانان، می‌توانند سبب آلودگی آب و خاک شوند.مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: ماسک‌ها، دستکش‌ها و سایر پسماندهایی که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا استفاده می‌شوند باید به صورت جداگانه از سایر پسماندها در کیسه‌های پلاستیکی در بسته به سطل‌های زباله منتقل شوند.آقایی با بیان اینکه بی توجهی به این نکته خود می‌تواند سبب انتشار بیشتر ویروس شود، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به شهرداری‌ها پیشنهاد داده است که سطل های زباله‌ دردار مخصوص پسماندهای کرونا در سطح شهرها تعبیه کنند تا شهروندان بتوانند ماسک‌ها، دستکش‌ها و هر نوع زباله مرتبط با پیشگیری از ویروس کرونا را جدا از سایر پسماندها در آن‌ها قرار دهند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *