۷۰ اثر فرهنگی تاریخی منقول موزه‌های آذربایجان‌شرقی در آستانه ثبت ملی





۷۰ اثر فرهنگی تاریخی منقول موزه‌های آذربایجان‌شرقی در آستانه ثبت ملی

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۳:۲۸

رئیس امور موزه‌های آذربایجان‌شرقی از شناسایی، انتخاب و تدوین پرونده ثبت ملی برای بیش از ۷۰ اثر منقول و منحصربه‌فرد تاریخی در موزه‌های شاخص استان خبر داد.

به گزارش پیام ما به نقل از مهر، غلامرضا یزدانی روز سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه با اشاره به اجرای طرح گسترده مستندنگاری و هویت‌بخشی به آثار تاریخی منقول موزه‌های آذربایجان شرقی گفت: این اقدام با هدف تقویت جایگاه حقوقی اشیای منحصربه‌فرد موزه‌ای و ثبت رسمی آنها در فهرست ملی میراث فرهنگی کشور در حال اجراست.

 رئیس امور موزه‌های آذربایجان‌شرقی ادامه داد: در این طرح بیش از ۷۰ اثر شاخص از موزه‌های ایلخانی مراغه، مشروطه تبریز، ارامنه تبریز، قاجار تبریز، قرآن و کتابت و شهرداری تبریز در مرحله نهایی برای ثبت ملی قرار دارند.

او خاطرنشان کرد: ثبت ملی این آثار ضمن حفاظت فیزیکی از گنجینه‌های موزه‌ای، بستر مستحکمی برای انجام پژوهش‌های باستان‌شناسی، تاریخی و هنری فراهم می‌آورد و اعتبار علمی موزه‌های استان را در سطح ملی ارتقا می‌دهد.

 یزدانی با اشاره به رشد قابل توجه ثبت آثار استان گفت: در سال‌های گذشته تنها ۳۵ اثر منقول از آذربایجان‌شرقی در فهرست ملی جای گرفته بود؛ اما با ثبت پرونده‌های جدید در سال ۱۴۰۴ آمار آثار ثبت شده از مرز ۱۰۰ اثر مورد عبور می‌کند که این آمار استان را در زمره فعال‌ترین قطب‌های میراثی کشور قرار می‌دهد.

او اظهار کرد: تمامی مراحل ثبت بر اساس دستورالعمل‌های علمی شامل فتوگرافی دقیق، مستندسازی باستان‌شناسی و تحلیل فنی انجام می‌شود تا اصالت و پشتوانه تاریخی هر اثر با بالاترین دقت ثبت شود.

 رئیس امور موزه‌های آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه برنامه امسال نیز تشکیل پرونده برای ۱۰۰ اثر دیگر است گفت: تمرکز ما بر آثار کمتر شناخته‌شده و آثار در معرض خطر قرار دارد تا بتوانیم همزمان با حفاظت، مسیر معرفی و پژوهش علمی آنها را تسهیل کنیم.

 یزدانی گفت: آذربایجان‌شرقی با تکیه بر گنجینه‌های فاخر موزه‌ای خود، توان تبدیل شدن به قطب پژوهش‌های میراث‌فرهنگی شمال غرب کشور را دارد و ثبت ملی این آثار نخستین گام در مسیر تبدیل ظرفیت‌های تاریخی استان به سرمایه‌های فرهنگی ماندگار است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آغاز فصل سوم مرمت خانه تاریخی «آقا جواد یزدی» در بشرویه

میراث فرهنگی

آغاز فصل سوم مرمت خانه تاریخی «آقا جواد یزدی» در بشرویه

تپه‌های جیرفت زیر پای حفاران مسلح

حفاران غیرمجاز به محوطه‌های تاریخی کرمان بازگشته‌اند

تپه‌های جیرفت زیر پای حفاران مسلح

تاریخ، از زیر خاک به خیابان آمد

کمرزرین اصفهان در آستانه تبدیل‌شدن به الگوی ملی برای نجات حافظه شهرهای ایران

تاریخ، از زیر خاک به خیابان آمد

چکش بر نمدِ خاطـــــــــره

فعالان صنایع‌دستی و میراث فرهنگی سمنان با فروش و تخریب مجتمع نمدمالی مخالف‌اند

چکش بر نمدِ خاطـــــــــره

ایستگاه راه‌آهن تهران؛ موزه‌ای زنده بر ریل‌ها

روایتی از احیای میراث صنعتی ایران در قلب پایتخت

ایستگاه راه‌آهن تهران؛ موزه‌ای زنده بر ریل‌ها

یک دانش، دو سرنوشت

قنات در ایران فراموش شد، آموناس در پرو سیاست‌گذاری شد

یک دانش، دو سرنوشت

زنی که با سوزن، اقتصاد خانه را می‌دوزد

گزارشی از سوزن‌دوزی زنان سیستان‌وبلوچستان، هنری که هنوز سهم عادلانه‌اش را از بازار نگرفته

زنی که با سوزن، اقتصاد خانه را می‌دوزد

هشدار درباره خطر پیش‌دستی دیگران در ثبت جهانی آسبادها

میراث فرهنگی و گردشگری

هشدار درباره خطر پیش‌دستی دیگران در ثبت جهانی آسبادها

پنج موزه و هفت بنای تاریخی فارس در انتظار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی

پنج موزه و هفت بنای تاریخی فارس در انتظار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی

کشف سازه تاریخی «قیرخ ایاخ» در قنات اهر

کشف سازه تاریخی «قیرخ ایاخ» در قنات اهر