پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | وضعیت دما و بارش پایتخت تا پایان تابستان

وضعیت دما و بارش پایتخت تا پایان تابستان





وضعیت دما و بارش پایتخت تا پایان تابستان

۸ تیر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۷

مدیرکل هواشناسی استان تهران درباره وضعیت دما و بارش استان تا پایان تابستان توضیح داد: طی دو ماه آینده متوسط دمای هوا در سطح استان، حدود ۱ تا ۱.۵ درجه سلسیوس بیش از نرمال نسبت به متوسط بلندمدت برآورد شده است و متوسط بارش استان با تمایل به کمتر از نرمال نسبت به میانگین بلندمدت پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش پیام ما به نقل از ایسنا، مازیار غلامی افزود: بر اساس جدیدترین خروجی مدل‌های پیش‌بینی فصلی، حتی در بهترین شرایط و خوشبینانه‌ترین حالت، در صورتی‌که بارش‌های استان تهران در حد نرمال باشد، نمی‌تواند کاهش بارش نسبت به بلندمدت را جبران کند و کماکان مدیریت منابع و مصارف آب در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش‌های کشاورزی، صنعتی و حتی خانگی و به‌طور کلی صرفه‌جویی در مصرف آب با تاکید بیشتر توصیه می‌شود.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره وضعیت آب‌هوایی تهران طی بهار سال جاری گفت: تجزیه و تحلیل آمارهای دریافتی از ایستگاه‌های هواشناسی استان مربوط به بهار ۱۴۰۳ بیانگر آن است که در این فصل ۸۶.۷ میلی‌متر باران به‌صورت پهنه‌ای در استان تهران اتفاق باریده که نشان دهنده آن است که مقدار بارش نزدیک به میانگین بلندمدت (وضعیت نرمال) و تنها ۲.۸ درصد کمتر از متوسط بلندمدت بوده است.

مدیرکل هواشناسی استان تهران عنوان کرد: میانگین بلندمدت بارش استان تهران در این فصل ۸۹.۲ میلی‌متر است این در حالیست که متوسط بارش خرداد ماه استان تهران ۳۴.۶ میلی‌متر بوده که افزایش قابل توجه نسبت به بلندمدت (۱۰.۶ میلی‌متر) داشته است. بارش استان تهران به‌صورت پهنه‌ای از ابتدای سال زراعی (مهر۱۴۰۲) تا پایان خرداد ۱۴۰۳، ۱۹۷ میلی‌متر بود که نسبت به سال قبل افزایش حدود ۲۵ درصدی اما نسبت به بلندمدت ۲۴ درصد کاهش داشته است.

او اضافه کرد: مقدار بارش اتفاق افتاده در استان تهران تاکنون ۷۰ درصد تامین بارش سال آبی جاری را تامین کرده است. استان تهران سومین استان در سطح کشور است که بیشترین کاهش بارش را نسبت به بلندمدت دارد بنابراین افزایش بارش نسبت به سال قبل نمی‌تواند مساله کاهش بارش انباشته شده را جبران کند و کماکان صرفه‌جویی و مدیریت منابع و مصارف آب توصیه می‌شود.

به گفته مدیرکل هواشناسی استان تهران از نظر توزیع مکانی در تمام شهرستان‌های استان طی خردادماه، افزایش بارش نسبت به بلندمدت را تجربه کردند.

 

نمودار
 

او با اشاره به وضعیت دمای تهران طی بهار سال جاری عنوان کرد: بررسی و تحلیل مقادیر ثبت شده دمای هوا (شامل متوسط دما، دمای حداقل و دمای حداکثر) بهار ۱۴۰۳ در ایستگاه‌های هواشناسی استان بیانگر افزایش ۰.۶ درجه سلسیوس متوسط حداقل دما و متوسط دما و افزایش ۰.۵ درجه سلسیوس متوسط حداکثر دما نسبت به دوره آماری بلندمدت است همچنین متوسط دما طی خرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره آماری بلندمدت افزایش ۰.۵ درجه سلسیوس داشته است.

غلامی گفت: از ابتدای سال زراعی (مهر۱۴۰۲) تا پایان خرداد ۱۴۰۳ متوسط دمای هوای استان تهران ۱.۶ درجه سلسیوس نسبت به بلندمدت و ۰.۹ درجه سلسیوس نسبت به سال قبل افزایش داشته است. از نظر توزیع دما در سطح استان نیز تمامی شهرستان‌ها با افزایش دما روبرو بوده‌اند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

تخریب گَهَر، ویرانی اشترانکوه

فعالان محیط‌زیست لرستان از بی‌جواب‌ماندن نامه‌شان دربارۀ توقف جاده‌کشی در اشترانکوه از سوی سازمان محیط‌زیست گلایه‌ دارند

تخریب گَهَر، ویرانی اشترانکوه

رودخانه سن برای شنا آلوده است

ناکامی پاریس در آماده‌سازی‌های المپیک ۲۰۲۴

رودخانه سن برای شنا آلوده است

سالِ حادثه‌خیزِ سیستان‌وبلوچستان

پژوهشگاه سوانح طبیعی گزارشی از حوادث غیرمترقبه منتشر کرد

سالِ حادثه‌خیزِ سیستان‌وبلوچستان

الگوی جلوگیری از انقراض

براساس یک مطالعۀ جدید حفظ ۱.۲ درصد از سطح زمین، می‌تواند به جلوگیری از انقراض گونه‌های در معرض خطر منجر شود

الگوی جلوگیری از انقراض

مهاجران اقلیمی و چالش‌های دولت آینده

مهاجران اقلیمی و چالش‌های دولت آینده

پیش‌بینی رگبار باران در برخی از استان‌ها

پیش‌بینی رگبار باران در برخی از استان‌ها

وضعیت دما و بارش پایتخت تا پایان تابستان

وضعیت دما و بارش پایتخت تا پایان تابستان

ویروس‌های نجات‌بخش؟!

کشف جدید دانشمندان از عاملی که می‌تواند روند ذوب‌شدن یخ‌های قطبی و بالاآمدن سطح آب دریاها را کاهش دهد

ویروس‌های نجات‌بخش؟!

نقشۀ‌ راه مقابله با آتش نداریم

آتش‌سوزی جنگل‌ها ادامه دارد

نقشۀ‌ راه مقابله با آتش نداریم

۵ مفقودی در سیل «سوادکوه»

وقوع سیلاب کم‌سابقه تابستانی این بار مسئولان «مازندران» را غافلگیر کرد

۵ مفقودی در سیل «سوادکوه»

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر