پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | خبر

خبر





۱۴ اسفند ۱۳۹۴، ۲۲:۰۰

نخستین دوره‌ جایزه ادبی چِهِل برگزار می‌شود
روابط عمومی نخستین جایزه ادبی چهل، مکتب معاصر تهران نخستین دوره‌ی جایزه ادبی چِهِل را برگزار می‌کند. نخستین جایزه ادبی چهل، با هدف ایجادِ شور و شوق و تعاملِ مثبت میان نویسندگان و صاحب‌نظرانِ نسل‌های مختلفِ ادبیاتِ داستانی ایران، فارغ از ارزشگذاری‌های صنفی به صورت سالانه برگزار می‌شود و قرار است به معرفی امیدهای قصه‌نویسی ایران با بهره‌مندی از تجربه و دانش نسل‌های پیشین ادبیات داستانی و از مسیر آراء داورانه‌ی ایشان بپردازد. در این مسابقه در هر دوره، از میان نویسندگان جوان؛ پنج نفر از امیدهای آینده‌ی ادبیات داستانی ایران؛ توسط نسل‌های باتجربه‌تر؛ شناسایی و بدون الویت معرفی می‌شوند و در پایان هر دوره؛ مکتب تهران طی مراسمی از برگزیدگان تقدیر می‌کند. بر اساس اساسنامه این جایزه نویسندگان سی‌وپنج تا چهل ساله‌ی ایران؛ که حداقل سه کتاب چاپ‌شده داشته باشند، به واسطه‌ی کارنامه‌ی رسمی و قانونی خود در این رقابت شرکت داده می‌شوند.

چهارمین دوره جایزه لاک‌پشت پرنده
چهارمین دوره جایزه لاک‌پشت پرنده در حالی برگزار شد که حجم تالیف و داستان‌های ایرانی در این دوره بیش از کتاب‌های ترجمه بود که اتفاقی خوشایند در ادبیات کودکان و نوجوانان به شمار می‌رود. عصر روز چهارشنبه (۱۲ اسفند ۱۳۹۴۹) همچون دوره‌های قبل جشن جایزه لاک پشت پرنده با حضور نویسندگان، تصویرسازان، مترجمان و با اجرای لیلی رشیدی در شهر کتاب مرکزی برگزار و طی آن برندگان نشان لاک پشت پرنده طلایی و نقره‌ای نیز معرفی شدند. مژگان امجد، مدیر شهرکتاب مرکزی در این مراسم گفت: در یکی دو سال اخیر با تلاش‌های مستمر و خسته‌گی ناپذیر ما مدارس و فضاهای آموزشی که از مهم‌ترین مخاطبان این فهرست هستند رفته رفته با این فهرست آشنا شدند. حالا یک دو سالی‌ست که با تماس‌هایی از مدارس روبرو هستیم که چشم‌انتظار معرفی فهرست جدید و آشنایی با کتاب‌های برگزیده‌اند و این اتفاق ساده ما رو به نزدیکی ادبیات کودک و آموزش و پرورش امیدوار می‌کند. او افزود:» در این سال‌ها علاوه بر معرفی فهرست لاک پشت به شهر‌کتاب‌ها، تلاش کردیم فهرست‌ها را به شرکت‌های پخش و توزیع کتاب در شهرستان‌ها هم بسپریم تا به همه همکاران‌ در حوزه نشر الگوی مناسبی برای انتخاب پیشنهاد کنیم.

مستند «آبی تر از آسمان» به کارگردانی حمید میرحسینی کلید خورد

«آبی تر از آسمان «در پنجاهمین سالگرد فوت استاد «روح ا…خالقی» به کارگردانی» سیدحمیدمیرحسینی» کلید خورد. این فیلم مستند زندگی پرفراز نشیب استاد روح ا… خالقی نابغه موسیقی و خالق موسیقی» ای ایران « را روایت می کند و تا به امروز افرادی چون : فرخ خالقی،احمدرضا احمدی ،بهزاد بهزادی ، دکتر هما گل گلاب ،پری دخت بنان،کامبیز روشن روان ،هومن ظریف،علی رضا میرعلینقی در مقابل دوربین این مستند قرار گرفته اند و بخش هایی از زندگی این هنرمند معاصر را روایت کرده اند.»فروغ بهمن پور» به عنوان مجری طرح و « سمیرا شیخ مظفری» به عنوان مدیر تولید و برنامه ریز در این اثر همکاری دارند قابل ذکر است «روح ا… خالقی» در سال 1285 در شهر کرمان متولد شد واز دوران کودکی به موسیقی علاقه بسیاری داشت .او از شاگردان بسیار خوب و والا و ارزنده استاد» علینقی وزیری» بود و آثار ارزشمندی را در موسیقی ایرانی پدید آورد که در راس آنها سرود میهنی و ارزشمند « ای ایران ای مرز پر گهر» است . همچنین کتاب های آموزشی بسیار خوبی برای هنرجویان ویولن فراهم کرد که امروزه اساتید بسیاری برای تدریس از آنها استفاده می کنند . تلاش او برای احیای موسیقی ایرانی در دورانی که توجه رسمی به این موسیقی کاهش یافته بود، تأثیرگذار و مهم شمرده می‌شود. او کتابی به نام سرگذشت موسیقی ایران درباره سرگذشت موسیقی، موسیقی‌دانان و نوازندگان ایرانی هم‌عصر خود و کتابی به نام نظری به موسیقی شامل نظریه‌ای برای موسیقی ایرانی و غربی نوشته است.علاقه و توجه به موسیقی در خانواده خالقی امری معمول بود در سال ۱۳۲۰ به پیشنهاد وزیری، معاون اداره موسیقی کشور و نیز معاون هنرستان عالی موسیقی شد. مدتی در وزارت کار و تبلیغات کار کرد. درسال ۱۳۲۷ متصدی دبیرخانه هنرهای زیبا شد. درسال ۱۳۲۸هنرستان موسیقی ملی را تأسیس کرد و رئیس آن شد.در سال ۱۳۳۴ در چارچوب برنامه‌های انجمن ایران و شوروی به این کشور سفر کرد. همچنین سفرهایی را به کشورهای رومانی، فرانسه و هندوستان انجام داد.خالقی سال ها در رادیو ایران نیز فعالیت داشت و از جمله رئیس شورای موسیقی رادیو بود و برنامه‌های رادیویی «یادی از هنرمندان درگذشته» و «ساز و سخن» را راه‌اندازی کرد. خالقی در سال ۱۳۴۴ در سالزبورگ در اتریش درگذشت و در گورستان ظهیرالدوله در تهران دفن شده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *