پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | معاون مناطق محروم کشور از فقیر بودن روستاهای کرمان خبر داد بدا به حالت ای روستایی! رتبه 29 روستاهای کرمان از حیث درآمد در کشور استاندار کرمان: به دنبال استضعاف زدایی از روستاها هستیم معاون عمرانی استاندار: باید کاری کنیم سرمایه ها به روستا برگردد

معاون مناطق محروم کشور از فقیر بودن روستاهای کرمان خبر داد بدا به حالت ای روستایی! رتبه 29 روستاهای کرمان از حیث درآمد در کشور استاندار کرمان: به دنبال استضعاف زدایی از روستاها هستیم معاون عمرانی استاندار: باید کاری کنیم سرمایه ها به روستا برگردد





۲۴ بهمن ۱۳۹۴، ۲۲:۲۲

معاون مناطق محروم کشور از فقیر بودن روستاهای کرمان خبر داد
بدا به حالت ای روستایی!

روز گذشته معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در کرمان از فقیر بودن روستاهای این استان و پایین بودن رتبه روستاهای کرمان از حیث درآمد خبر داد.
بدا به حالت ای روستایی!
هرازگاهی خبری درباره محرومیت روستاییان کرمان به گوش می رسد. گاهی از نداشتن آب شرب، گاهی از حمله ریزگردها و گاهی هم از نداشتن امکانات زندگی. این بار اما خبر دیگری از روستاهای کرمان به گوش رسیده است. خبری که نشان می دهد اینکه استان کرمان یک سوم باغات کشور را داراست و بخش اعظمی از محصولات کشاورزی مصرف داخل کشور را تولید می کند، نتوانسته کمک چندانی به روستاییان کرمانی بکند. در حالی که 30 درصد شاغلان استان کرمان به کشاورزی مشغول هستند و مطابق دیگر نقاط، اغلب کشاورزان، روستایی هستند و کرمان از نظر کشاورزی در کشور جایگاه مناسبی دارد، روستاییان کرمان اما از درآمد کشاورزی بی نصیب مانده اند به طوری که روستاهای کرمان از حیث درآمد در بین 31 استان کشور، در رتبه 29 قرار دارند. آماری تاسف بار که یک بار دیگر عمق محرومیت روستاهای کرمان را نشان می دهد.
روستاهای استان کرمان جزو روستاهای فقیر کشور
روستاهای کرمان فقیر هستند. این خبر را روز گذشته معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در کرمان و در جلسه مشورتی با فرمانداران، تعدادی از بخشداران و دهیاران استان کرمان عنوان کرد. آنطور که سایت استانداری کرمان نوشته سید ابوالفضل رضوی در جلسه دیروز با اشاره به فقیر بودن روستاهای کرمان گفت: استان کرمان از حیث رتبه روستانشینی هشتم است، از لحاظ تعداد جمعیت روستایی ششم، تعداد روستا سوم، از نظر بی سوادی رتبه 15 کشور( 75 درصد جمعیت روستایی استان باسواد و 25 درصد بی سوادند)، در زمینه هزینه رتبه 28 کشور و از حیث درآمد رتبه 29 کشور است. رضوی همچنین تاکید کرد: باید به داد مردم روستاها رسید و در مسیر توسعه روستاها گام برداشت. وی همچنین با تاکید بر اینکه 59 درصد مشکل روستائیان اشتغال و اقتصاد است پس باید افزایش درآمد داشته باشند افزود: تعاونی در اسلام مورد ستایش و 220 هزار تعاونی در کشور تشکیل شده است اما نقش کاربری این تعداد واقعا دیده نمی شود و یکی از دلایل این امر این است که اکثرا خانوادگی تشکیل شده اند و نظارت و هزینه کرد نداشته اند در حالیکه این شرکت ها باید بر مبنای 25 خانوار باشد. به گزارش ایسنا رضوی ادامه داد: استان کرمان رتبه نخست ارزش افزوده در بخش کشاورزی کشور را دارا می باشد و از آنجا که تولید ثروت با استفاده از پتانسیل های موجود طبیعی و سرمایه انسانی است باید کاری کنیم این سرمایه ها در روستا بمانند. معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تصریح کرد: اگر فرمانداران کمربندها را ببندند، هم دستگاه های اجرایی فعال می شوند و هم مردم پای کار هستند اما مادامی که اراده فرماندار بر این باشد که طرح مشارکتی جان نمی گیرد اقدامات ما هم آب در هاون کوبیدن است. رضوی تاکید کرد: مساله بعدی این است که ما به دنبال امنیت پایدار در کشور هستیم و این حاصل نمی شود مگر در روستاها، بنابراین طبق گفته استاندار کرمان توسعه باید از روستا آغاز شود و به پایتخت برسد.
معاون استاندار کرمان: باید کاری کنیم سرمایه ها به روستا برگردند
معاون عمرانی استاندار کرمان در ارتباط با فقیر بودن روستاهای این استان به «پیام ما» گفت: از حیث درآمد روستاهای ما فقیر هستند و یکی از دلایل این امر برنگشتن سرمایه و منابع به روستاها است. ابوالقاسم سیف الهی با اشاره به اینکه 25 درصد تولیدات باغی کشور مربوط به کرمان است افزود: این تولیدات روستایی هستند. اما مهم این است که چقدر از درآمد این تولیدات به روستاها برمی گردد. به عنوان مثال در ارتباط با پسته می بینید که درآمدی به روستاها برنمی گردد. وی اضافه کرد: یکی از سیاست های ما نگه داشتن درآمد و منابع در استان است که شامل روستاها هم می شود. سیف الهی با بیان اینکه به دنبال توسعه پایدار در روستاها هستیم اظهار داشت: 43 درصد جمعیت استان کرمان در روستاها ساکن هستند و استان کرمان در این زمینه نسبت به میانگین کشوری رتبه بالاتری دارد.
66 درصد روستاهای کرمان کمتر توسعه یافته اند
معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: کرمان پنج هزار و 177 روستا دارد که از این تعداد سه هزار و 464 روستا کمتر توسعه یافته اند. 625 روستا هم فاقد آب آشامیدنی هستند. سیف الهی با اشاره به اینکه کرمان از نظر جمعیت روستایی در کشور رتبه ششم، تعداد شهرستان رتبه چهارم، تعداد بخش رتبه سوم، تعداد دهستان رتبه سوم و تعداد آبادی دارای سکنه رتبه دوم را دارد تصریح کرد: این نشان دهنده پراکندگی جمعیت در استان کرمان است و همین امر باعث شده درصد برخورداری روستاهای کرمان پایین بیاید. ضمن اینکه خشکسالی هم در این موضوع بی تاثیر نیست.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *