پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تدوین برنامه تامین برق صنایع کشور برای تابستان

در اقدامی مشترک از سوی دو وزارتخانه نیرو و صمت انجام شد

تدوین برنامه تامین برق صنایع کشور برای تابستان

براساس این برنامه، واحدهای صنعتی با دیماند بیش از 500 کیلووات، نصف روز در هفته در برنامه مدیریت مصرف مشارکت خواهند داشت





تدوین برنامه تامین برق صنایع کشور برای تابستان

۱۷ خرداد ۱۴۰۲، ۰:۰۰

|پیام ما|وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن، تجارت، روز گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای مشترک در وب‌سایت‌های خبری این نهادها، از تدوین برنامه تامین برق صنایع کشور برای تابستان پیش رو خبر دادند.

 

برنامه تامین برق صنایع کشور برای تابستان 1402 از سوی وزارت نیرو و وزارت صمت با هدف تولید حداکثری در سال رشد تولید و با در نظر گرفتن محدودیت‌های فنی صنایع و ملاحظات کنترل بازار محصولات، تدوین و ابلاغ شد.
به گزارش «پیام ما» در اطلاعیه مشترکی که از سوی این دو وزارتخانه منتشر شده آمده است: « با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی بین وزارتخانه‌های صمت و نیرو و همچنین بهره‌گیری از تجربه سال گذشته در سه گروه تدوین و ابلاغ شد.»
طبق آنچه این بیانیه اعلام کرده است و براساس این برنامه، در گروه «الف» آمده است که برق مورد نیاز همه واحد‌های صنعتی کوچک و واحد‌های صنفی- صنعتی به ویژه کارگاه‌های تولیدی کوچک که بیش از ۹۰ درصد کل واحد‌های صنعتی و تولیدی کشور (حدود ۵۸۰ هزار واحد صنعتی) را شامل می‌شود، بدون هیچ محدودیتی تأمین خواهد شد. همچنین در گروه «ب»، برق مورد نیاز واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی و واحد‌های صنعتی خارج از شهرک‌های صنعتی با دیماند بیش از ۵۰۰ کیلووات نیز از ۲۰ خرداد تا ۱۷ شهریور در شش و نیم روز هفته به طور کامل تأمین خواهد شد و صرفاً نصف روز در هفته و از ساعت ۱۱ تا ۲۳ در برنامه‌های مدیریت مصرف مشارکت خواهند کرد.

براساس این برنامه، برق مورد نیاز همه واحد‌های صنعتی کوچک و واحد‌های صنفی- صنعتی به ویژه کارگاه‌های تولیدی کوچک که بیش از ۹۰ درصد کل واحد‌های صنعتی و تولیدی کشور (حدود ۵۸۰ هزار واحد صنعتی) را شامل می‌شود، بدون هیچ محدودیتی تأمین خواهد شد

با توجه به برنامه‌ریزی صورت گرفته، امکان جبران محدودیت این نصف روز و تولید حداکثری برای این واحد‌ها در سایر ایام هفته (شش روز و نیم) با جابه‌جایی ساعات کاری حتی به صورت شبانه‌روزی فراهم است. اما در گروه «ج»، برق مورد نیاز صنایع بزرگ (حدود ۳۰۰ واحد صنعتی) مطابق برنامه مدیریت مصرف ابلاغی وزارت نیرو و وزارت صمت در دوره تعیین شده تامین می‌‍شود. مشارکت این واحد‌ها از طریق جابجایی بخشی از بار مصرفی آن‌ها از ساعات اوج به ساعات غیر اوج و نیز مدیریت زمان بهره‌برداری از تجهیزات وابسته به انرژی در برنامه‌های مدیریت مصرف بوده و در سایر زمان‌های دوره تابستان، انرژی مورد نیاز این واحد‌ها بطور حداکثری تامین می‌شود.
این اطلاعیه می‌گوید: «انرژی مورد نیاز صنایع مهم مانند سیمان نیز متناسب با نیاز تولید آن‌ها در این دوره و در طول شبانه روز تامین می‌شود. امید است با اجرای منظم و سراسری این برنامه که حاصل مطالعات گسترده و بکارگیری روش‌های علمی و تجربیات خبرگان صنعت برق و بخش صنعت کشور است، بتوانیم انرژی مورد نیاز صنایع را بیش از سال گذشته تامین کنیم. بدیهی است که تامین برق صنایع در صورت بروز مشکلات فنی، حوادث غیر مترقبه و بلایای طبیعی از این قاعده مستثنی خواهد بود.»
این اطلاعیه از صنعتگران درخواست کرده است «با مشارکت و همکاری خود در مدیریت مصرف برق در ساعات اوج مصرف و جابه‌جایی آن به ساعات کم باری و موکول کردن تعمیرات سالانه خود به این دوره، ضمن تولید حداکثری محصولات، صنعت برق کشور را در تامین برق پایدار مورد نیاز همه بخش‌های کشور یاری کنند.»
این برنامه که جزییات آن هنوز منتشر نشده در حالی برای تابستان 1402 تدوین شده است که تمرکز زیاد بر روی افزایش ظرفیت تولید،در کنار کاهش قیمت نسبی قیمت برق با توجه به میزان تورم در اقتصاد ایران منجر به رشد سالیانه حدود 5 درصد مصرف برق در طی سال‌های گذشته در کشور شده است. تغییر اقلیم، کاهش ذخایر سدها و افزایش دما در ایام تابستان منجر به تشدید ناترازی تولید و مصرف برق کشور شده است. مشکلات تامین برق کشور در سال 1400 توجه به مباحث مدیریت مصرف و کاهش شدت انرژی در کشور را پررنگ تر کرد. اما به نظر نمی‌رسد سیاستگذاری دقیق و بلند مدتی در این حوزه وجود داشته باشد و آیین نامه‌ها و برنامه‌های در این حوزه عمدتاً کوتاه مدت و سالانه بوده و کمتر برنامه‌ها و مشوق های بلند مدت مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر منابع تامین مالی این طرح‌های نیز عمدتا باید از ماده 12 قانون رفع موانع تولید و ماده 61 قانون اصلاح الگوی مصرف تامین شود که ریسک بالایی را به سرمایه‌گذاران وارد می‌کند. تبیین ساز و کارهایی برای ورود شرکت‌های خدمات انرژی، مشارکت صنایع انرژی بر کشور در بهینه سازی مصرف، تدوین و تعریف ابزارهای مالی برای تامین مالی این پروژه‌ها نظیر راه اندازی بازار گواهی صرفه جویی انرژی در کنار سیاست‌های قیمتی مناسب برای مشترکین پر مصرف می‌تواند به کاهش مصرف برق کشور در ایام اوج بار و هم در کل سال کمک کند. به نظر می‌رسد در حال حاضر، وزارت نیرو بر برنامه کوتاه مدت برای عبور از این تابستان است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر