پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | در کارگروه مقابله با ریزگردها عنوان شد کنترل ریزگردها در جنوب کرمان و منطقه جازموریان

در کارگروه مقابله با ریزگردها عنوان شد کنترل ریزگردها در جنوب کرمان و منطقه جازموریان





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۱۹:۱۸

در کارگروه مقابله با ریزگردها عنوان شد
کنترل ریزگردها در جنوب کرمان و منطقه جازموریان

علیرضا رزم حسینی در جلسه کارگروه مقابله با ریزگردها در کرمان اظهار کرد: یکی از پروژه های مهم ما، کنترل ریزگردها در جنوب کرمان و منطقه جازموریان است و باید مدیران کل از طریق وزارتخانه ها پیگیر بوده و حساسیت مسئله را به دولت منتقل کنند و خود ما نیز پیگیری خواهیم کرد و باید احیاء تالاب جازموریان یکی از اولویت های برنامه ششم توسعه باشد.
استاندار کرمان گفت: پنج شنبه هفته جاری رییس سازمان محیط زیست با اعضای کارگروه دریاچه ارومیه به کرمان سفر خواهند کرد و جلسه ای در کرمان خواهیم داشت. جلسه کارگروه مقابله با ریزگردهای استان را مرتبا تشکیل می دهیم .
وی بیان کرد: معاون عمرانی استاندار به عنوان رییس ستاد بحران استان با کارشناسان دستگاه های اجرایی گروه مطالعاتی تشکیل داده و بررسی اولیه را انجام دهند که منطقه شناسایی و وضعیت را ارائه کنند تا طی یک ماه آینده کلیات طرح را به هیئت دولت بدهیم.
رزم حسینی گفت: تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز و حتی چاه های مجاز در حوزه جازموریان باید با کار فرهنگی و اجتماعی با هم دیده و بررسی شود. جمع آوری آب های سطحی در زمستان باید انجام شود و سیلاب های منطقه به جازموریان هدایت شوند.
مدیر کل امور بیابان و جنگل‌های کشور: اگر بحث جازموریان را رها کنیم آینده‌ای خوبی نخواهیم داشت
مدیرکل امور بیابان، سازمان، جنگل‌ها و مراتع کشور در این جلسه اظهار داشت: همانطور که آگاهید ما با تغییر اقلیم روبه رو شده‌ایم و امروزه یکی از چالش جهانی بحث بیان زایی و تغییر اقلیم است که ما باید در این شرایط خود را آماده کنیم.
عباس کارگر بیان کرد: استان‌های کرمان، هرمزگان، سیستان، اصفهان و فارس تحت تاثیر گرد و غبار باتلاق جازموریان هستند پس این یک مسئله استانی نیست زیرا بیش ا ز50 میلیون هکتار از کشور را تحت تاثیر این باتلاق است.
وی با اشاره به اینکه جازموریان دارای 260 گونه خوش خوراک است عنوان کرد: اگر بحث جازموریان را رها کنیم آینده‌ای خوبی نخواهیم داشت و کشورهای دیگر هم طلبکار ما خواهند شد
مدیرکل امور بیابان، سازمان، جنگل‌ها و مراتع کشور با اشاره به اینکه 19720 منبع آب زیرزمینی در این حوزه قرار دارد بیان کرد: برداشت آبی که در این حوزه قرار دارد مطلوب نیست و بسیار بالا است.
کارگر اظهار داشت: تغییر روند درجازموریان به گونه‌ای است که بسیاری از گونه‌ها در حال از بین رفتن است به نحوی که پوشش گز این منطقه کمتر از 5 درصد شده است.
وی خبر داد: براساس پایش انجام شده در اواخرفرودین توسط ماهواره‌ها 11 مورد منبع گرد و غبار مشخص شده است که در این پایش هامون و جازموریان 25 درصد که بیشترین میزان فراوانی است را از نظر گرد غبار را داشتند.
کارگر راهکارهای حل چالش‌های ایجاد شده را پیگیری راهکارهای فنی، راهکارهای تصمیم سازی و تشکیلاتی و راهکارهای سیاسی پیگیری خواند.
کارگر با بیان اینکه یکی از راهکارهای مبارزه با ریزگردها نمناک کردن هلیل رود است افزود: این بحث تشکیل یک کارگروه مطالعاتی را می‌طلبد و باید بحث مدیریت بحران استان فعال شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان بیان داشت: بر اساس پیگیری های استاندار کرمان بحث احیای تالاب جازموریان در دستور کار قرار می گیرد. وضعیت گذشته و فعلی تالاب جازموریان مشخص شده تا بدانیم برای احیای این تالاب چه اقداماتی باید انجام گیرد و گرد و غبار را مهار کنیم.
مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان در این جلسه با اشاره به اینکه سد جیرفت در چهار مرحله از تخریب جیرفت جلوگیری کرده است بیان کرد: سد جیرفت درسال 1372 احداث شد اما تالاب جازموریان تا سال 80 زنده بود پس سد جیرفت نمی‌تواند تاثیر زیادی در خشک شدن جازموریان داشته باشد. با وجود اینکه 10000 چاه غیرمجاز در منطقه جازموریان وجود دارد یکی از راهکارهای رفع چالش ریزگردها ، بستن چاه‌های غیرمجاز است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *