پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بعضی از دکترها نسخه را از روی لباس بیمار می‌دهند

بعضی از دکترها نسخه را از روی لباس بیمار می‌دهند





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۱۷:۱۶

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
بعضی از دکترها نسخه را از روی لباس بیمار می‌دهند
بخش شصت

در این شماره‌ روزنامه هم ادامه مروری بر اهم طرح‌ها و فعالیت‌های سومین دوره انجمن شهرستان کرمان را پی می‌گیریم.

بعضی از دکترها نسخه را از روی لباس بیمار می‌دهند
در اسفند 1356، روزنامه کیهان مطلبی با تیتر «کنجکاوی در انجمن‌های مردمی کرمان»، به امضای «رضا خزلی» که به صورت طنز فعالیت‌های انجمن‌ شهرستان کرمان را مورد نقد و بررسی قرار داده بود، منتشر نمود، بدین مضمون:
«انجمن‌های ملی در گوشه و کنار کشور همیشه خبرسازند، اگر چه غالب تصویب‌نامه‌هایشان مورد التفات مسئولین قرار نمی‌گیرند (البته به جز تصویب عوارض گوناگون شهری ـ که در این راه انجمن‌ها با یکدیگر کوس رقابت زده‌اند) به هر حال بازگویی تمامی مسایل مطرح شده در انجمن‌های شهر و شهرستان، مثنوی را هفتاد من کاغذ باید و از این رو تنها به ذکر مختصری از مذاکرات جلسات اخیر این انجمن‌ها در کرمان اکتفا می‌کنیم ولی با این تفاوت که این یکی، یک کمی با گزارش‌های قبلی فرق دارد، چون در جلسه اخیر این انجمن‌ها تماشاچی کنجکاو و نیز فضولی کنار دست خبرنگار نشسته بود و در دنباله هر یک از مطالب مطرح شده به تفسیر زیر لبی می‌پرداخت، که خبرنگار ناشی هم ناخودآگاه نوشته است:
ـ شهردار کرمان: برای تعمیر گریدر خراب شده شهرداری، اول ده هزار تومان پول خواستند و بعد دست به تعمیر زدند.
ـ تماشاچی: بعضی آدم‌ها باید چوب دیگران را بخورند، از بس شهرداران قبلی وعده دادند و عمل نشد، تعمیرکاران می‌ترسند این هم جزء همان وعده‌ها باشد و برای وصول پول مدت‌ها حیران و زیر صد تا فاکتور بمانند.
ـ یکی از اعضاء انجمن: برای تعویض یک لامپ چراغ کوچه صد بار به اداره برق باید زنگ زد.
ـ تماشاچی: و این خودش یک نوع مردم‌آزاری است، چرا که صد مرتبه باید گفت و اداره برق هم باید بگوید خواهیم آمد و از طرفی اگر خرج لامپ را حساب کنیم و 3 ریال‌های تلفن را، خواهیم دید به خودمان هم ضرر می‌زنیم؛ پس چه بهتر یک نردبان بردارید و لامپ را خودتان عوض کنید.
ـ شهردار: بارها اعلام کردیم هر کس زمین برای مقبره در بهشت زهرا می‌خواهد، مجانی آب و برق در اختیارش می‌گذاریم.
ـ تماشاچی: نمردیم و دیدیم که بالاخره روزی ما هم از زمین و آب و برق و آسفالت مجانی استفاده خواهیم کرد.
در انجمن شهرستان
ـ آقای حسینی‌نسب: چرا بچه‌ای که سکه خورده بود و پس از بیرون آمدن سکه باز هم او را عمل کردند
ـ تماشاچی: به دو دلیل، اول این که این بچه معلوم نبود از کجا پول حلال به دست آورده که از گلویش پایین رفته و این چه گلویی بوده است که توانسته پول حلال را از گلوی خود پایین کند. دوم حتماً به خاطر شهرت و عمل صد در صد موفقیت‌آمیز دکتر معالج.
ـ مهدوی عضو انجمن: بیمارستان …… بیمارستان نیست، تجارت‌خانه است.
ـ تماشاچی: این حرف موجب اعتراض تجّار خواهد شد، می‌گویند شما را به خدا این گونه درآمد کلان را به ما نسبت ندهید، که توجه مأمورین مالیاتی جلب شود.
ـ حاج ملک: مردی که مبلغ کلانی خرج عملش شد، زیر عمل مرد.
ـ تماشاچی: نه جانم، این مرد فوت نکرد بلکه با قصد قبلی خودکشی کرده است؛ خرج عمل به اضافه انعام دربان و متصدی غذا، نرس و بهیار و غیره، مساوی است با خودکشی با قصد قبلی.
ـ دکتر خیراندیش، مدیر عامل بهداری و بهزیستی: قبلاً در راور یک دکتر درمانگاه بود که از مردم پول می‌گرفت و طبابت هم می‌کرد و مردم هم دلشان می‌خواست پول بدهند.
ـ تماشاچی: خیر آقای دکتر، چون دکتر بی‌پول‌ها را ویزیت نمی‌کرد.
ـ اعتصامی: وقتی کسی می‌میرد، از ما می‌خواهند با آمبولانس بیمارستان مرده‌کشی کنیم.
ـ تماشاچی: خودتان فرمودید؛ بیمارستان سودی که ندارد هیچ، ضرر هم می‌دهد. مردم می‌خواهند کمکی به بودجه کرده باشند.
ـ یکی از اعضا: در بیمارستان شیر و خورشید از بس با پزشکان ایرانی بدرفتاری شده، همه رفته‌اند و آنچه مانده پزشکان خارجی است که اغلب زبان مریض را نمی‌فهمند.
ـ تماشاچی: بیماران اول باید زبان یاد بگیرند تا با پزشکان صحبت و نیز بتوانند معنی تابلوهای مغازه‌ها را بفهمند.
ـ دکتر خیراندیش: در مورد کسانی که بیمه هستند، اگر اطبا پول بیشتری بگیرند آن‌ها را نقره‌داغ می‌کنیم.
ـ تماشاچی: چیزی که عوض دارد گله ندارد و آن‌ها دوباره مریض‌ها را.
ـ مهدوی: در بعضی بیمارستان‌ها اگر دکتر از کنار اتاقی که بیماری بستری است رد شد، می‌گویند: صد تومان ویزیت بده.
ـ تماشاچی: حق دارند، دیدن و ندیدن یکی است و حق ویزیت هم یکسان.
ـ رشیدفرخی، رییس انجمن شهر: بعضی از دکترها نسخه را از روی لباس بیمار می‌دهند و دواها بستگی به وضع لباس بیمار دارد.
ـ تماشاچی: اینجاست که ثابت می‌شود پول‌داران خرج درمان بیشتری باید بدهند.
ـ حاج ملک: در یکی از بیمارستان‌ها دکتر به زائو گفته سه روز دیگر وضع حمل می‌کنی، روز بعد که جمعه بود و دکتر نبود طرف زائید.
ـ تماشاچی: این که انتقاد ندارد، مقصر زائو بوده، می‌بایست دو روز دیگر هم صبر می‌کرد تا دکتر بیاید» (1).
کوهپایه می‌تواند بهترین گردشگاه تابستانی مردم کرمان شود
در آخرین جلسه انجمن شهرستان کرمان در سال 1356 ش. روزنامه کیهان با تیتر قرار دادن «با 200 هزار تومان نمی‌توان 16 کیلومتر راه ساخت؛ راه روستایی شهداد ـ همت‌آباد که قرار بود 7 روستا را به هم مرتبط سازد ناتمام رها شده؛ پرجمعیت‌ترین خیابان کرمان درمانگاه ندارد و قلعه اردشیر کرمان با احداث راه می‌تواند منطقه توریستی شود»، آورد: «برای احداث 16 کیلومتر راه روستایی بین شهداد و همت‌آباد دو سال پیش از محل اعتبارات سال 1355 مبلغ 2 میلیون ریال اختصاص یافت ولی پیمانکار این پول را فقط برای 8 کیلومتر کافی دانست ولی با این حال نه تنها جاده ساخته نشد بلکه مسیر اصلی هم گم شده است. این مطلب را نماینده شهداد در آخرین جلسه انجمن شهرستان که به ریاست صنعتی تشکیل شد عنوان کرد و افزود: این راه که قرار بود روستای همت‌آباد، استحکام، سالارآباد، حسن‌آباد، حجت‌آباد و ده خان را زیر پوشش خود قرار دهد اکنون به مسیری پر از شن تبدیل شده است.
وی همچنین در ادامه گفت: با توجه به این که خیابان شاهپور بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین خیابان کرمان است هنوز یک درمانگاه ندارد و مسئولین باید در این مورد توجه بیشتری داشته باشند. حسینی (عضو انجمن) در این جلسه گفت: سابقاً نصب چراغ‌های راهنمایی و تعمیرات آن و خط‌کشی خیابان‌ها بر عهده شهرداری بود اما اکنون قسمت زیادی از درآمد انجمن شهرستان کرمان صرف اداره راهنمایی و رانندگی می‌شود در حالی که خود آن‌ها می‌توانند از محل جریمه‌ها این کار را انجام دهند. حاج ملک نیز به لزوم ایجاد راه کرمان ـ کوهپایه اشاره کرد و گفت: کوهپایه اگر جاده خوبی داشته باشد می‌تواند بهترین گردشگاه تابستانی مردم کرمان شود. وی هم چنین گفت: زیارتگاه و گورستان زرتشتیان کرمان در مسیر این جاده قرار دارد و احداث یک جاده فرعی تسهیلات فراوانی برای رفت و آمد همشهریان زرتشتی به وجود خواهد آورد. این پیشنهاد مورد تأیید نمایندگان انجمن قرار گرفت.
یکی دیگر از نمایندگان گفت: یک کمپانی مونتاژ و فروش اتومبیل‌های وانت اعلام کرده است که کنترل شدید وانت بارها توسط اداره راهنمایی و رانندگی باعث شده چند هزار دستگاه وانت روی دست کمپانی بماند و با این وضع کمپانی ورشکست خواهد شد.
وی افزود: در شهر ما عده زیادی از کارگران و کارمندان دولت و حتی کارگران ماهری که مشاغل آزاد دارند هر کدام یک دستگاه وانت بار قسطی خریده‌اند و در شهر و حومه مشغول به کار هستند ولی به دلیل نداشتن مهارت کافی موجب تصادفات بی‌شمار می‌شوند، آیا باید به خاطر درآمد بیشتر این کمپانی جان یک عده به خطر بیفتد؟
نعمت‌زاده در بررسی راه‌های روستایی کرمان گفت: کرمان با توجه به 1090 روستای اطراف آن فاقد گردشگاه تابستانی است، در حالی که می‌تواند با مختصر هزینه جاده‌ای از حسین‌آباد به بندر والی‌آباد احداث کرد تا ده‌ها هزار نفر از اهالی بتوانند از طریق این جاده از خوشی آب و هوای اطراف مسیر استفاده کنند. وی اضافه کرد: از سوی دیگر قلعه اردشیر یکی از آثار باستانی کرمان که در بند والی قرار دارد و اردوگاه پیشاهنگان است، در نتیجه احداث این راه از رونق توریستی برخوردار خواهد شد» (3).

پی نوشت:
(1) ـ روزنامه کیهان، شنبه 27 اسفند 1356، شماره 10417.
(2) ـ شایان ذکر است شرکت در جلسات انجمن شهرستان برای کلیه آحاد جامعه بلامانع بود و از این رو در هر جلسه تعدادی از مردم و از اقشار گوناگون حضور داشتند (محمد صنعتی).
(3) ـ روزنامه کیهان، 5 فروردین 1357.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *