سایت خبری پیام ما آنلاین | پرورشگاه صنعتی؛ مربی نامداران و مفاخر ایران

پرورشگاه صنعتی؛ مربی نامداران و مفاخر ایران





۱۱ بهمن ۱۳۹۴، ۱۳:۲۴

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
پرورشگاه صنعتی؛ مربی نامداران و مفاخر ایران
بخش هفتاد و دو

در این شماره روزنامه از خاطرات آقای محمد صنعتی به شرکت ایشان در انجمن‌های نیکوکاری استان می‌پردازیم :

ادامه از شماره قبل
به یاد می‌آورم، وابستگی من به پرورشگاه صنعتی در سال‌های قبل از انقلاب تا به آن اندازه بود که در سال 1352 ش. وقتی مرحوم عبدالحسین صنعتی‌زاده در فرودگاه پاریس سکته کرد و درگذشت، وزارت خارجه از طریق وزارت کشور و استانداری کرمان این خبر را نخستین بار به من اطلاع دادند.
به هر حال 98 سال تلاش، نیت پاک، نهراسیدن از شکست‌ها، استقامت، از نو شروع کردن‌های حاج علی اکبر صنعتی (تا سال 1318 ش.) و پسرش عبدالحسین (تا سال 1352 ش.) و نوه‌اش همایون و همسر دلسوزش شهین (تا سال 1388 ش.) و در کنارشان اعضای هیئت مدیره دوره های مختلف، این دارالایتام کوچکِ یک قرن پیش را به درجه ای از دوام، قوام و توانمندی رسانیده، که امروزه یکی از مهم‌ترین مراکز خیریه در سطح کشور است که حدود 250 نفر مددجوی دختر و پسر و دانشجو و کارورز را تا آماده شدن برای زندگی مستقل پرورش می‌دهد. اکنون که 98 سال از تأسیس آن می‌گذرد، صدها دانش‌آموخته هنرمند، نویسنده، نقاش، پزشک، مهندس، ورزشکار، نظامی و متخصص را تحویل جامعه داده که هر کدام به تنهایی موجبات فخر ایران و ایرانیان هستند از آن جمله‌اند؛
«سید علی اکبر صنعتی»؛ هنرمند نقاش و مجسمه ساز بلند‌آوازه ایران، «پروفسور رجبعلی‌پور»؛ نابغه ریاضی و چهره ماندگار دانشگاهی، «هوشنگ مرادی کرمانی»؛ نویسنده نامدار، «مهندس علی‌ جان صنعتی» و … که همگی از پرورش‌یافتگان و دانش‌آموختگان این مرکز می‌باشند. همچنین در هشت سال دفاع مقدس، این پرورشگاه 21 شهید والامقام تقدیم انقلاب کرده و برخی از آن‌ها مانند شهید «سلیمی کیا» از سرداران جبهه و جنگ بوده‌اند.
در ضمن، بنیاد صنعتی با هدف خودکفایی اقتصادی و گسترش فرهنگ کار، اقدام به تأسیس مؤسسه‌ها و شرکت‌هایی نمود. هر کدام از این شرکت‌ها نقش سازنده‌ای در فرهنگ سازی، کار آفرینی، ایجاد اشتغال و رشد و رفاه اجتماعی و توسعه فرهنگی دارند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود.
ـ شرکت‌ها و مؤسسات وابسته به بنیاد فرهنگی ـ تربیتی صنعتی
در عرصه ورزش می‌توان به شرکت فرهنگی ـ ورزشی «آراد» اشاره نمود. در حوزه فرهنگ می‌توان از مؤسسه فرهنگی- هنری «یادگاران صنعتی کرمان» نام برد. شرکت فنی ـ مهندسی «هدیش کارمانیا» که وابسته به بنیاد صنعتی بوده، در 1390 ش. به ثبت رسیده، با مدیریت عاملی مهندس «مصطفی هندو زاده» و با نظارت دکتر «یدالله آقا عباسی» رییس بخش هنر دانشگاه شهید باهنر کرمان، انجام این تغییرات را بر عهده گرفت و ساختمان‌ها را با هدف یاد شده، طراحی مجدد و بهینه‌سازی و آماده نمود و اکنون به جز سالن بزرگ، بقیه ساختمان آماده شده و پلاتوی فعلی آن نیز یکی از بهترین پلاتوهای شهر کرمان می‌باشد.
از دیگر فعالیت‌های فرهنگی بایستی به ماه‌نامه‌ی «عشق و عمل» اشاره نمود که در سال 1390 ش. به منظور گزارش عملکرد بنیاد خیریه صنعتی در چهار صفحه قطع کوچک شروع به فعالیت نمود و در فروردین ماه 1393 ش. جای خود را به نشریه جدیدی به نام «نسیم کرمان» داد.
در عرصه فعالیت‌های اقتصادی نیز بنیاد فرهنگی- تربیتی صنعتی اقدامات مهم و موثری داشته است، که از آن جمله می‌توان به شرکت کشاورزی هلکار نگار (سهامی خاص)که در تاریخ 16/3/1393 با سرمایه اولیه یک میلیارد ریال (هزار سهم یک میلیون ریالی) به ثبت رسیده و سهم پرورشگاه صنعتی از آن سی و هفت و نیم درصد می‌باشد، اشاره نمود.
شرکت گلاب زهرا از دیگر مؤسسات ارزشمند و فعال وابسته است، که بانیان این حرکت ارزشمند مرحوم «همایون صنعتی» و همسرش خانم «شهین دخت سرلتی (صنعتی) » بودند که نخستین بار این نهال پر ثمر را در این خاک برکت‌خیز غرس نمودند. بی‌تردید پیشرفت و توسعه‌ی فعالیت‌های «گلاب زهرا» جز در سایه‌ی همکاری و همیاری تک تک گل‌کاران منطقه شکل نمی‌گرفت. رواج کشت گل محمدی تغییرات شگرفی را به لحاظ اقتصادی در سطح منطقه‌ی لاله‌زار بر جای نهاده است، به گونه‌ای که بسیاری از خانواده‌ها فقط از قبل این محصول قانع و سود‌آور امرار معاش می‌کنند و گل محمدی درست زمانی به منطقه لاله‌زار وارد شد که برخی از مردم به کشت و کار تریاک روی آورده بودند
شرکت گلاب زهرا یکی از واحدهای مجهز و پیشرفته کشور در زمینه تولید گلاب و عرقیات گیاهی محسوب می‌شود که کیفیت بالای محصولات تولیدی این شرکت مثال‌زدنی است. این شرکت اولین و تنها دارنده‌ی گواهی بین‌المللی ارگانیک از انگلستان است که محصول گلاب، اسانس، غنچه و گل خشک محمدی آن تحت عنوان طبیعی و ارگانیک وارد بازارهای اروپایی می‌شود.

پی نوشت:
(1) ـ «متولد 1272 ش. کرمان، فرزند حاج علی اکبر (بنیان‌گذار پرورشگاه صنعتی)، از سن 14 سالگی به کسب و تجارت پرداخت ولی از آن جا که از ابتدای جوانی به کار نویسندگی، به ویژه داستان‌نویسی علاقه داشت، نوشتن آثاری (دام‌گستران، مجمع دیوانگان، روزگاری که گذشت و …) را آغاز کرد. وی پدر مرحوم همایون صنعتی‌زاده است». دانشور، محمد: چهره‌های ماندگار کرمان، 305 تا 307.
(2) ـ این پرورشگاه پس از قتل دیلمقانی (احمد یزدان‌پناه در جاده زرند ـ کرمان) توسط ورثه‌ی او در منزل شخصی او واقع در خیابان زریسف تأسیس گردید (محمد صنعتی).
(3) ـ برگرفته از متن مصاحبه با آقای محمد صنعتی، آذر 1392

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *