پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | درخواست پایان دادن به وضعیت فاجعه‌آفرین مازوت‌سوزی در نیروگاه شهید سلیمی نکا

درخواست پایان دادن به وضعیت فاجعه‌آفرین مازوت‌سوزی در نیروگاه شهید سلیمی نکا





درخواست پایان دادن به وضعیت فاجعه‌آفرین مازوت‌سوزی  در نیروگاه شهید سلیمی نکا

۸ تیر ۱۴۰۱، ۰:۰۰

کارزاری با عنوان «درخواست پایان دادن به وضعیت فاجعه‌آفرین مازوت‌سوزی در نیروگاه شهید سلیمی نکا» در وب‌سایت کارزار در جریان است. در بخشی از متن این کارزار خطاب به رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزیر نفت، وزیر نیرو، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استاندار مازندران، نمایندگان مجلس در مجمع نمایندگان استان مازندران و نمایندهٔ مردم شهرستان‌های بهشهر، نکا و گلوگاه آمده: «در استان مازندران، از خطرناک‌ترین آلودگی‌ها در شهرستان‌های ساری، بهشهر، نکا و میان‌دورود، گلوگاه و به‌ویژه در مناطق نزدیک به مرکز آلودگی ـ مانند زاغمرز و روستاهای دهستان میانکاله و قره‌طُغان ـ سوخت مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا است، که هرساله خسارات جدی و جبران‌ناپذیری را بر سلامت اهالی این مناطق وارد می‌آورد و قربانی می‌گیرد. افزایش آمار فوتی‌های ناشی از انواع سرطان و بیماری‌های گوارشی، تنفسی و پوستی در مناطق یادشه، گواهی بر این مدعاست.
مازوت‌سوزی ضمناً، در بخش‌های زیست‌محیطی، کشاورزی، دامداری و صید نیز ـ که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به حوزهٔ سلامت مربوط می‌شود ـ برای مردم این منطقه و استان، و بلکه استان‌های هم‌جوار لطمات فراوان جانی و مالی در پی داشته و اثرات ناگواری بر جای گذاشته است.
شایان‌ذکر است، این منطقه ـ که فقط در بخش روستایی‌اش قریب به شصت هزار نفر سکونت دارند ـ قطب کشاورزی و دامداری کشور است و در کنار منطقهٔ ویژهٔ اقتصادی بندر امیرآباد، جایگاهی راهبردی دارد، که بایسته است به‌ویژه امسال که مقام معظم رهبری عنوان «تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی» را بر آن نهاده‌اند در زمینه‌های پیش‌گفته شکوفا شود؛ ولی متاسفانه، با وجود آلاینده‌های نفتی این نیروگاه در هوا، آب و خاک، کشاورزی و دامداری‌اش در معرض خطر نابودی است.
مازوت‌سوزی در این نیروگاه به حدی شدید و بی‌رویه (در حد چندین میلیون مترمکعب در روز) است که ذرات مازوت در هوا و بر روی سطوح مختلف به‌صورت قشری از غبار قابل‌رؤیت است و طبعاً وارد چرخهٔ زیستی انسان-طبیعت-دام نیز گشته است.
خواسته برحق مردم، نظارت بر این روال و کاهش مصرف مازوت و استفاده از فیلترهای مناسب در خروجی کوره‌هاست که از مدت‌ها پیش در فضای رسانه‌ای بیان شده، ولی به آن توجهی نشده است. فلذا از جمیع مقامات درخواست می‌شود به این مسئله ورود جدیِ دولتی، قضایی و نظارتی (تقنینی) داشته باشند و این نابسامانی را پایان بخشند.» این کارزار از 6 تیر آغاز شده و تا 4 آذر 1401 ادامه دارد. همچنین این کارزار تاکنون از سوی 580 نفر امضا شده است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

ناصر ابوطالبی

دورود و سپاس از انتشار و اطلاع رسانیِ، این کارزا ما امروز هشتم تیر تقریبا به ۱۰۰۰ امضا رسیده است. #پایان_دادن_به_وضعیت_فاجعه‌آفرین_مازوت_سوزی_نیروگاه_نکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *