پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | سهم کرمان از اجرای برجام

سهم کرمان از اجرای برجام





۲۴ دی ۱۳۹۴، ۲۱:۰۲

وضعیت کرمان در پساتحریم چگونه خواهد شد؟
سهم کرمان
از اجرای برجام
رضا عبادی زاده

23 تیر سال جاری بود که تمام شد. مذاکرات نفسگیر ایران و شش قدرت جهانی با موفقیت به پایان رسید. پایانی که البته سرآغاز بسیاری از مسائل دیگر بود. حالا مردم انتظار داشتند تا اوضاع اقتصادی بهتری داشته باشند. البته اینکه انتظار داشته باشیم مشکلات اقتصادی کشورمان به سرعت پس از این توافق حل شوند همان قدر ساده انگارانه است که تمام مشکلات اقتصادی ایران را به پای تحریم ها بگذاریم. به هر ترتیب اما پس از توافق وین، اولویت اول دولت اقتصاد بود و هست. نشانش هم سفرهای پرشمار هیات های اقتصادی خارجی به ایران است. هیات هایی که هر کدام به هدف های متفاوتی پا به ایران می گذارند. محمد علی نجفی مشاور اقتصادی رئیس جمهور البته در گفت و گو با ماهنامه اندیشه پویا هدف اول دولت در در ارتباط با این سفرها را جذب سرمایه گذار خارجی و البته ارتباط ایران با بازار جهانی عنوان کرده بود. در این میان با توجه به دیدگاه های اقتصادی استاندار کرمان و اعتقاد وی مبنی بر پهن کردند فرش قرمز پیش پای سرمایه گذاران، کرمان پس از توافق وین و در دوران پساتحریم تاکنون چقدر توانسته از شرایط ایجاد شده استفاده کند؟ خصوصا که رئیس اتاق بازرگانی کرمان و رئیس اتاق بازرگانی ایران محسن جلال پور است این می تواند امتیاز ویژه ای برای کرمان باشد. از طرف دیگر ظرفیت‌های کشاورزی و معدنی باعث می شود تا کرمان، یکی از نقطه‌های هدف برای کشورهای خارجی باشد.
سفر عمانی ها به کرمان
پس از مذاکرات وین که رنگ و بوی توافقات هسته‌ای بیشتر شد؛ عمان ازجمله کشورهایی بود که استان کرمان را برای دیدارهای اقتصادی و توافقات تجاری انتخاب کرد. در ابتدا نشست هیاتی از انجمن تجاری و بازرگانی عمان با جمعی از اعضای هیات نمایندگان و دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان برگزار شد. این یکی از خبرهایی بود که در دوران پساتحریم به گوش رسید و راهی برای ورود دیگر هیات‌های تجاری به این استان بود. در این دیدار مدیر هیات تجاری عمان در تشریح اهداف حضور این هیات در کرمان، گفت: هیات تجاری عمان در حوزه‌های صنعت، سرمایه‌گذاری و تجارت در ارتباط با کشورهای همسایه فعالیت دارد. همچنین ارتباط خوب و نزدیکی بین اتاق مشترک ایران و کرمان وجود دارد. حسین بن سلمان در ادامه تلاش‌های رییس اتاق مشترک ایران و عمان را برای توسعه همکاری بین ۲ کشور قابل تحسین دانست و تصریح کرد: بررسی فرصت‌های تجاری، توسعه صادرات و حضور در پروژه‌های سرمایه‌گذاری دلایل اصلی حضور این هیات در کرمان است. حسین بن سلمان در این سفر از پروژه تجاری مرکز خرید بزرگ کرمان که با سرمایه‌گذاری عمانی‌ها در حال احداث است بازدید کرد و مدیر هیات تجاری عمان در آن زمان با جزییات این پروژه از دیدگاه کارشناسی و تکنیکی آشنا شد و گفت باید وضعیت مدیریت سرمایه‌گذاری، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اولویت‌ها را بررسی کنیم. سلمان در پایان این سفر به استان کرمان؛ ایران را مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه و پیشرفت دانست و در این‌باره توضیح داد: فرصت‌های بسیار خوبی برای توسعه و سرمایه‌گذاری در کرمان وجود دارد و از سفر به ایران و کرمان بسیار راضی هستم. البته در پایان این نشست طرف ایرانی و عمانی به بررسی و تشریح ظرفیت‌های تجاری و معدنی استان پرداختند.
گفتنی ست در هنگام مذاکرات وزیر امور خارجه ایران با ۶ قدرت جهانی بود که سفیر عمان به استان کرمان سفر کرد. در این دوره سعود احمد البروانی، سفیر عمان که در این سفر از جاذبه‌ها و ظرفیت‌های صنعتی، معدنی و گردشگری استان کرمان بازدید و در نشستی با حضور رییس اتاق ایران، رییس اتاق مشترک ایران و عمان، هیات رییسه، دبیرکل و کادر اجرایی اتاق کرمان و برخی از مسئولان اقتصادی دولت، به منظور افزایش مراودات اقتصادی با کشور عمان، شرکت کرد. پس از ورود سفیر عمان به استان کرمان، دبیر هیات رییسه و دبیرکل اتاق کرمان در روستای صخره‌ای میمند شهربابک پذیرای سفیر عمان بود. البروانی سپس به مجتمع مس سرچشمه رفت و با شیوه کار در معدن مس سرچشمه از نزدیک آشنا شد. بازدید از نمایشگاه صنایع‌دستی، دیدار با رییس اتاق ایران و شرکت در نشستی با حضور رییس مشترک اتاق ایران و عمان، اعضای هیات‌رییسه، دبیرکل و کادر اجرایی اتاق و برخی مسئولان اقتصادی دولت ازجمله برنامه‌های سفیر عمان در دومین روز سفر به استان کرمان بود.
بازگشت فولکس واگن به ایران
اگر سفر عمانی ها به کرمان بیشتر به خود کرمانی ها مربوط بود، خبر بارگشت فولکس واگن به کرمان اما بیشتر خبری سراسری بود. یک هفته پس از توافق وین بود که خبر مذاکرات شرکت فولکس واگن با شریک قبلی خود که همان بم خودرو، از زیرمجموعه های کرمان موتور بود منتشر شد. بر طبق این مذاکرات قرار شد فولکس واگن محصولات جدیدی را در ایران داشته باشد. پس از اعلام توافق هسته ای ، هئیتی از آلمان به منظور انجام مذاکرات بازرگانی به ایران آمدند که مذاکرات خودرویی بخشی از دیدار بود. همراهی مدیر روابط بین الملل شرکت فولکس واگن با وزیر اقتصاد آلمان در سفرش به ایران، امیدهای زیادی برای شروع به کار دوباره و گسترده این شرکت در ایران را پر رنگ کرد. گفته می شود این شرکت با دو بازوی خود یعنی شعبه فولکس واگن برزیل که همکار بم خودرو است و اشکودا که به دنبال شریک جدید در ایران برای تولید است در بازار ایران حضور خواهد داشت. در این میان نام محصولات جدید هم در رسانه ها منتشر شد. ارزان ترین مدل فولکس واگن مدل آپ، حصولی از تولیدات فولکس واگن در برزیل است که voyage نام دارد و خودرو جتا. در گذشته هم بم خودرو و فولکس واگن برنامه های جدی را برای بازار ایران مطرح کرده بودند. این برنامه شامل تولید 200 هزار خودرو فولکس واگن در ایران بود که هیچ گاه به سرانجامی نرسید و تنها در تولید نه چندان انبوه فولکس گل طی چند سال در ایران خلاصه شد پس از تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد به تندی رابطه بم خودرو و فولکس واگن رو به تیرگی گذاشت و در نهایت رابطه این دو شرکت قطع شد. کرمان موتور هم اکنون با شرکت های لیفان چین و جِی ای سی چین ، راین خودرو با گریت وال چین و مدیران خودرو با چری چین همکاری می کند.
استاندار کرمان: پس از توافق، فرصتی تاریخی برای کرمان بوجود آمده است
علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان هم در جشنواره فرهنگی اقتصادی کرمان با اشاره به توافق وین گفته بود: امروز یک فرصت تاریخی برای استان ما است. زیرا ما یک کابینه متخصص، کارآمد و دنیا دیده را به خدمت گرفته ایم و همه کرمانی ها باید برای داشتن کرمانی آباد تلاش کنند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

حق ساخت‌وساز، بدون تعیین حریم وجود ندارد

مدیر سابق تماشاخانه «سنگلج»:

حق ساخت‌وساز، بدون تعیین حریم وجود ندارد

ساختمان‌های قدیمی بندرانزلی بلاتکلیف رها شده‌اند

رئیس اداره میراث فرهنگی بندرانزلی:

ساختمان‌های قدیمی بندرانزلی بلاتکلیف رها شده‌اند

مزایدهٔ ۱۲۶ بنای تاریخی

صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی اعلام کرد

مزایدهٔ ۱۲۶ بنای تاریخی

مزایده کاروانسراهای ثبت جهانی مشکل قانونی ندارد

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا:

مزایده کاروانسراهای ثبت جهانی مشکل قانونی ندارد

وضعیت بحرانی «خانه‌ گازر»

یک بنای تاریخی در شوشتر در آستانهٔ تخریب کامل قرار دارد

وضعیت بحرانی «خانه‌ گازر»

 ۸ بنای تاریخی اردستان در وضعیت اضطرار مرمت

رئیس اداره میراث فرهنگی اردستان خبر داد

 ۸ بنای تاریخی اردستان در وضعیت اضطرار مرمت

نم‌نم‌دوزی با مهره‌های رنگارنگ

زندگی پرشتاب و با عجله در عصر ارتباطات جایی برای هنری که با صبر و سوزن گره خورده، باقی نگذاشت

نم‌نم‌دوزی با مهره‌های رنگارنگ

پرداخت حق عضویت در «ایکوم» و «ایکوموس» برعهده اعضای شوراها است

روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی در اطلاعیه‌ای بر تداوم همکاری با مجامع جهانی تاکید کرد

پرداخت حق عضویت در «ایکوم» و «ایکوموس» برعهده اعضای شوراها است

راهکار خروج فعالان صنایع دستی از انزوا

عضو میز تخصصی صنایع‌دستی در گفت‌وگو با «پیام ما» مطرح کرد:

راهکار خروج فعالان صنایع دستی از انزوا

گردشگری بازوی پیش‌برنده توسعه پایدار هنر است

مدیرمسئول نگارخانه «ترانه باران»:

گردشگری بازوی پیش‌برنده توسعه پایدار هنر است

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *