پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | رد پای انسان‌ها در تخریب محیط زیست دریایی

رد پای انسان‌ها در تخریب محیط زیست دریایی





۲۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۰:۲۰

رد پای انسان‌ها در تخریب محیط زیست دریایی

در کنار تهدیدهای مختلفی که متوجه محیط زیست دریایی است، ورود پسماند به دریا تهدیدی جدی برای دریا محسوب می‌شود که باید مدیریت مناسبی در این زمینه انجام شود.

استان بوشهر دارای بیش از ۷۰۰ کیلومتر ساحل و همسایگی با خلیج فارس است که این هم‌جواری برکات بسیار زیادی را برای مردم این دیار داشته است و تعداد زیادی نیز از طریق دریا امرار و معاش می‌کنند.

طی سال‌های اخیر تهدیدهای متعددی متوجه دریا بوده است که می‌توان مهمترین آن را ورود آلودگی‌های مختلف به دریا عنوان کرد که چه به صورت پساب و پسماند و چه به صورت آلودگی‌های نفتی و … باعث تأثیر روی دریا شده است.

اکوسیستم دریا حساس است و ورود انواع آلودگی به محیط زیست دریایی خطر زیادی را هم برای گونه‌های گیاهی و جانوری موجود در دریا و هم برای انسان‌ها که از آن استفاده می‌کنند ایجاد می‌کند.

مدیریت پسماند و جلوگیری از ورود بی‌رویه پسماندها به دریا می‌تواند یکی از راهکارهای اساسی در پیشگیری از خطرات آلودگی دریایی باشد که در این زمینه باید نظارت‌ها بیشتر شود. یکی از فعالان حوزه محیط زیست دریایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: علی‌رغم استفاده‌ای که انسان‌ها از دریا و برکات آن دارند، سلامت آن را حفظ نمی‌کنند و همواره شاهد تهدیدهای جدیدی علیه دریا هستیم.

محمد مهدی عرب‌زاده بیان کرد: یکی از تهدیدهای اساسی که متوجه محیط زیست دریایی شده، ورود پسماندها به دریا است که باید هرچه سریع‌تر برای مدیریت صحیح این پسماندها اقدام شود.

وی خواستار جلوگیری از ورود پسماند به دریا شد و اضافه کرد: ورود گسترده آلودگی‌ها به دریا، گونه‌های گیاهی و جانوری دریا را تهدید می‌کند و خطرات جدی برای اکوسیستم دریایی به دنبال دارد.

عربزاده تصریح کرد: فعایت‌های انسان موجب شده است تا مقادیر قابل توجهی آلاینده دریایی ناشی از منابع مختلف در محیط زیست دریایی پراکنده شود که در نهایت زیان‌های جبران ناپذیری را بر حیات دریایی وارد ساخته است.

آلودگی آب‌ها همواره موجب نگرانی دولت‌ها و مردم بوده و برای مبارزه با آن لازم است دولت‌ها در سطح ملی و بین‌المللی اقدام و مشارکت کنند.

امروزه به دلیل استفاده زیاد از دریا و تنوع و سرعت تخلیه مواد آلاینده به دریا، توان خود پالایی اکوسیستم‌های دریایی کاسته شده و به زحمت می‌توانند اثرات ناشی از ورود چنین موادی را خنثی کنند. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این خصوص اظهار داشت: امروزه یکی از آلوده‌کنندگان دریاها، پسماندها هستند که باعث ایجاد آلودگی‌های محیط زیست می‌شوند.

فرهاد قلی‌نژاد اضافه کرد: مدیریت پسماندها در راستای جلوگیری از ورود پسماندها به اکوسیستم‌های آبی نظیر رودخانه‌ها، تالاب‌ها و دریا ضروری است.

وی گفت: ورود پسماندها موجب آلودگی اکوسیستم‌ها و آسیب جدی به زیستگاه‌ها می‌شود و امروزه ورود پسماندها به دریاها یکی از مهم‌ترین منابع آلوده کننده است که اثرات نامطلوبی دارد.

وی افزود: در راستای مدیریت صحیح انواع پسماندها اعم از خانگی و صنعتی نظارت‌های لازم از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر وفق قانون مدیریت پسماندها انجام می‌گیرد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: نظارت بر پسماندها در اسکله‌ها و بنادر استان در سال ۹۹ به طور جدی آغاز و اسکله‌ها مورد بازدید و از متولیان اسکله‌های صیادی و تجاری درخواست شده است برنامه مدیریت پسماندهای خود را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اعلان کنند.

وی ادامه داد: پاکیزگی اسکله‌ها علاوه بر جلوگیری از ورود پسماندها به دریا، به دلیل ضرورت رعایت بهداشت مواد غذایی ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر، ورود پسماندها به دریا علاوه بر خطراتی که برای اکوسیستم دریا دریا دارد، سلامت انسان‌ها خصوصاً ساحل‌نشینان و فعالان حوزه دریای را نیز تهدید می‌کند که مدیرتی صحیح در این حوزه بسیاری از خطرات را رفع می‌کند.‌‌

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

تخریب گَهَر، ویرانی اشترانکوه

فعالان محیط‌زیست لرستان از بی‌جواب‌ماندن نامه‌شان دربارۀ توقف جاده‌کشی در اشترانکوه از سوی سازمان محیط‌زیست گلایه‌ دارند

تخریب گَهَر، ویرانی اشترانکوه

مرگ خاموش دریاچۀ گهر و اشترانکوه

مرگ خاموش دریاچۀ گهر و اشترانکوه

ویروس‌های نجات‌بخش؟!

کشف جدید دانشمندان از عاملی که می‌تواند روند ذوب‌شدن یخ‌های قطبی و بالاآمدن سطح آب دریاها را کاهش دهد

ویروس‌های نجات‌بخش؟!

دیپلماسی محیط زیستی کلید مقابله با تغییراقلیم

دیپلماسی محیط زیستی کلید مقابله با تغییراقلیم

شناسایی هفتمین سمندر

«پرهام آذرخش»، «الوند محمدعلی‌زادگان» و «علی حبیب‌خدا» به‌تازگی موفق به شناسایی هفتمین سمندر ایران شدند

شناسایی هفتمین سمندر

یوز جوان باید پس از بلوغ رهاسازی شود

گفت‌و‌گو با «علی شمس»، پژوهشگری که در زنده‌گیری یوز در قرق «یوزکنام پل ابریشم» حضور داشت

یوز جوان باید پس از بلوغ رهاسازی شود

انتظارات از دولت چهاردهم برای تامین آب سیستان و بلوچستان

انتظارات از دولت چهاردهم برای تامین آب سیستان و بلوچستان

مناظره یا میزگرد محیط‌زیستی در برنامه نامزدها گنجانده شود

جمعی از اساتید دانشگاه، کنشگران و روزنامه‌نگاران در حوزه محیط‌زیست در نامه‌ای به صدا و سیما خواستار شدند

مناظره یا میزگرد محیط‌زیستی در برنامه نامزدها گنجانده شود

محیط‌‌زیست، عرصۀ فرصت‌های ازدست‌رفته

محیط‌‌زیست، عرصۀ فرصت‌های ازدست‌رفته

خط‌کشی توسعۀ پایدار با اقتصاد سبز

خط‌کشی توسعۀ پایدار با اقتصاد سبز

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر