پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر؛ کاهش آسیب به کره زمین

توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر؛ کاهش آسیب به کره زمین





۷ تیر ۱۳۹۹، ۱۰:۱۶

توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر؛ کاهش آسیب به کره زمین

یک مدرس دانشگاه ضمن اشاره به تاثیر مصرف زیاد سوخت‌های فسیلی بر میزان آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی بر ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد.

نوید باقری در گفت و گو با ایسنا درباره عواقب زیست‌محیطی و اجتماعی استفاده از سوخت‌های فسیلی توضیح داد: سوخت‌های فسیلی باعث انتشار آلاینده‌هایی در هوا می‌شوند که به سلامتی انسان‌ها و کره زمین آسیب وارد می‌کنند در حالی‌که انرژی‌های تجدیدپذیر از انتشار آن‌ها جلوگیری می‌کند.

این مدرس دانشگاه اضافه کرد: بیشتر دانشمندان علوم زیست محیطی و مهندسی انرژی درباره این نکته اتفاق نظر دارند که عامل بیش از ۹۰ درصد آسیب به محیط زیست مستقیما مربوط به مصرف انرژی ناشی از سوخت‌های فسیلی است که چیزی نیست جز کربنی (C) که میلیون‌ها سال در اعماق زمین به وجود آمده است و ما طی ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال اخیر مقدار زیادی از این کربن را از پوسته زمین به‌صورت زغال سنگ، نفت و گاز استخراج و در طبیعت رها کرده‌ایم و اینگونه چرخه طبیعت را بر هم زده‌ایم.

باقری درباره تاثیر و نقش سوخت‌های فسیلی بر تغییرات اقلیمی اظهار کرد: سوخت‌های فسیلی دارای زنجیره کربنی هستند و ما از انرژی آزاد شده سوختن این کربن‌ها به روش‌های مختلف انرژی الکتریسیته برداشت می‌کنیم اما مابقی این کربن‌ها در اتمسفر رها می‌شوند و چون میزان کربن رها شده در حال حاضر بیش از حد ظرفیت کره زمین است با پدیده‌هایی مانند افزایش دمای کره زمین و تغییرات اقلیمی روبه رو شده‌ایم

وی درباره انرژی‌های تجدیدپذیر توضیح داد و گفت: منابع انرژی تجدیدپذیر به انرژی‌هایی گفته می‌شود که در چرخه طبیعت به‌صورت خود به خود به وجود می‌آیند و این منابع بدون نیاز به دخالت انسان می‌توانند خود را تجدید کنند. انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی زیست توده، انرژی زمین گرمایی و جذر و مد( امواج) نمونه‌هایی از انرژی‌های تجدیدپذیر هستند که در چرخه طبیعت به‌صورت طبیعی به وجود می‌آیند و هیچوقت تمام نمی‌شوند.

این کارشناس سیستم‌های انرژی با بیان اینکه در مقایسه سوخت‌های فسیلی و انرژی‌های تجدیدپذیر چند مزیت و عیب وجود دارد، تاکید کرد: مهم‌ترین عیب وارده به انرژی‌های تجدیدپذیر مانند وزش باد و نور خورشید که در تمام طول روز یا سال نمی‌توان از آن‌ها بهره‌مند بود، ناپیوستگی وعدم اطمینان به دسترسی مداوم به آن‌ها است. از این رو لازم است این نوع انرژی‌ها به صورت الکتریکی یا حرارتی ذخیره‌سازی شوند که خود هزینه‌های زیادی به‌همراه دارد بنابراین ناپیوستگی وعدم اطمینان به دسترسی مداوم  پاشنه آشیل انرژی‌های تجدید پذیر است.

باقری در پاسخ به این پرسش که آیا ایران پتانسیل استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد، گفت: وسعت زیاد مناطق بیابانی کشور و نزدیکی آن به خط استوا باعث شده است که خورشید تابش مناسبی در این منطقه داشته باشد، بر همین اساس پتانسیل استفاده از انرژی خورشیدی در کشور ما بسیار بالاست. وی ادامه داد:‌ اغلب انرژی‌های تجدیدپذیر صرفه اقتصادی ندارند و بازار انرژی حول آن‌ها شکل نمی‌گیرد از این رو معمولا توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با حمایت دولت‌ها صورت می‌پذیرد. در ایران نیز چند نمونه از نیروگاه‌های خورشیدی را داریم که هنوز قابلیت افزایش و توسعه آن‌ها وجود دارد و برای محقق شدن آن نیاز به حمایت دولت است.

این مدرس دانشگاه در پاسخ به این پرسش ایسنا که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر چه میزان بر کاهش مصرف منابع انرژی طبیعی تاثیر می‌گذارد،‌ خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در کشور ما این پتانسیل وجود دارد که حجم زیادی از انرژی از طریق منابع تجدیدپذیر تامین شود،  استفاده از انرژی‌های خورشیدی، بادی و کشندی (جزر و مد) با همدیگر می‌تواند سهم بزرگی از مصرف انرژی کشور را تامین کنند. در مبحث تبدیل انرژی، به ازای هر کیلووات- ساعت (یک واحد انرژی) که به خانه‌های ما و… می‌رسد یا مصرف می‌شود تقریبا سه تا چهار برابر آن در نیروگاه‌ها انرژی فسیلی مصرف شده‌ است.‌‌‌‌‌‌

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

پلاستیک‌ها اینجا دفن شدند

گزارشی از پاکسازی ۵ ساعتهٔ جنگل‌های عباس‌آباد

پلاستیک‌ها اینجا دفن شدند

خلأ قانونی مدیریت پسماند پرتوزا

مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش کرد

خلأ قانونی مدیریت پسماند پرتوزا

شناسایی مشکلات آلایندگی استان خوزستان

نماینده مردم اهواز خبر داد:

شناسایی مشکلات آلایندگی استان خوزستان

۲۱ همت خسارت سه سال سیل به کشور وارد شد

سخنگوی سازمان مدیریت بحران:

۲۱ همت خسارت سه سال سیل به کشور وارد شد

تاثیر رنگ بام‌ها در مدیریت گرمای شهری

تاثیر رنگ بام‌ها در مدیریت گرمای شهری

تشدید بحران در آبخوان‌های خراسان رضوی

تاکنون ۴۳۰ پروژۀ تغذیۀ مصنوعی در کشور انجام شده، اما وضعیت آبخوان‌ها همچنان بحرانی‌ است

تشدید بحران در آبخوان‌های خراسان رضوی

دولت سبز برای بریتانیا

به‌گفتۀ کارشناسان، پیروزی حزب کارگر بریتانیا می‌تواند شروعی برای اقتصاد کم‌کربن باشد

دولت سبز برای بریتانیا

ادعای رشد ۴ برابری حجم آب «دریاچۀ ارومیه»

پس از انتشار خبر کاهش دوبارۀ سطح تراز آب این تالاب در خرداد امسال دوباره مطرح شد

ادعای رشد ۴ برابری حجم آب «دریاچۀ ارومیه»

۶۰ دقیقه،‌ سهم روزانۀ اهالی «خیج» از آب آشامیدنی

«پیام ما» مشکل بی‌آبی در یکی از روستاهای شهرستان شاهرود را بررسی کرد

۶۰ دقیقه،‌ سهم روزانۀ اهالی «خیج» از آب آشامیدنی

۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست

۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر