پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | احتمال عامل انسانی در آتش سوزی جنگل «گنو»

احتمال عامل انسانی در آتش سوزی جنگل «گنو»





۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۶

احتمال عامل انسانی در آتش سوزی جنگل «گنو»

در آتش‌سوزی هفته گذشته در منطقه حفاظت‌شده گنو ۱۵ هکتار از مراتع این منطقه طعمه حریق شد و علی‌رغم این‌که بررسی‌ها برای شناسایی علت این حادثه ادامه دارد ولی محیط‌زیست هرمزگان احتمال دخالت عامل انسانی را رد نکرد.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، روز بیست و ششم اردیبهشت ماه خبری مبنی آتش‌‌سوزی در منطقه حفاظت‌شده گنو در استان هرمزگان منتشر شد.

بنابر نظر کارشناسان افزایش دما و خشک شدن پوشش‌های گیاهی علفی این منطقه را مستعد بروز حریق کرده است.

براساس ارزیابی‌های اولیه حدود  ۱۰ هکتار از مراتع این منطقه حفاظت شده درگیر آتش‌سوزی شده بود که با تلاش نیروهای یگان حفاظت محیط زیست و جوامع محلی در همان روز مهار و اطفاء شد.

در همین خصوص میثم قاسمی معاون فنی حفاظت محیط‌زیست هرمزگان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با جزئیات این حادثه عنوان کرد: در این حادثه حدود ۱۵ هکتار از منطقه حفاظت‌شده گنو طعمه حریق شد و در اثر آن بیش از ۵۰۰ اصله بادام کوهی، تعدادی ناترک و چند اصله گیلاس وحشی از بین رفته است.

وی با بیان این‌که این آتش‌سوزی تلفات انسانی نداشته و تلفاتی نیز از حیات وحش در این خصوص گزارش نشده است، گفت: علت بروز حریق در دست بررسی است اما این احتمال وجود دارد که عامل انسانی در آن دخیل بوده باشد.

معاون فنی حفاظت محیط‌زیست هرمزگان تصریح کرد: ‌با توجه به گرمای هوا و خشک شدن پوشش‌های علفی منطقه کوچک‌ترین بی‌احتیاطی از جمله رها کردن زباله‌های حاوی شیشه می‌‌تواند باعث بروز چنین آتش‌سوزی شود.

قاسمی در ادامه در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای پیشگیری از بروز آتش‌سوزی عنوان کرد: با همکاری آتش‌نشانی بندرعباس آموزش‌های لازم به جوامع محلی برای اطفاء حریق داده شده است. همچنین تجهیزات اطفاء حریق برای استفاده در مناطق صعب‌العبور از سوی سازمان حفاظت محیط زیست تهیه و در اختیار استان قرار گرفته است.

وی با اشاره به این مطلب که در مهار آتش در مناطقی همچون گنو که امکان استفاده از تجهیزات سنگین در مهار آتش در آن وجود ندارد استفاده از فلش‌بک‌ها که قابلیت ذخیره حدود ۲۰ لیتر آب را دارند مناسب‌ترین روش است که البته این موضوع منوط به در دسترس بودن آب است و در غیر این‌صورت آتش‌کوب و آتش‌بر تنها راه چاره در این مناطق است.

معاون فنی حفاظت محیط‌زیست هرمزگان در پایان گفت: در هفته گذشته ۴ مورد آتش‌سوزی دیگر نیز در مناطق حفاظت‌شده اتفاق افتاده که ۲ مورد آن در مساحتی حدود یک هکتار در منطقه حفاظت‌شده کشار و ۲ مورد دیگر هم در منطقه حفاظت‌شده گنو در منطقه‌ای حدود ۱۰ و ۲ هکتاری اتفاق افتاده است.

گفتنی است منطقه حفاظت‌شده گنو در ۲۹ کیلومترى شمال غربى شهرستان بندرعباس واقع شده که با آب و هوای نسبتاً کوهستانی و معتدل از پوشش گیاهی قابل توجهی برخوردار است و همین موضوع این منطقه را در زمره یکی از ۱۳ ذخیره‌گاه زیست‌کره یونسکو در ایران قرار داده است.چندی پیش نیز فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به اینکه به دلیل بارش‌های خوب پوشش جنگلی و مرتعی در کشور انبوه است و این موضوع پتانسیل آتش‌سوزی را افزایش داده است، گفت: در حال حاضر با استفاده از تصاویر ماهواره نقاط بحرانی وقوع آتش تعیین شده‌اند.

سرهنگ علی عباس‌نژاد با اشاره به اینکه همزمان با گرم شدن هوا و رفع محدودیت‌ها برای سفر، حضور افراد در عرصه‌های منابع طبیعی افزایش پیدا می‌کند، اظهار کرد: هر ساله سازمان جنگل‌ها برای کنترل و پیشگیری از وقوع حریق در فصل بهار و تابستان برنامه‌ریزی‌هایی را انجام می‌دهد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر