پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | جولان «ترال» در خلیج‌فارس

جولان «ترال» در خلیج‌فارس





۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۲۲

جولان «ترال» در خلیج‌فارس

صید غیرمجاز «ترال» بلایی است که به جان انواع آبزیان خلیج‌فارس افتاده و در این میان صدای صیادان را هم درآورده است، به‌رغم همه هشدارها همچنان شاهد خسارات ترال به محیط‌زیست هستیم.

این روزها خبر شیوع کرونا نه‌تنها در کشور ایران و استان بوشهر بلکه در دنیا داغ است و شیوع این ویروس، محدودیت‌هایی را برای کسب‌وکارها ایجاد کرده و به‌نوعی همه مشاغل را درگیر خود ساخته است.

شغل صیادی از آن دسته مشاغلی است که چه کرونا باشد چه نباشد تعطیلی ندارد، مگر در شرایط بد آب و هوایی یا محدودیت‌هایی که شیلات در فصل تخم‌ریزی ماهی‌ها اعلام می‌کند که مانعی برای این شغل سخت و طاقت‌فرسا شود.

صیادان به‌غیراز این محدودیت‌هایی که گفته شد در این روزها با مشکلات و دغدغه‌هایی روبرو هستند که فکر و ذهن آن‌ها را بیشتر از کرونا درگیر خودساخته است اما این مشکلات مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه سال‌هاست با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند و به‌نوعی شغل آن‌ها را تحت‌الشعاع خود قرار داده است و این قشر زحمتکش، دیگر امنیت شغلی آن‌چنانی برای خود نمی‌بیند.

یکی از مشکلات و دغدغه‌های این صیادان در استان بوشهر که می‌توان گفت عمده مشکل آن‌ها نیز محسوب می‌شود صید غیرمجاز ترال است.

این شیوه صید دارای خطرات بسیار زیادی برای آبزیان به‌ویژه آبزیان کف‌زی است و عامل انقراض برخی از آبزیان و نابودی موجودات دریایی مأکول و غیرماکول استترال یا گوفه تور ماهیگیری بزرگی به شکل قیف است که از دو طرف به تخته‌هایی متصل است و دنبال شناور در بستر دریا کشیده می‌شود و صیدی که به این شیوه انجام گیرد صید ترال خوانده می‌شود.

این شیوه صید دارای خطرات بسیار زیادی برای آبزیان به‌ویژه آبزیان کف‌زی است و عامل انقراض برخی از آبزیان و نابودی موجودات دریایی مأکول و غیرماکول است.

ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در نشست خبری پایانی سفر به استان بوشهر یکی از مشکلات استان را موضوع صید ترال عنوان کرد و ابراز داشت: نباید اجازه داد که این مسئله لطمه‌ای به آبزیان وارد کند و خطری برای دریا باشد.

رئیس قوه قضائیه گفت: تصمیم‌گیری پیرامون برخی از مسائل نیاز به بررسی در جلسه شورای عالی دارد که حتماً این مسائل در آن جلسه بررسی خواهد شد. کارشناس صید و بهره‌برداری شیلات استان بوشهر هم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: میگو یکی از گونه سخت‌پوستان بوده که با طول عمر کم (یک تا دو سال) در چرخه زنجیره اکوسیستم دریایی در دومین رده قرارگرفته است و سالی دو بار تخم‌ریزی بهاره و پاییزه و هر مرحله تا یک‌میلیون تخم دارد.

حسین شادکامی افزود: میگوی خلیج‌فارس با مرغوبیت بالا و دارای بیشترین پروتئین، اسیدآمینه، امگا ۳، ویتامین B۱۲ و انواع املاح در بین مردم شناخته‌شده است که در چند دهه اخیر صنعت این‌گونه آبزی در تمامی ابعاد (تکثیر، پرورش، عمل‌آوری، فرآوری، کنترل کیفیت، صادرات و واردات) گسترش پیداکرده و بلعکس ذخیره این آبزی دریایی ۷۰ درصد کاهش‌یافته است.

وی تصریح کرد: در فصل صید میگو در خلیج‌فارس، گونه‌های ریز نابالغ آبزیان که پنج ماه از رشد و نمو آنان سپری نشده و همزیستی با میگو دارند توسط ابزار غیرانتخابی ترال کف که به شکل قیفی شکل با دهانه طولی ۲۵ متر و ارتفاع بیش از پنج‌متر برای لنج‌ها و با دهانه ۱۰ متری برای قایق‌ها است صید می‌شوند. کارشناس صید و بهره‌برداری شیلات استان بوشهر بیان کرد: فعالیت این ابزار به‌طور شبانه‌روزی است که در هر ساعت بین ۲ تا ۲.۵ گره دریایی بستر دریا را با زنجیرهای شن کش خود جایروبی می‌کند و در مسیر حرکت، توده غباری از گل را در محیط‌زیست ایجاد می‌کند و از آلودگی بالایی برخوردار است.

وی افزود: در فصل صید که بین ۳۰ تا ۴۵ روز ادامه پیدا می‌کند حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تن از انواع گونه‌های آبزیان که قریب به ۳۰ درصد صید سالانه استان را شامل می‌شود از بین می‌رود و به علت نبود صنعت، این صید به‌عنوان ضایعات دورریز به دریا ریخته می‌شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

مرگ‌های تکراری

ظرف دو ماه گذشته ۴ کارگر در ۴ حادثه در معادن زغال سنگ کرمان جان‌باخته‌اند

مرگ‌های تکراری

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

گفت‌وگوی «پیام ما» با بستگان کارگران مفقودشدۀ معدن شازند اراک

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

صدای جمهور آمد

چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری با مشارکت ۴۰ درصدی برگزار شد

صدای جمهور آمد

واکاوی مسئلهٔ اقدام به خودکشی درمانگران

در نشست علمی «خودکشی درمانگران: نگاهی بین‌رشته‌ای» صورت گرفت

واکاوی مسئلهٔ اقدام به خودکشی درمانگران

فصل آتش‌سوزی جنگل‌ها

مراتع و جنگل‌های کهگیلویه‌وبویراحمد و پارک ملی کرخه در روزهای اخیر در آتش سوختند

فصل آتش‌سوزی جنگل‌ها

معمای آتشفشان «تفتان»

کارشناسان و مسئولان در مورد احتمال همیشگی فوران تفتان اتفاق‌نظر دارند

معمای آتشفشان «تفتان»

پلنگ ایرانی در جنگل‌های هیرکانی گیلان

پلنگ ایرانی در جنگل‌های هیرکانی گیلان

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر