پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بررسی آرایش نیروی های سیاسی در شهرستان های مختلف استان کرمان به داغی تنور انتخابات

بررسی آرایش نیروی های سیاسی در شهرستان های مختلف استان کرمان به داغی تنور انتخابات





۶ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۳۷

بررسی آرایش نیروی های سیاسی در شهرستان های مختلف استان کرمان
به داغی تنور انتخابات

ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی در ساعت 24 روز جمعه گذشته به پایان رسید. در هفته‌ای که گذشت جناح‌های سیاسی کاندیداهای مورد نظر خود را راهی فرمانداری ها کردند تا در رقابت انتخاباتی اسفند ماه نام نویسی کنند. عده ای هم بدون دعوت جناح ها، خود را در صف ثبت کننندگان قرار دادند. بنا به اظهار ذکا اسدی معاون امنیتی- سیاسی استانداری کرمان که ریاست ستاد انتخابات استان کرمان در این دوره از انتخابات را برعهده دارد، 267 نفر برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی نام نویسی کرده اند که از این تعداد 235 نفر مرد و 32 نفر هم زن هستند بنا به گزارش ذکا اسدی قریب 50 درصد ثبت نام کنندگان در استان کمتر از 45 سال سن دارند. فراوانی ثبت نام در حوزه انتخابیه کرمان و راور بوده است. به این ترتیب که 90 نفر فرم ثبت نام کاندیداتوری را تکمیل کرده اند. پس از کرمان بیش ترین ثبت نام ها در حوزه انتخابیه رفسنجان می باشد که 38 نفر ثبت نام کرده اند. پس از رفسنجان، شهرستان های بافت(32)، سیرجان(29)، زرند(22)، شهربابک(18)، بم(17)، کهنوج(12)، جیرفت(9) قرار دارند. بدین ترتیب جیرفت در انتهای جدول نام نویسی قرار دارد. اما حضور پر شور جناح های سیاسی در شهرستان ها خبر از پر شر و شور بوده انتخابات پیش رو دارد.
کرمان
در کرمان شمار ثبت نام کنندگان 90 نفر بوده است. در بین ثبت نام کنندگان نام هایی مانند فرشاد،کریمی، سیاوشی و جواد کمالی دیده می شود که برای بسیاری از مردم کرمان آشنا هستند.
محمد فرشاد معاونت سیاسی – امنیتی استانداری کرمان در دولت اصلاحات را برعهده داشته است. سیاوشی نیز معاونت استانداری کرمان در دولت اصلاحات را بر عهده داشته است. جواد کمالی نیز معاونت عمرانی و سپس معاونت امنیتی- سیاسی استانداری در دولت های نهم و دهم را عهده دار بوده است. اما محمدعلی کریمی نیز معاونت استانداری را تجربه کرده و هم چنین در پست استانداری کرمان در دولت اصلاحات هم انجام وظیفه کرده است. کریمی با صندلی های بهارستان نا آشنا نیست و در مجلس هشتم نمایندگی مردم کرمان و راور را بر عهده داشته است. در بین ثبت نام کنندگان نام های دیگری که برای اقشار خاصی از جامعه آشنا هستند به چشم می خورد. از آن جمله اند علی کمساری(روزنامه نگار)، بتول ایزدپناه(روزنامه نگار)، مجید فدایی(فیلمساز) و خواجویی(دبیر مجمع روحانیون مبارز). تعداد اصلاح طلبان و مستقلین نامداری که پا به عرصه انتخابات کرمان و راور گذاشته اند به مراتب بیش تر از اصولگرایان است.
نمایندگان فعلی کرمان و راور(پور ابراهیمی و زاهدی) نیز برای ورود مجدد به مجلس شورای اسلامی ثبت نام نموده اند. رحیم ابوسعیدی رییس ستاد روحانی در سال 92 نیز از سوی حزب اعتدال و توسعه نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی شده است. فضای انتخابات مجلس این بار بسیار رقابتی تر است و راه یابی به مجلس به راحتی چهار سال قبل نیست و ماندن همه چهره ها تا برگزاری انتخابات، بعید به نظر می رسد و قاعدتاً کاندیداهای هم سو به نفع کاندیداهایی که شانس بالاتری برای رای آوری دارند کنار خواهند رفت.
رفسنجان
رفسنجان پس از مرکز استان بالاترین نامزد مجلس را در این دوره از رقابت ها داراست. در بین نامزدهای ریز و درشت که پا به میدان گذاشته اند نام های آشنایی از دو طیف سنتی حاکم بر رفسنجان دیده می شود. رفسنجان با این که سیاست مدارانی را در سطح کلان کشوری دارد اما با این حال فضای سیاسی این شهرستان آن قدر سنتی است که هنوز به جای اصطلاح اصلاح طلب و اصولگرا از عبارت های «شیخ عباسی» و«شیخ محمدی» نام می برند، که شیخ عباسی ها طرفداران «شیخ عباس پورمحمدی» یا اصولگرایان هستند و «شیخ محمدی ها» به طرفداران «مرحوم شیخ محمد هاشمیان» یا همان اصلاح طلبان اطلاق می شود.
این بار از جناح اصلاح طلب یا شیخ محمدی«حجت الاسلام علی هاشمیان» فرزند شیخ محمد هاشمیان کاندیدا شده است. حسین آذین نماینده اصولگرای فعلی رفسنجان هم قصد دارد دوباره خود را در مجلس جای دهد. اما حسین تقوی دیگر نامزدی است که صاحب امتیاز نشریه مهر آور رفسنجان است و از سوی حزب اعتدال و توسعه وارد کارزار انتخابات شده است. علی حسین زاده استاد روانشناسی دانشگاه های رفسنجان هم دیگر نامزد حوزه انتخابیه رفسنجان می باشد. این بار رقابت در رفسنجان تنگاتنگ تر از دوره قبل دنبال می شود.
اما باید منتظر ماند و دید که آیا این بار رفسنجانی ها یک شیخ عباسی را به مجلس می فرستند یا یک شیخ محمدی را یا نامزد حزب اعتدال و توسعه رفسنجان را به قصد بهارستان ترک خواهد کرد.
بافت
تب انتخابات در شهرستان های بافت ،رابر و ارزویه هم بالاست چرا که این شهرستان نیز 32 نفر از اهالی خود را راهی ستاد انتخابات کرده است.
انتخابات بافت این بارهم برخی نامزدهای قدیمی را تکرار می کند. چهره هایی چون محمد تقی بختیاری از نامزدهای نزدیک به طیف مرعشی نماینده سابق. احمد پیشبین نامزد اصولگرا و نماینده اسبق بافت، علیرضا منظری توکلی اصولگرا و نماینده فعلی بافت و هدایت الله سلطانی (اصولگرا) از جمله افرادی هستند که در دوره های قبل نامزد بافت بوده و به جز سلطانی نژاد مابقی به مجلس راه یافته اند.
احمد پیش بین در دوره های چهارم، پنجم، ششم و هفتم نماینده مردم بافت در مجلس بوده است که در دوره هشتم از راه یابی به مجلس بازماند. وی دوباره به زمین سیاست بازگشته است. محمدتقی بختیاری کاندیدای اصلاح طلبی است که در دوره هشتم با رای قاطع خود توانست پیش بین را پشت درهای بسته مجلس نگه دارد. بختیاری این بار نیز از جانب اصولگرایان برای دوره دهم مجلس کاندیدا شده است. هدایت الله سلطانی نژاد قبلا هم برای مجلس هشتم کاندیدا شده بود اما نتوانست رای لازم برای ورود به مجلس را کسب کند. این بار دو نامزد دیگر نیز پا به عرصه انتخابات گذاشته اند که برای مردم بافت ناشناخته نیستند. امیر قلی پژمان کاندیدای حزب اعتماد ملی برای نمایندگی مجلس دهم است. وی پیش از این عضو شورای اسلامی شهر بافت بوده است. نامزد دیگری که با مشی اعتدال وارد کارزار انتخابات شده «یاسر سلیمانی» است. سلیمانی که عضو دبیرخانه کلانشهرهای شهرداری تهران است، نامش در جریان جشنواره کرمان که مرداد ماه سال جاری در برج میلاد تهران برگزار شد، با گوش کرمانیان آشنا شد. وی برادرزاده سردار قاسم سلیمانی است. حضور پژمان و سلیمانی آرایش نیروهای سیاسی را در بافت دگرگون خواهد کرد.
سیرجان
در سیرجان 29 نفر کاندیدا شده اند. از مدت ها قبل دو قطبی حسن پور-جهانگیری بر زبان ها افتاده بود. شهباز حسن پور نماینده سیرجان در مجالس هشتم و نهم این بار هم علاقه مند به حضور در مجلس است. وی پس از دو دوره نمایندگی سیرجان، موافقان و مخالفان سرسختی در حوزه انتخابیه خود دارد. اما ابراهیم جهانگیری- برادر معاون اول رییس جمهور- از نامزدهای اصلاح طلب نزدیک به دولت به شمار می آید.
ورود سید احمد حسینی سیرجانی به عنوان نامزد اصولگرا فضا را رقابتی تر خواهد کرد. اما دانستن این که کدام یک از نامزدهای فوق به مجلس راه خواهد یافت و اصولگرایان از چه کسی در برابر نامزد اصلاح طلب حمایت خواهند کرد، نیازمند گذشت زمان است.
زرند
شهرستان زرند از جمله شهرستان هایی است که فضای سیاسی ملتهبی را تجربه می کند. 22 نفر برای راه یابی به مجلس از این حوزه ثبت نام کرده اند. حسین امیری خامکانی نماینده فعلی زرند که چهار دوره اخیر از سوی مردم زرند در مجلس حضور داشته همچنان اصرار به ماندن در کسوت نمایندگی را دارد. وی پایگاه اصلاح طلبی دارد. از ماه ها قبل خبرهایی از نامزدی علی علویان – مدیر مسوول نشریه آینده ما(عصر ظهور) به گوش می رسید. علویان از جمله روحانیون اصلاح طلبی است که از پایگاه نسبتا خوبی در زرند و کوهبنان برخوردار است. وی علاوه بر تحصیلات حوزوی، دانشجوی دکترای علوم سیاسی نیز می باشد. وی تحت عنوان اصلاح طلب ولایتمدار وارد رقابت شده است.
از سوی جناح اصولگرای زرند نیز «علی مطهری» اعلام نامزدی کرده است. وی در مجالس دوم و چهارم نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی بوده است. هر سه کاندیدا در شهرستان زرند و کوهبنان از مقبولیت برخوردارند و می توانند بخش قابل توجهی از آرای این حوزه را به سبد خود واریز کنند.
شهربابک
شهربابک با هیجده نامزد آمادگی خود را برای برگزاری انتخابات اعلام کرده است. مصطفی رضا حسینی، جعفر رضا زاده، و حسین فتاحی از جمله ثبت نام کنندگان هستند. مصطفی رضا حسینی قبلا هم نمایندگی شهربابک را تجربه کرده است. جعفر رضا زاده نیز در کسوت شهرداری شهربابک به خدمت مشغول بوده است و به عنوان کاندیدای اصلاح طلب به زمین رقابت مجلس آمده است. حسین فتاحی نماینده فعلی شهربابک در مجلس و از طرفداران پر و پا قرص احمدی نژاد است که قصد دارد دوباره آرای مردم شهربابک را متوجه خود کند.
بم
حوزه انتخابیه بم حوزه ای هفده کاندیدایی است. در بین این هفده کاندیدا چهره های شاخص زیادی دیده می شود. مجید دبستانی(اصلاح طلب)، توسلی(اصلاح طلب)، اصغر مکارم(اصلاح طلب)، غضنفر آبادی(اصولگرا)، حاتم نارویی ( اصولگرا)، حبیب الله نیک زادی(مستقل) از جمله نامزدهای نامدار بمی هستند که در کنار دیگر نامزدهایی همچون منصور متقی، شهمراد زاده،محمد اسماعیلی و… صف آرایی سیاسی جالبی را رقم خواهند زد. مکارم و غضنفر آبادی پیش از این هم با یکدیگر رقابت کرده اند و این رقابت به نفع غضنفر آبادی به پایان رسیده است. شهرستان بم پس از زلزله مهیب پنجم دیماه نماینده دیگری جز غضنفر آبادی به خود ندیده است.
کهنوج
حجت الاسلام وزیری که طرفدارانش او را شیخ اصلاحات جنوب نامیده اند با تمایل خود برای حضور در انتخابات را با ثبت نام از حوزه انتخابیه کهنوج اعلام کرد. رضا تاجیک از اصلاح طلبان نزدیک به طیف مرعشی است که وارد کارزار انتخابات شده است. از سوی دیگر امیری که در حال حاضر نمایندگی کهنوج را بر عهده دارد از سوی جناح اصولگرا کاندیدا شده است.
حضور کم تعداد کاندیداها در این شهرستان جنوبی اجماع روی کاندیدای خاص برای هر دو جناح را آسان تر می کند.
جیرفت
شهرستان جیرفت کم ترین ثبت نامی را در استان کرمان دارد. فرمانداری جیرفت در ایام ثبت نام کاندیداها اوقات آرامی را گذرانده و نام 9 کاندیدا را در لیست نامزدهای خود ثبت کرده است.علی زادسر جیرفتی(اصولگرا)، علی اسلامی پناه(اصلاح طلب)، اسحاق توانایی، یحیی کمالی پور(اعتدال گرا)، فرج الله عارفی (اصولگرا)، ذبیح الله اعظمی، سیف الله شهداد نژاد و راضیه دانشی نامزدهای این حوزه انتخابیه هستند. علی زادسر جیرفتی، علی اسلامی پناه و فرج الله عارفی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه جیرفت را تجربه کرده اند. اسحاق توانایی فرمانده بسیج جیرفت بوده است. سیف الله داد باجناق اسحاق جهانگیری(معاون اول رییس جمهور) است. ذبیح الله اعظمی معاونت شهرداری جاسک را عهده دار بوده است. می توان گفت که افراد باتجربه و مشهور در جیرفت ثبت نام کرده اند و همچنین جهانبخش بهزاد نژاد به عنوان یکی از جوان ترین نامزدها در این حوزه ثبت نام نموده است. با این حساب جناح های مختلف سیاسی می توانند با درد سر کمتری برای اجماع روی نامزد نهایی رایزنی های خود را آغاز کنند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

محمد

با سلام و احترام جناب آقای رضازاده از شهربابک حسب فرمایشات خودشان و حمایتهایشان از نماینده فعلی اصولگرای شهربابک ، اصلا اصلاح طلب محسوب نمی شوند. لطفا ثبت و اصلاح فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *