پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | دروغگویی روی مبل

دروغگویی روی مبل





۲۵ آذر ۱۳۹۴، ۲۳:۱۲

دروغگویی روی مبل
در زیر پوسته بسیاری از حرف و مشاغل، مسائل ظریف و ناپیدایی وجود دارند که دیگران از آنها آگاه نیستند. راست‌اش را بخواهید، خیلی وقت‌ها، حتی خود این شاغلان هم به علت اینکه ارتباط گسترده با همکاران خود ندارند، از در میان گذاشتن دشواری‌ها و حاشیه‌های شغلی خود، بازمی‌مانند و بسیاری اوقات تصور می‌کنند که این دشواری‌ها و حاشیه‌ها یا دغدغه‌ها، تنها گریبانگیر خودشان است.
دنیای پزشکی هم مملو از این مسائل شغلی است. متأسفانه پزشکان قلم به دستی که هوشمندی بازتاب آگاهانه مسائل پزشکی را داشته باشند، بسیار اندک است.
روانپزشکان و روانکاوها باید بسیار خوشحال باشند، چرا که به صورت نسبی تعداد همکارانی از آنها که رو به نویسندگی و خاطره‌نویسی می‌آورند، بیشتر از سایر رشته‌های پزشکی است.
در این میان نام اروین د یالوم، به عنوان یک پزشک/نویسنده درخشش خاصی دارد. ما یالوم را نخستین بار در ایران با رمان بسیار جذاب «و نیجه گریست» شناختیم و با سبک نگارش او آشنا شدیم. او می‌تواند با ترکیب واقعیت‌های روانکاوی، داستان‌های تاریخی واقعی و تخیل خود، داستان‌هایی بسیار پرکشش بنگارد.
«در سال ۱۹۵۶ در بوستون در رشته پزشکی و در سال ۱۹۶۰ در نیویورک در رشته روانپزشکی فارغ التحصیل شد و بعد از خدمت سربازی، در سال ۱۹۶۳ استاد دانشگاه استنفورد شد. در همین دانشگاه بود که الگوی روانشناسی هستی گرا یا اگزیستانسیال را پایه گذاری کرد. یالوم هم آثار دانشگاهی متعددی تالیف کرده است و هم چند رمان موفق دارد. او جایزه انجمن روانپزشکی آمریکا را در سال ۲۰۰۲ دریافت کرد.» (+)
و اما تازه‌ترین کتابی که از یالوم به فارسی ترجمه شده است،‌«دروغگویی روی مبل» نام دارد که به مبحث پیچیده رابطه پزشک-بیمار می‌پردازد.
کتاب با داستان روان‌درمانی به نام دکتر تراتر شروع می‌شود که با یکی از بیماران خانم خود که ۴۰ سال از اون جوان‌تر است، روابطی خارج از محدود معمول پزشک-بیمار پیدا می‌کند. کمیته اخلاق متوجه مسئله می‌شود و پزشکی به نام ارنست لش را مسئول پیگیری قضیه می‌کند. اما چندی بعد، خود این پزشک با توطئه همسر یکی از بیماران خود روبرو می‌شود، زنی که می‌خواهد با اغوا کردن این پزشک، او را به دردسر بیندازد. اما ارنست پزشکی بسیار مقید به کار حرفه‌ای است. پزشکی سومی که داستان او در این کتاب روایت می‌شود، پزشکی است از تیپ پزشکان پول‌پرست!
مسلم است که این توضیح مختصر، فقط با هدف آشنا شدن شما با حال و هوای کلی رمان، بیان شده است و شما خودتان باید ظرافت‌ها و خطوط داستانی را که یالوم در توصیف‌شان، استاد است، بخوانید.
این کتاب ۵۴۴ صفحه دارد و قیمت‌اش ۴۰ هزار تومان است.
کتاب را حسین کاظمی یزدی ترجمه کرده است و توسط انتشارات صبح صادق منتشر شده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ،





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *