پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | در سمینار تمدن هلیل چه وعده هایی داده شد؟

در سمینار تمدن هلیل چه وعده هایی داده شد؟





۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۵۰

در سمینار تمدن هلیل چه وعده هایی داده شد؟

شامگاه 20 مردادماه همایش تمدن هلیل در هفته فرهنگی اقتصادی استان کرمان در برج میلاد تهران برگزار شد. در این همایش نسبت به معرفی تمدن هلیل تاکید شد. در این مطلب نگاهی انداخته ایم به وعده هایی که درباره تمدن هلیل در همایش مربوطه داده شد:
رزم حسینی/استاندار کرمان
هلیل تمدن بسیار مهمی است و براساس مطالعات کارشناسان باید توجه ویژه ای در جمهوری اسلامی و دولت درخصوص تمدن جیرفت کرمان صورت بگیرد.
شش ماه قبل موافقتنامه سه جانبه ای بین میراث فرهنگی کشور، مرکز اسناد ملی ایران و استانداری کرمان امضا شده است که امیدواریم در سال آینده کنفرانس جهانی تمدن جیرفت را در کرمان و جیرفت برگزار کرده ضمن آنکه بدنبال آن هستیم که در برنامه ششم توسعه زیرساخت های مربوط به این کنفرانس و اساسا تمدن هلیل را قرار دهیم.
امیدواریم این تمدن غنی و دیرینه بتواند ظرفیت های مهمی را که در جنوب وجود دارد معرفی کند.
محی الدین طیبی/رئیس کارگروه تمدن هلیل
چه سخت است سخن راندن از تمدن هلیل.هلیل امروزه توجه جهان را به خود جلب می کند. هلیل یک تمدن خفته در خاک است.
درود به وارثان این تمدن. درود بر شهدای هلیل رود. سپاس از یاران هلیل. کسانی که امروز در راستای حفظ این تمدن کهن لحظه ای از پا ننشستند تا به نیاکان خود ثابت کنند که ادامه دهنده راه آنان هستند.
از استاندار می خواهم نگذارد کاوش ها در منطقه متوقف شود.
علیدادی/مدیر اکتشافات حوزه هلیل
بسیاری از مستشرقینی که جنوب شرق ایران را مورد مطالعه قرار داده بودند، این ناحیه از ایران را خالی از تمدن می دانستند. اما امروز کرمان بواسطه همین بیابان ها یکی از بهترین جاذبه های گردشگری را دارد.
مستشرقین یک نسخه را برای جنوب شرق ایران پیچیده بودند که تمدن ندارد. اما ما صحبت از حوزه ای می کنیم که با بخش های شمالی کرمان متفاوت است. تعریفی که از حوزه جنوب کرمان داریم حوزه درون فرهنگی جنوب را داریم.
تمدن هلیل برمولفه هایی از جمله آب، خاک حاصلخیز و محصولات متنوع استوار است
ما اکنون مشغول کاوش در تپه گاو کشی هستیم و در حال سال یابی هستیم و کاوش ما ادامه دارد.
ما ارتباط بسیار نزدیکی را بین جیرفت و بین النهرین داریم و می توانیم بگوییم تمدن هلیل با تمدن های بزرگ عصر خود در ارتباط بوده است.
شواهدی از وجود کارگاه اشیا هنری در کنارصندل و منطقه تمدن هلیل وجود دارد و همچنین رگه هایی از سنگ مس هم دیده شده است و ظروف فلزی هم از آن دوران پیدا شده است.
ما فکر می کنیم یک دوره خلا وجود دارد که تا دوره هخامنشی می تواند شکل گرفته باشد. ما فرض می کنیم منطقه به یک مدت طولانی دچار خشکسالی شده است و از دوران هخامنشی دوباره شکل گرفته است.
تا به الان که بررسی های ما کامل نشده بیش از 2200 بنای تاریخی در حوزه تمدن هلیل مورد شناسایی قرار گرفته است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *