پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | آینده گردشگری ایران و کرمان/ کرمان شهر موزه ای شایسته

آینده گردشگری ایران و کرمان/ کرمان شهر موزه ای شایسته





۴ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۲۱

آینده گردشگری ایران و کرمان/ کرمان شهر موزه ای شایسته

در 50 سال گذشته و پس از فروکش کردن آتش جنگ های ویرانگر، «گردشگری» با سرعت و شتاب قابل توجه ای به یکی از تأثیر گذارترین ، قدرتمند ترین ، و در عین حال بحث برانگیزترین و پر چالش ترین فعالیت های بشر امروز تبدیل شده که نقش عظیمی در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی، فرهنگی و… را به خود اختصاص داده است و امروز بزرگترین فعالیت انسانی و گسترده ترین فعالیت مردمی جهان نیز محسوب می گردد.
اکنون نزدیک به یک میلیارد و صد میلیون گردشگر و بیش از 1200 میلیارد دلار گردش مالی در سال به سمت رشد بیشتر در حال گذر است و قرار است در 2020 این سفره عظیم 2 تریلیون دلار را در بین مردم جهان به اشتراک بگذارد. جهان به سرعت در حال تغییر است و گردشگری یکی از پویاترین بخش های این حرکت است.کشور بزرگ ما نیز به دنبال حرکت های تازه است و مسیر تازه ای بر تحقق اهداف خود در این زمینه گشوده است .
ظرفیت های منحصر به فرد تاریخی، طبیعی، فرهنگی، مذهبی و… چون خاک حاصلخیز و گوهر فشان، بستری مناسب برای کشت نهال گردشگری ایران است. اکنون و در مرحله کشت، شاهد تقاضای قابل توجهی از طرف علاقمندان به این محصول تازه در جهان هستیم. رشد کمّی و مناسب ورود گردشگران خارجی طی 2 سال گذشته که تحت تأثیر سیاست های دولت و تغییر رویکرد در برنامه های توسعه ای کشور اتفاق افتاد، نشان خوبی از آغاز حرکتی تازه در جهت آینده کشور عزیزمان است.
در بخش داشته ها و ظرفیت ها به لطف خدا «هر چه خوبان همه دارند» به حد زیادی در ایران قابل نمود است که این بسیار اهمیت دارد؛ اما از آن مهم تر شرایطی است که آن را جزو جدایی ناپذیر راهبردهای توسعه ملی کشور قرار دهد. در برنامه چهارم، تا حدودی در برنامه پنجم جسته و گریخته و در تدوین برنامه ششم توسعه کشور، نگاه جدی تری را شاهدیم. استان پهناور کرمان هم که به عنوان «سرزمین شگفتی های پنهان» از آن نام برده می شود با توجه به پیشینه پر نقش و نگاری که آن را تبدیل به «ویترینی رمز آلود» نموده و طبیعت لبریز از تضادهایش انگار عاشقانه ترین سرود ها و جلوه های ایران را در 11 درصد جغرافیای کشور جمع نموده، نقش زیادی در توسعه گردشگری ایران و این نقطه از جهان دارد.
مرواریدی درخشان تر ازآنچه توقع داریم که تلأ لو آن در زیر غبارها مانده و گردشگری؛ نوید بخش ارائه این گوهر است. بیش از 5000 اثر تاریخی به یادگار مانده از ادوار دور تا به امروز که برخی از آن ها آن قدر خاص هستند که توان تغییر نظریات تثبیت شده را دارند. محوطه های باستانی و مرموز حاشیه هلیل رود در گستره ای بیش از 400 کیلومتر از مناطق بلند و ارتفاعات برف گیر هزار و لاله زار تا هامون جازموریان آیا روزی تاریخ گذشته و سیر تحولات بشری را دست خوش تغییر خواهند کرد؟ ارگ تاریخی بم، اوج عظمت و بزرگ ترین مجموعه خشتی جهان که آن قدر عزیز است که اکنون متعلق به همه مردم دنیاست و در لیست آثار جهانی قرار دارد. روستای صخره ای میمند که یکی از هارمونی ترین تصاویر سرتاسر دنیاست که انسان و طبیعت هزاران سال است که ادامه اش می دهند و امروز در میراث جهانی به ثبت رسیده است، تا متعلق بودنش به ساکنان زمین تضمین ادامه این روند باشد. باغ شاهزاده ماهان، جغرافیای خاطره انگیزی که فقط باید تجربه اش کرد و ترکیب با شکوه آب و گیاه و رنگ و عطر و آجرش، آن را نیز جهانی کرده است.
یکی از طولانی ترین بازارهای تاریخی جهان، مساجد، کاروان سراها، قلعه ها، یخدان ها، بادگیرها، برج و بارو و گنبد و یادماند های هزاران ساله و تازه تر اما بی بدیل سنگی و فلزی ، این استان را موزه ای بزرگ و شایسته بدل کرده است.آنقدر بزرگ که کار نگهداری و عزیز داشتنش را دشوار نموده است.
سرزمینی که از بلندای 4501 متری قله هزارش که چهارمین قله بلند کشور است تا پستی نزدیک به 100 متری بیابان لوتش که گودترین نقطه داخلی ایران است، متنوع ترین طبیعت ایران را میزبانی می کند جایی که تفاوت دمایی مناطق آن تا 40 درجه می رسد و میزان بارندگی آن از نزدیک به 270 میلیمتر در شهرستان های بافت و رابر تا کمتر از 30 میلیمتر در بخش هایی از بیابان شگفت انگیز لوت. دره و تنگه عجیب راگه در رفسنجان، فراخ ترین دهانه غارهای ایران با رکورد60 متر عرض و 90 متر طول بر تارک غار ایوب شهربابک، روستای باب زنگی با 3300 متر ارتفاع ، بلندترین منطقه مسکونی ایران که تمام سال در دامنه های غربی ارتفاعات هزار جریان زندگی آن ادامه دارد. دشت 2700 متری ساردوییه که مرتفع ترین دشت ایران است. دهانه های آتش فشان در قلعه حسنعلی راین که جوان ترین های ایران با سنی حدود 15000 سال محسوب می گردند.
بیش از250 روستای بکر و ییلاق جالب توجه که ده ها تیپ اقامت گاه بوم گردی را رقم می زنند و نیز ایلات و طوایف عشایر استان که بیش از 10 درصد این بخش عزیز از جامعه ایرانی را شامل می شوند و بدین ترتیب استان کرمان به لحاظ تعدد طوایف دومین استان کشور محسوب می گردد و یکی از قطب های اصلی تولید محصولات گیاهی کشور است. هنرمندان عرصه تولیدات صنایع دستی به خصوص بافته ها جایی که نام و شکوه فرش کرمان آوازه جهانی دارد و افتخارِ میزبان به پهن کردن این فرش بر قدوم میهمان است، چه سنای آمریکا باشد و چه خانه ای در گوشه ای از شهری دور در استرالیا و این آوازه بسیار بلندتر از آبشار «ووروار» در جبال بارز است که بلندای آن از 150 متر می گذرد و رکورددار آبشارهای ایران است.
استان کرمان با صدها هزار هکتار جنگل ایرانی تورانی و مراتع و گونه های جانوری متعدد و ارزشمند چون یوز ایرانی، خرس سیاه، مرغ جیرفتی، زاغ بور، چینکارا و… که در عرصه هایی چون پارک ملی خبر و مناطق حفاظت شده دیگر جلوه گری دارند در آینده به واسطه رونمایی از بیابان بکر و منحصر به فرد لوت جایگاهی بس والاتر خواهد داشت.
استان کرمان پشتوانه بزرگی برای توسعه گردشگری ایران است و بدون شک آینده گردشگری ایران تحت تأثیر جغرافیای سرشار از شناخته ها و نا شناخته های استان کرمان است و این مسؤولیت مردم و به ویژه تصمیم سازان استان را برای تجربه گام های بزرگ و صحیح، بیشتر می کند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

توانمندسازی بدون تعیین هدف

طرح‌های مختلفی برای زنان شهر برگزار می‌شود که چندان تأثیرگذار نیستند

توانمندسازی بدون تعیین هدف

کسی «گشت ارشاد» را گردن نمی‌گیرد

کسی «گشت ارشاد» را گردن نمی‌گیرد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

خزعلی : پیگیر گواهینامه موتور برای بانوان هستیم

خزعلی : پیگیر گواهینامه موتور برای بانوان هستیم

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *