پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بررسی اندروید M نسخه پیش نمایش توسعه‌دهندگان

بررسی اندروید M نسخه پیش نمایش توسعه‌دهندگان





۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۵۸

بررسی اندروید M نسخه پیش نمایش توسعه‌دهندگان

به کوشش آرین اسدی
گوگل چندی پیش از نسخه پیش‌نمایش توسعه‌دهندگان اندروید M رونمایی کرد. نسخه‌ی بعدی اندروید شامل دگرگونی‌های انقلابی نیست، اما بهینه‌سازی‌هایی در آن انجام شده و چند قابلیت جدید به آن اضافه شده است که در ادامه به مرور آنها می‌پردازیم.
گوگل در کنفرانس توسعه‌دهندگان اخیرش (Google I/O 2015) از نسخه جدید سیستم‌عامل موبایل محبوبش رونمایی کرد. اندروید M که هنوز مشخص نیست در زمان ارائه نسخه نهایی چه نامی خواهد داشت، هم اکنون برای ابزارهای نکسوس و حتی برخی تلفن‌های هوشمند سونی در دسترس است تا کاربران و توسعه‌دهندگان بتوانند نسخه پیش‌نمایش آن را روی دستگاه خود نصب کرده و آن را آزمایش کنند.
در حال حاضر هنوز مشخص نیست که حرف M به چه معنا است و گوگل به زودی جزئیات بیشتری از آن رونمایی می‌کند. گوگل پیش از این نسخه‌ی آبنبات چوبی را با حرف L یاد می‌کرد که بعدها لالی‌پاپ نام گرفت، اندروید ام بر خلاف اندروید آبنبات چوبی، یک بروزرسانی انقلابی نیست و تمرکز اصلی گوگل در آن اعمال بهینه‌سازی‌ها و بالا بردن کیفیت تجربه کاربری است.
در ادامه به بررسی همه تغییرات اعمال شده و قابلیت‌های جدید در اندروید M خواهیم پرداخت:
بلوغ طراحی متریال
اندروید M را باید یک نسخه‌ی تکمیلی برای اندروید آبنبات چوبی خواند. اندروید جدید یک نسخه‌ی انقلابی نیست. گوگل در نسخه‌ی جدید به جای اضافه کردن چندین و چند قابلیت نو، ویژگی‌های موجود را بهبود داده و روی آن‌ها متمرکز شده است. در نسخه‌ی جدید اندروید شاهد تغییرات چندان زیادی در ظاهر اندروید نیستیم. رابط کاربری نسخه‌ی جدید کمی در مقایسه با قبل بهبود یافته و المان‌های طراحی متریال در آن بیشتر و یکپارچه‌تر از گذشته دیده می‌شود و به نظر می‌رسد طراحی متریال در مرحله بلوغ و تکامل است.
تغییر جهت پیمایش در App Drawer
ظاهر منوی اپلیکیشن‌ها در اندروید M تغییر نکرده، اما گوگل یک سنت شکنی اساسی کرده و آن تغییر جهت پیمایش در منوی اپلیکیشن‌ها است. پیش از این همیشه عادت داشتیم برای پیمایش منوی اپ‌ها یا همان App Drawer آن را به طرفین بکشیم تا صفحه عوض شود، اما در اندروید ام پیمایش به شکل صفحه‌ای نیست؛ بلکه منویی دنباله‌دار و عمودی است که با کشیدن به سمت بالا و پایین می‌توانید در این منو حرکت کرده و اپلیکیشن‌ها را ببینید. پیش از این در بین تولیدکنندگان تلفن‌های اندرویدی فقط اچ‌تی‌سی از این روش برای پیمایش منوی اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کرد که حالا به نظر می‌رسد گوگل در اندروید خام به آن روی اورده است. دلیل این موضوع برای ما نامشخص است و به نظر می‌رسد در هر دو حالت از نظری راحتی در استفاده تفاوتی وجود نداشته باشد؛ فقط شاید برای افرادی که به این شکل پیمایش عادت ندارند، کمی در ابتدا کار با اندروید M دشوار باشد.
C از سویی به جای قرار گرفتن چهار ستون اپلیکیشن، شاهد سه ستون هستیم و در ستون سمت چپ، حروف لاتین مشاهده می‌شود. اپلیکیشن‌ها بر اساس حروف الفبا مرتب شده‌اند و شما با استفاده از این حروف در سمت چپ منو می‌توانید سریع‌تر به اپلیکیشن مورد نظر خود دسترسی داشته باشید. در بالای منوی اپلیکیشن‌ها نیز امکان جستجوی نام اپلیکیشن وجود دارد.
دکمه منوی اپلیکیشن‌ها نیز در اندروید آبنبات چوبی رنگ سفید با نقطه‌های شفاف داشت که حالا در اندروید M شکل این دکمه هم تغییر کرده و کل دکمه نیمه شفاف است و نقطه‌های آیکن آن سفید هستند که به زعم ما ظاهر بهتری نسبت به اندروید نسخه پیشین دارد.
Favourite Tray
در بالای App Drawer چهار آیکون دیده می‌شود که با یک خط از بقیه اپلیکیشن‌ها جدا شده‌اند. این بخش که Favourite Tray نام دارد، چهار اپلیکیشن اخیرا استفاده شده را نشان می‌دهد تا کاربر بتواند سریع‌تر به اپلیکیشن‌هایی که احتمالا پرکاربردتر هستند دسترسی داشته باشد.
تغییر تم
به نظر می‌رسد پشتیبانی از قابلیت تغییر تم در رابط‌های کاربری توسعه داده شده توسط سازندگان ابزارهای اندروید، گوگل را به این نتیجه رسانده تا از این قابلیت در سیستم‌‌عامل خود پشتیبانی کند. البته در اندروید ام این قابلیت حداقل فعلا به شکلی که در در رابط کاربری تاچ‌ویز یا سنس شاهد آن هستیم وجود ندارد. اگر به بخش Developer Options در تنظیمات مراجعه کنید، یک گزینه Theme را مشاهده می کنید که از طریق آن می‌توانید تم دستگاه خود را روشن یا تیره انتخاب کنید.
به نظر می‌رسد امکان تغییر تم حداقل در نسخه پیش‌نمایش توسعه‌دهندگان کاملا خام است و گوگل فعلا امکان تغییر تم را ارائه کرده؛ اما شاید در آینده شاهد ارائه تم‌ها از طریق پلی استور یا به روش‌های دیگر برای ابزارهای نکسوس و سایر تلفن‌های مجهز به سیستم عامل اندروید باشیم. این موضوع به یکپارچه‌تر شدن اندروید و ظاهر رابط کاربری آن کمک می‌کند و کاربران و توسعه دهندگان می‌توانند به شکل متمرکزتری به تم‌ها دسترسی داشته یا آنها را بسازند.
سفارشی‌سازی Quick Settings
آخرین گزینه در منوی تنظیمات نسخه پیش‌نمایش اندروید ام گزینه‌ای به نام System UI Tuner است. از طریق این بخش می‌توانید تنظیمات سریع را سفارشی‌سازی کنید و بخش‌های مختلف آن را جابجا کنید.
تنظیمات صوتی
تنظیمات صوتی در اندروید M دستخوش تغییر شده‌اند.به عنوان مثال وقتی یکی از دکمه‌های تغییر حجم صدا را می‌فشارید، اگر دستگاه در حال پخش فیلم یا موسیقی نباشد، میزان حجم صدای زنگ تلفن به شما نشان داده خواهد شد که می‌توانید آن را تغییر دهید. با فشردن، فلش رو به پایینی که در سمت راست آن دیده می‌شود می‌توانید به تنظیمات صدای موسیقی و حجم صدای آلارم هم دسترسی داشته باشید.
قابلیت Do not disturb هم تغییرات کوچکی داشته است. شما حالا می‌توانید قوانین اتوماتیکی بر مبنای روز هفته، زمان و حتی بر مبنای رویدادهای تقویم تنظیم کنید. مثلا می‌توانید مشخص کنید که اگر در تقویمتان برای زمان خاصی جلسه‌ای تنظیم شده بود، در طول مدت جلسه گوشی به حالت Do not disturb برود. به طور کلی این قوانین خودکار را بر اساس دو مولفه می‌توان ساخت: زمان و رویدادهای تقویم. همچنین گزینه Total Silence به حالت‌های Do not disturb اضافه شده که گوشی شما را کاملا به حالت ساکت می‌برد.
گوگل ناو یکپارچه‌تر با سیستم‌عامل
گوگل ناو و جستجوی گوگل با اندروید یکپارچه بود، اما در اندروید ام شاهد در هم تنیدگی بیشتر اصلی‌ترین سرویس گوگل با سیستم‌عامل موبایل آن هستیم. شما می‌توانید با انتخاب یک کلمه سریعا نتایج جستجوی مربوط به آن را مشاهده کنید. از سویی کاربر می‌تواند با مشاهده یک خبر، یک مقاله یا هر محتوایی، کارت مرتبط با آن را در گوگل ناو بسازد تا بعدها در صورت هر گونه بروزرسانی مرتبط با ان مطلب، خبرهای جدیدتر را مشاهده کند.
تغییرات در حوزه امنیت
اپل با تعبیه‌ی سنسور اثر انگشت در آیفون 5S خود، ساز و کار جدیدی را برای کنترل امنیت گوشی‌ هوشمندش معرفی کرد و دیگر بسیاری از کاربران تمایلی به استفاده از کد برای باز کردن قفل گوشی نداشتند؛ از این‌رو استفاده از سنسور اثر انگشت در میان گوشی‌های اندرویدی نیز رواج یافت، بطوریکه شماری از تولیدکنندگان نظیر سامسونگ از این ماژول در گوشی‌های هوشمند خود مثل گلکسی S5، گلکسی S6، گلکسی نوت 4 و گلکسی آلفا استفاده کرده‌اند. حالا گوگل هم در اندروید M از سنسور اثر انگشت پشتیبانی می‌کند. پشتیبانی از سنسور اثر انگشت، این قابلیت را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد تا مستقل از تولیدکننده‌ی گوشی، در صورت وجود این سنسور از آن در اپلیکیشن‌های خود برای احراز هویت کاربر استفاده کنند.
اندروید M اولین نسخه‌ از سیستم‌عامل گوگل است که کاربرد بسیاری در زمینه‌ی کسب و کار خواهد داشت. نسخه‌ی جدید اندروید امکان استفاده از این سیستم‌عامل را در محیط‌های کاری به ارمغان خواهد آورد و افراد می‌توانند از آن در کسب و کار خود استفاده کنند. اندروید M امور روزانه‌ی افراد را در کاربردهای مختلف کاری تسهیل خواهد کرد. به‌نظر می‌رسد نسخه‌ی جدید اندروید با هدف جدا کردن داده‌های مربوط به استفاده‌ی شخصی و کاری، توسعه خواهد یافت. این قابلیت در اندروید آبنبات چوبی در دسترس است و نسخه‌ی جدید نیز مبتنی بر همین قابلیت توسعه خواهد یافت.
یکی از مواردی که شماری از کاربران را از نصب و استفاده از یک اپلیکیشن خاص باز می‌دارد، اجازه‌ دسترسی‌هایی است که در ابتدای نصب از کاربر اخذ می‌شود. به بیان بهتر، از این پس و در اندروید M، در صورتی که کاربر تمایلی به دسترسی اپلیکیشن به قابلیت خاصی را نداشته باشد، می‌تواند آن را تغییر دهد. برای مثال می‌توان به دسترسی داشتن به اطلاعات شخصی یا گالری تصاویر اشاره کرد که کاربر می‌تواند به‌راحتی آن را غیرفعال کند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *