پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بزودی کرمان در جمع استان های نفتی قرار می گیرد / کلید تدبیر در قفل پتروشیمی کرمان

بزودی کرمان در جمع استان های نفتی قرار می گیرد / کلید تدبیر در قفل پتروشیمی کرمان





۲۹ فروردین ۱۳۹۵، ۱۶:۵۶

بزودی کرمان در جمع استان های نفتی قرار می گیرد / کلید تدبیر در قفل پتروشیمی کرمان

قرار است بزودی کرمان هم به جمع استان های نفتی کشور بپیوندد. با احداث چهار واحد پتروشیمی این اتفاق قرار است بیفتد. چهار واحدی پتروشیمی که محمود احمدی نژاد در سفر اولش به کرمان در دولت نهم وعده اش را داد اما مانند بسیاری از وعده های دیگرش، تا پایان دولت دهم اقدامی انجام نداد. حالا دولت یازدهم اما می خواهد این وعده رئیس دولت قبلی را اجرایی کند. آنطور که خبرگزاری مهر گزارش داده این پروژه که یک برنامه‌ پنج ساله بود و شروع آن نیز باید از سال ۸۶ انجام می شد می بایست تا سال ۹۱ عملیات ایجاد صنایع لازم پتروشیمی را در استان به اتمام می رسید. از آنجا که وزارت نفت در آن زمان قبول کرده بود که خط لوله انتقال را آماده کند و گاز را سال ۹۱ تحویل دهد. بنابراین سال ۹۱-۹۲ در حقیقت می‌توانست زمان قطعی بهره برداری از این پروژه‌ها باشد. اما عملا هیچ حمایتی از اجرای این مصوبه دولت در کرمان انجام نشد. منتقدان این پروژه دلیل اجرا نشدن این پروژه را نبود زیر ساختهای لازم در کرمان اعلام کرده بودند و این گونه بیان می شد که اجرای این پروژه در کرمان پشتوانه اجرایی ندارد.
حالا پس از گذشت سالها از تصویب این مصوبه نفتی در کرمان در دولت یازدهم استاندار کرمان چهار پروژه پتروشیمی کرمان را بررسی و آنها را در قالب اجرای این پروژه اصلی و احداث یک واحد پتروشیمی جمع بندی کرده است و قرار است همزمان با سفر رئیس جمهور به استان کرمان که به احتمال فراوان در روزهای پایانی ماه جاری خواهد بود این پروژه رسما کلنگ زنی شود. پیش از این همچنین مجوزهای لازم از سوی دستگاههای لازم گرفته شده و حتی مجوز تامین خوراک این واحد پتروشیمی نیز از سوی وزیر نفت صادر شده است و حالا کرمان در آستانه برداشتن یک گام واقعی و عملی در مسیر توسعه صنعتی است. گامی که استاندار کرمان از آن به عنوان یک گام راهبردی در مسیر توسعه شرق کشور یاد می کند.
این پروژه گامی مهم در مسیر صنعتی شدن
کرمان است
علیرضا رزم حسینی با اشاره به پیگیریهای انجام شده در این زمینه به خبرگاری مهر می گوید: اجرای این پروژه عملا موجب برداشتن گامی مهم در مسیر صنعتی شدن استان کرمان است و می تواند حتی اقتصاد شرق استان را نیز متحول کند. وی افزود: مجوز خوراک این واحد صنعتی صادر شده است و گامهای موثری در این خصوص برداشته شده که می تواند در آینده کرمان به عنوان راهی عملی برای توسعه یاد شود. این در حالی است که در صورت اجرایی شدن ساخت این واحد صنعتی که با توان داخلی طی سه سال احداث خواهد شد مواد اولیه بسیاری از دیگر صنایع ایجاد می شود و در واقع زمینه برای ایجاد صنایع بالا دستی فراهم می شود. از هم اکنون مسئولان استان کرمان باید به فکر جذب سرمایه گذار در این زمینه باشند.
سه هزار شغل در کرمان اجرا می شود
محمد رضا پور ابراهیمی، نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی هم به این خبرگزاری می گوید: احداث پتروشیمی در گام اول سه هزار شغل در استان ایجاد می کند و می تواند اشتغال کرمان را متحول کند. وی افزود: احداث این واحد تنها به فعالیت پتروشیمی ختم نمی شود زیرا مواد تولید شده توسط پتروشیمی می تواند تامین کننده خوراک صدها واحد تولیدی تاثیر گذار در استان باشد و امیدواریم عملا این واحد صنعتی در کرمان راه اندازی شود و زمینه توسعه صنعتی کرمان را فراهم کند.
وی افزود: زمینه های لازم برای تامین زیر ساختها از جمله گاز و آب این واحد صنعتی مهیا می شود و در این زمینه مشکلی در استان وجود ندارد و باید با همکاری و هم افزایی پتروشیمی کرمان را فعال کنیم و این واحد صنعتی تاثیر گذار را به عنوان فاکتوری تاثیر گذار در استان و کشور داشته باشیم. پور ابراهیمی با تقدیر از استاندار کرمان افزود: هم اکنون مقدمات احداث این واحد فراهم شده است و در سفر دکتر روحانی به استان عملا این پروژه آغاز می شود. وی ادامه داد: سه هزار شغل این مجتمع به صورت مستقیم ایجاد می شود هزاران شغل غیر مستقیم و پایدار نیز در کنار مجتمع ایجاد می شود و یکی از چرخهای کرمان به حرکت خواهد افتاد. پور ابراهیمی خواستار ورود بخش خصوصی برای انجام سرمایه گذاری های پایین دستی پتروشیمی در کرمان شد و افزود: این واحد صنعتی باید طبق برنامه زمان بندی تا سه سال دیگر به اتمام برسد و باید از هم اکنون سرمایه گذاران را برای ایجاد واحدهای پاینن دستی تشویق و حمایت کرد.
اجرای این پروژ ه برای استان
مزیتی قابل توجه است
محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان نیز این واحد پتروشیمی را مزیتی قابل توجه برای استان کرمان می داند و می گوید در ابتدا باید از پیگیریهای استاندار کرمان تشکر کرد و با اقدامات انجام شده عملا مشکلات پیش روی این واحد صنعتی که سالها مسکوت مانده بود برداشته شد. وی افزود: عملا تخصص مواد اولیه به استان گام مهمی برای احداث این واحد بود که انجام شد و خوراک مجموعه تامین شده است. وی اضافه کرد: مهمترین اقدامی که در سفر دولت به کرمان انجام خواهد شد کلنگ زنی این پروژه است و باید امیدوار باشیم که این طرح به زودی با کمک دولت عملیاتی شود. وی گفت: در اتاق بازرگانی به دنبال ایجاد صنایع وابسته به پتروشیمی در کرمان هستیم و باید ارزش افزوده این صنعت را در کرمان ایجاد کنیم و از خام فروشی جلوگیری نماییم. رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان افزود: ارجای این پروژه میلیاردها تومان بار اجرایی دارد و برای استان مزیتی قابل توجه به حساب می آید.
گفتنی ست هشت سال پیش در سفر هیئت دولت به کرمان در مصوبه ای قرار شد چهار واحد پتروشیمی از جمله دو نوع واحد پلی اتیلن و دو نوع واحدpvc در شهرستان های جیرفت، بم، بردسیر و بافت استان کرمان راه اندازی شود. در آن زمان هیئت دولت با سفر به اکثر استانها قول راه اندازی یک واحد پتروشیمی را می داد اما با پایان یافتن دولت نهم و حتی دهم هیچ گاه خبری از احداث این واحدهای صنعتی در کرمان نشد.
گمان می رفت با راه اندازی این واحدهای صنعتی تحولی بزرگ در زمینه توسعه اقتصادی در کرمان روی دهد استانی که قطب تولید مس، زغالسنگ و سنگ آهن کشور است و مجتمع های بزرگ صنعتی از جمله گل گهر سیرجان، جلال آباد زرند و شرکت مس را در خود جای داده است می رفت تا به یکی از قطبهای تولید محصولات پتروشیمی نیز تبدیل شود اما عملا اتفاقی در این زمینه در کرمان روی نداد تا با شروع دولت یازدهم راه اندازی آن چهار واحد پتروشیمی در قالب یک مجتمع پتروشیمی در استان کرمان محقق شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *