پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تابستان سخت در راه است

تابستان سخت در راه است





تابستان سخت در راه است

۲۸ دی ۱۴۰۲، ۱۳:۰۵

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: کمبود برف بر جریان آب رودخانه‌ها تاثیر منفی خواهد گذاشت و بر این اساس پیش‌بینی می‌شود تابستان سختی در پیش داشته باشیم.

به گزارش پیام ما به نقل از ایرنا «احد وظیفه»‌ با اشاره به نزدیک شدن یک موج بارشی جدید به کشور، اظهار کرد: کانون بارش‌ها، استان‌های غربی به‌خصوص غرب کردستان، غرب آذربایجان و سواحل شمالی کشور خواهد بود و شبیه‌سازی مدل‌ها نشان می‌دهد استان‌های لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد نیز بارش‌های خوبی دریافت خواهند کرد.

او خاطرنشان‌کرد: پیش‌بینی می‌شود فلات مرکزی کشور بارش‌های ضعیفی بین پنج تا ۱۵ میلی‌متر را از این موج دریافت کند که در ارتفاعات تا ۳۰ میلی‌متر نیز خواهد رسید.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور پیش‌بینی کرد که ارتفاعات زاگرس از شمال غرب تا مرکز، بیشترین بارش‌ها را دریافت کند و گفت: این بارش‌ها هرچند اندک، اما غنیمت بوده و امیدوارکننده است، زیرا کمبودهای بسیار جدی وجود دارد.

تابستان سختی در پیش است

وظیفه با اشاره به کمبود جدی بارش برف در کشور، بیان کرد: ارتفاعات کشور تقریبا عاری از برف است؛ این در حالی است که عامل جوشش چشمه‌ها برف است و اگر برف نباشد، سطح آب رودخانه‌ها به سرعت فروکش خواهد کرد. امسال علاوه بر کم‌بارشی و خشکسالی، با کم‌برفی نیز مواجهیم که دلیل آن وجود هوای گرم است.

او اضافه کرد: امسال ناهنجاری و دمای شدید را شاهد بودیم و به خصوص در آبان، آذر و حتی دی‌ماه چنین گرمایی بی‌سابقه بود؛ همچنین عمده بارش‌ها به صورت باران بوده است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: کمبود برف بر جریان آب رودخانه‌ها تاثیر منفی خواهد گذاشت و بر این اساس پیش‌بینی می شود تابستان سختی در پیش داشته باشیم.
وظیفه با اشاره به بارش‌های اخیر به‌ویژه بارش برف در ارتفاعات تهران، اظهار کرد: این بارش‌ها هرچند غنیمت بود، اما میزان برف موجود بسیار کمتر از حد نرمال و آنچه باید باشد، است.
او بیان کرد: تهران بین ۳۸ تا ۴۰ درصد بارندگی نرمال خود را تا این موقع سال باید دریافت می‌کرد، اما فقط ۲۰ درصد را دریافت کرده است و به‌هیچ عنوان وضعیت مناسبی ندارد.

فشار بر منابع آب زیرزمینی
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: وقتی مقدار آب‌های سطحی اندک و ضعیف باشد، فشار بر منابع آب زیرزمینی افزایش خواهد یافت.

او یادآوری کرد: اکنون بسیاری از دشت‌های کشور ممنوعه است، یعنی آب‌های زیرزمینی به اندازه‌ای رسیده که حفر چاه جدید در آنها ممنوع است و این دشت‌ها با کاهش پیوسته دبی آب از چاه‌های موجود مواجهند؛ بر این اساس هم کیفیت کاهش یافته و شور می‌شود و هم میزان آب‌دهی چاه‌ها کاهش می‌یابد.

وظیفه تصریح کرد: تهران، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان به دلیل بارندگی‌های کمتر از نرمال، سال آینده شرایط سختی در پیش خواهند داشت و فقط امیدواریم که در بهمن‌ماه وضعیت بهتری را شاهد باشیم. حتی اگر در ادامه سال آبی وضعیت بارش‌ها نرمال شود، باز هم کفاف نیازها را نخواهد داد.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

سودای مسکن‌سازی در تالاب «خانمیرزا»

«پیام ما» از مقاومت ادارۀ کل محیط‌زیست استان چهارمحال‌وبختیاری در مقابل سایر نهادهای استانی برای تصاحب اراضی تالابی گزارش می‌دهد

سودای مسکن‌سازی در تالاب «خانمیرزا»

تداوم توفان غبار در سیستان

گردوغبار بیش از ۶۰۰ نفر را روانهٔ بیمارستان کرد

تداوم توفان غبار در سیستان

گشاده‌دستی از جیب «آب» کشور

«پیام ما» وعده‌های «سعید جلیلی» در حوزۀ آب و کشاورزی را بررسی کرد

گشاده‌دستی از جیب «آب» کشور

هفت متهم سیل ویرانگر

چرا در «سوادکوه» سیلاب آمد و برای جلوگیری از تکرار آن چه باید کرد؟

هفت متهم سیل ویرانگر

چراغ سبز به تولید بنزین بی‌کیفیت؟

هیئت وزیران برای افزایش میزان تولید بنزین، «تولید بنزین با کیفیت معمولی» را تصویب کرد

چراغ سبز به تولید بنزین بی‌کیفیت؟

در جست‌وجوی نسخه شفابخش آلودگی هوا

نگاهی به یک مقاله علمی دربارهٔ آلودگی هوای کلانشهر تهران

در جست‌وجوی نسخه شفابخش آلودگی هوا

تخریب گَهَر، ویرانی اشترانکوه

فعالان محیط‌زیست لرستان از بی‌جواب‌ماندن نامه‌شان دربارۀ توقف جاده‌کشی در اشترانکوه از سوی سازمان محیط‌زیست گلایه‌ دارند

تخریب گَهَر، ویرانی اشترانکوه

رودخانه سن برای شنا آلوده است

ناکامی پاریس در آماده‌سازی‌های المپیک ۲۰۲۴

رودخانه سن برای شنا آلوده است

سالِ حادثه‌خیزِ سیستان‌وبلوچستان

پژوهشگاه سوانح طبیعی گزارشی از حوادث غیرمترقبه منتشر کرد

سالِ حادثه‌خیزِ سیستان‌وبلوچستان

الگوی جلوگیری از انقراض

براساس یک مطالعۀ جدید حفظ ۱.۲ درصد از سطح زمین، می‌تواند به جلوگیری از انقراض گونه‌های در معرض خطر منجر شود

الگوی جلوگیری از انقراض

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر