پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | هزینه‌کرد ۱۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه

هزینه‌کرد ۱۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه





۳۰ شهریور ۱۳۹۸، ۱۳:۱۵

هزینه‌کرد ۱۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه 

کلانتری: تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده و برای ۱۰ سال آینده نیز  باید هزینه شود تا به سطح تراز اکولوژیک آن برسیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در آیین تودیع و معارفه مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس به موضوع خشک شدن و احیای دریاچه ارومیه اشاره کرده و گفته است: سد سازی بی‌رویه و استفاده از آب‌ها برای توسعه کشاورزی و از سویی افزایش سطح تبخیر موجب خشکی دریاچه ارومیه شد، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده و همین مقدار برای ۱۰ سال آینده باید هزینه شود تا به سطح تراز اکولوژیک دریاچه برسیم. عیسی کلانتری می ‌افزاید: سطح تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه نگهداشت ۱۴ میلیارد متر مکعب آب است در حالی که این دریاچه در دهه‌های پیشین ۲۳ میلیارد متر مکعب آب داشته است. به گزارش ایرنا، این مقام مسوول با تاکید بر اینکه اگر فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست نهادینه نشود ده‌ها برابر باید هزینه کنیم تا محیط زیست حفظ شود، ادامه می‌دهد: آمار هفت دهم میلیمتر فرسایش سالانه خاک در کشور ما فاجعه اقلیمی است، چرا نباید برای جلوگیری از این فرسایش چاره اندیشی شود‌، هر سال ۲۰ برابر آنچه خاک تولید می شود فرسایش خاک رخ می دهد، سالانه ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط زاگرس در کشور ما نابود می شود‌، این آمارها واقعا نگران کننده است. معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان می‌کند: همین بیماری قارچی و ذغالی که دامن جنگل‌ها را گرفته ناشی از استفاده بی‌رویه از خاک و چرای بی‌رویه و نابودی آب‌ها است، این جنگل‌ها سال‌ها دوام داشته و به چنین بیماری قارچی مبتلا نشده و اکنون با تخریب محیط زیست انواع بیماری‌ها به سراغ درختان آمده است. گفتنی است مردادماه  سال جاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اعتبارات هزینه شده از ۹۳ تا ۹۷ در ستاد احیای دریاچه ارومیه گفته بود: اعتبارات پرداخت شده ۱۴۶۵ میلیارد تومان است که معادل امروزی آن، بیش از ۸۷۰۰ میلیارد تومان سال جاری است. وی گفته بود در نتیجه اقدامات ستاد احیا، 1100 کیلومتر مربع وسعت دریاچه ارومیه نسبت به آغاز احیا افزایش یافته است.

شدت مصرف انرژی در کشور بالاست

عیسی کلانتری در بخش دیگری از صحبت‌هایش عنوان می‌کند: روسیه با  ۳۲ صدم درصد و ایران با ۲۳ صدم درصد در جایگاه اول و دوم هدر دادن انرژی تولیدی در جهان قرار دارند‌، در حالیکه آلمان برای تولید یک میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی ۱۰۰ هزار تن انرژی نفت مصرف می‌کند‌، این میزان مصرف در کشور ما ۸۵۰ هزار تن است‌، به عبارت دیگر ما برای یک دلار تولید ناخالص داخلی ۸.۵ برابر آلمان انرژی مصرف می‌کنیم .

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور می‌افزاید: ما مواردی برای حفاظت از محیط زیست داریم که اگر درست اعمال شود بیشتر از محدودیت‌هایی که از سوی کنوانسیون‌های بین المللی برای حفاظت از محیط زیست اعمال می شود کارساز است‌، به عنوان مثال کنوانسیون بین المللی پاریس کاهش تولید کربن  به میزان ۴ درصد تا سال ۲۰۳۰ را به عنوان یک عامل برای حفاظت بیشتر از محیط زیست  پیشنهاد داده در حالیکه در راهبردهای اصلی و سیاست‌های کلان کشور ما و فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان عالی ترین اصل حفظ محیط زیست پیشنهاد کاهش تولید کربن به میزان ۴۰ درصد داده شده است‌، اگر ما به همین رهنمودها درست عمل کنیم قطعا برای ما بیشتر و بهتر از نگاه به کنوانسیون‌های بین المللی کارساز است. کلانتری در ادامه صحبت هایش  با تاکید بر اینکه رهنمودهای مقام معظم رهبری راهگشای حفظ محیط زیست است تاکید می‌کند: ایشان به صراحت تخریب طبیعت و تجاوز به محیط زیست حتی برای ساختن یک حوزه علمیه را حرام اعلام کرده‌اند‌، بنا بر این هر گونه تجاوز به عرصه‌های چهارگانه محیط زیست حرام است و این موضوع در آموزه‌های معنوی ما نهادینه شده است اما باید به درستی به آن توجه کنیم. معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطرنشان می‌کند: اگر ما به کنوانسیون‌های بین المللی به عنوان یک عامل محدود کننده تولید کربن نگاه کنیم فقط باید ۷۲ میلیون تن از تولید کربن تا سال ۲۰۳۰ بکاهیم در حالیکه راهبردهای جمهوری اسلامی بر کاهش ۷۳۰ میلیون تنی کربن تا این سال تاکید دارد. کلانتری در بخش دیگری از سخنانش می‌گوید: محیط زیست ودیعه ای است که باید برای نسل‌های آتی هم حفظ شود، باید با اصلاح اشتباهات گذشته این رویکرد را دنبال کرد که محیط زیست متعلق به نسل‌های آتی هم می باشد‌، نباید به محیط زیست نگاه سیاسی داشت‌، محیط زیست متعلق به دولت و جناح خاصی نیست‌، نباید به تاکید و فشار بر سیاست‌های غلط مثل توسعه کشاورزی در استان فارس‌، سفره‌های آب زیر زمینی را به تاراج داد.

تاکید بر خودکفایی گندم اشتباه بود 

وی با بیان اینکه تاکید بر طرح خودکفایی تولید گندم نیز یک اشتباه تاریخی در دهه ۷۰ بود، عنوان می‌کند: آن زمان که من مسوولیت وزارت  کشاورزی را داشتم بر این سیاست تاکید می شد اما این یک اشتباه تاریخی بود‌، تداوم همین روند در دهه‌های بعد می‌توانست به کلی منابع آب را در کشور نابود کند، اما زمانی که سیاست خودکفایی گندم را در مجلس تغییر دادیم مورد مواخذه برخی نمایندگان قرار گرفتیم‌، محیط زیست باید حافظ منافع مردم و حافظ منابع کشور باشد. به گفته وی بر اساس الگوهای توسعه ۱۷ درصد از منابع ملی و اراضی کشور باید کاملا دست نخورده بماند برای نسل‌های بعد‌، این اراضی نباید صرف توسعه کشاورزی و حتی جنگل کاری شود‌، نسل‌های ۵۰ و ۱۰۰ سال بعد این حق را دارند که از منابع کشور استفاده کنند.

محیط زیست ۲.۵ هزارم بودجه کشور

کلانتری در بخش دیگری از صحبت هایش از ناکافی بودن بودجه سازمان حفاظت محیط زیست گله کرده و می‌گوید: بودجه سالانه ما ۲.۵ در هزار از بودجه کشور است‌، آموز و پرورش به عنوان سازمان و دستگاهی که کمبود بودجه دارد بیش از ۴۰ برابر محیط زیست بودجه دارد‌، ما با بودجه یک چهلم آموزش و پرورش چگونه می خواهیم برای حفط محیط زیست فرهنگ سازی کنیم. در این آیین از خدمات سعید محمودی مدیر کل پیشین حفاظت محیط زیست فارس تقدیر از حمید ظهرابی به عنوان مدیر کل جدید محیط زیست فارس معرفی شد. محمودی به سمت مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران منصوب شد و ظهرابی نیز پیش از این معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

میدان‌دادن به زنان، مطالبۀ عمومی است

چند زن در فهرست وزیران و معاونان رئیس‌جمهور قرار خواهند داشت؟

میدان‌دادن به زنان، مطالبۀ عمومی است

تعدیل کادر درمان به بهانۀ بازسازی

پرسنل بیمارستان «تهران کلینیک» از نیمه‌فعال‌شدن این مرکز درمانی می‌گویند

تعدیل کادر درمان به بهانۀ بازسازی

نسل زد نیازمند امید اجتماعی است

انفعال در برابر شیوع خودکشی در بین نوجوانان

نسل زد نیازمند امید اجتماعی است

درختان سوخته و تشنۀ چیتگر 

کمبود حقابه، کاج‌ها را دچار آفت سوسک پوست‌خوار کرد 

درختان سوخته و تشنۀ چیتگر 

خطر بیکاری ۷۰۰ پرستار و ۲۰۰ پزشک

تغییرات عجیب در مدیریت بیمارستان محب کوثر با اعتراض کادر درمان روبه‌رو شد

خطر بیکاری ۷۰۰ پرستار و ۲۰۰ پزشک

وزیر ارشاد به آزادی رسانه‌ها متعهد باشد

انجمن‌های صنفی روزنامه‌نگاران تهران و عکاسان مطبوعاتی ایران در نامه‌ای به دفتر ٰرئیس جمهوری منتخب خواستار شدند

وزیر ارشاد به آزادی رسانه‌ها متعهد باشد

ارزیابی روانی کادر درمان ضمانت اجرا ندارد

«شهناز نوحی» روانشناس، در گفت‌وگو با «پیام ما»:

ارزیابی روانی کادر درمان ضمانت اجرا ندارد

مهاجران متهم شیوع بیماری‌ها نیستند

تاکید دو فعال اجتماعی بر لزوم به رسمیت شناختن مهاجران و اجرای برنامهٔ غربالگری

مهاجران متهم شیوع بیماری‌ها نیستند

مرگ‌های تکراری

ظرف دو ماه گذشته ۴ کارگر در ۴ حادثه در معادن زغال سنگ کرمان جان‌باخته‌اند

مرگ‌های تکراری

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

گفت‌وگوی «پیام ما» با بستگان کارگران مفقودشدۀ معدن شازند اراک

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر