پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | وزیر علوم: «کم‌شنوایی» شایع‌ترین معلولیت مادرزادی سالانه ٥٠٠٠ نوزاد کم‌شنوا در ایران متولد می‌شوند

وزیر علوم: «کم‌شنوایی» شایع‌ترین معلولیت مادرزادی سالانه ۵۰۰۰ نوزاد کم‌شنوا در ایران متولد می‌شوند





۱۷ اسفند ۱۳۹۴، ۰:۰۷

وزیر علوم: «کم‌شنوایی» شایع‌ترین معلولیت مادرزادی
سالانه ۵۰۰۰ نوزاد کم‌شنوا در ایران متولد می‌شوند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس دفتر تحقیقات گوش، حلق و بینی کشور اظهار کرد: درحال حاضر ۳ تا ۵درصد جمعیت کشور کم‌شنوا هستند؛ ۲. ۷ نفر در ۱۰۰۰ تولد زنده در ایران نیز دچار سخت‌شنوایی و کم‌شنوایی‌اند که نیمی از آنها قابلیت کاشت حلزون دارند و این درحالی است که سالانه ۴ تا ۵‌هزار نوزاد با کم‌شنوایی متوسط تا شدید در ایران به دنیا می‌آیند.
دکتر محمد فرهادی در مراسم «شکرانه سلامت شنوایی» که در مجموعه فرهنگی – ورزشی تلاش با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان بهزیستی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و… برگزار شد، اظهار کرد: بعد از ۲۵‌سال که کاشت حلزون در کشور را انجام می‌دهیم، بالغ بر ۶۰۰۰ نفر در این طرح ایمپلنت شده‌اند. او ادامه داد: درحال حاضر ۱۱ مرکز کاشت حلزون در کشور وجود دارد و در سیاست‌های کلی سلامت هم مسائلی همچون آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت اجتماعی‌شان و کاهش آلودگی‌های تهدیدکننده سلامت و اولویت پیشگیری در درمان، مدنظر قرار گرفته است. رئیس دفتر تحقیقات گوش، حلق و بینی کشور ادامه داد: کمیته کشوری گوش و شنوایی با کمک دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل شده و اهدافی همچون افزایش سواد سلامت گروه‌های سنی مختلف در زمینه گوش و افزایش پوشش برنامه غربالگری موالید را مدنظر دارد. غربالگری شنوایی نوزادان از ‌سال ۸۰ آغاز شد. این طرح ابتدا در تهران و سپس خراسان و یکی از استان‌های جنوبی کشور آغاز و رقم بالای ۵۰‌هزار نفر از نوزادان را مورد شناسایی قرار داد. او درباره آمارهای WHO (سازمان بهداشت جهانی) درخصوص سلامت شنوایی اظهار کرد: در دنیا حدود ۳۶۰‌میلیون نفر با کم‌شنوایی معلولیت‌زا مواجه هستند که ۹‌درصد آنها کمتر از ۱۶‌سال دارند و چنانچه این مشکل بهنگام شناسایی و در آن مداخله شود، قابل درمان است. رئیس دفتر تحقیقات گوش، حلق و بینی کشور اظهار کرد: ۵۰‌درصد افراد در معرض سطوح غیرایمن صوتی مانند استفاده از هدفون‌ها هستند که سلامت شنوایی این قشر نیز باید مورد پیگیری قرار گیرد. شایع‌ترین معلولیت مادرزادی کم‌شنوایی است، درحالی‌که کم‌شنوایی معلولیت خاموش است و با تشخیص و درمان به‌موقع، می‌توان به‌راحتی از آن جلوگیری کرد. درحال حاضر در بسیاری از کشورها، غربالگری شنوایی کودکان اجباری است، به همین دلیل نیاز است که این غربالگری‌ها در ایران نیز اجباری شود. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس دفتر تحقیقات گوش، حلق و بینی کشور درباره برنامه جامع ملی پیشگیری از کم‌شنوایی نیز اظهار کرد: درحال حاضر برنامه جامع ملی پیشگیری از کم‌شنوایی را تدوین کرده‌ایم که در آن به مسائل پژوهش و مداخلات در این حوزه تاکید شده است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *