پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | شاید امروز در برخی مناطق استان سیل بیاید/ پرواز «ال نینو» در آسمان کرمان

شاید امروز در برخی مناطق استان سیل بیاید/ پرواز «ال نینو» در آسمان کرمان





۱۱ اسفند ۱۳۹۴، ۲۱:۱۱

شاید امروز در برخی مناطق استان سیل بیاید
پرواز «ال نینو»
در آسمان کرمان

جریان بارشی که از روز دوشنبه وارد استان کرمان و فعال شده، امروز هم به فعالیت خود ادامه می دهد. بارشی که در اثر پدیده «ال نینو» می تواند در برخی مناطق استان سیلاب ایجاد کند.
پدیده ای به نام «ال نینو»
اواخر مهر ماه سال جاری بود که سازمان مدیریت بحران کشور نامه‌ای را به دستگاه‌های مختلف فرستاد و در آن درباره وقوع پدیده «ال‌نینو» هشدار داد. یک هفته بعد و پس از رسانه ای شدن فرستادن این نامه، معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: «سازمان این نامه را در حوزه آمادگی و مقابله آماده کرده و از سوی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به دستگاه‌ها ابلاغ شد. این نامه که به شکل محرمانه به کارگروه‌های ۱۴گانه مدیریت بحران و همچنین مدیران کل بحران استانداری سراسر کشور رونوشت شده است، شامل اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای برای فصل سرماست.» معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت از محیط ‌زیست هم پس از اینکه مسئولان سازمان هواشناسی کشور بر تکذیب پدیده «ال نینو» اصرار ورزیدند، گفت که پدیده ال‌نینو قطعا در ایران اتفاق می‌افتد. این صحبت ها در کنار رخ دادن سیل در استان های مختلف کشور باعث شد تا پدیده «ال نینو» پررنگ تر از قبل در کشورمان مطرح شود.
«ال نینو» شناسی
«ال نینو»، قدرتمندترین چرخه‌ آب و هوایی 65 سال گذشته ، پدیده ای است که در اقیانوس آرام شکل می گیرد و به علت گردش امواج میانی روی تمام نقاط زمین از جمله ایران تاثیر می گذارد، البته این تاثیر غیر مستقیم است. ال نینو اصولاً تغییراتی در موقعیت تندبادها بوجود آورده و موجب پدید آمدن رفتارهای آب و هوایی غیر معمول در کره زمین می گردد . تغییرات در تند بادها بر آب و هوا تاثیر می گذارد.
این پدیده طبیعی هر 2 تا 7 سال یک بار رخ می دهد و تا 6 الی 18 ماه ادامه دارد. پدیده ال نینو نوسانات متضاد آب و هوایی را در سراسر جهان بروز خواهد داد و ایران و کشورهای همسایه در منطقه خاورمیانه از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین گزارش، گرد و غبار نامنظم، بارندگی و تغییرات دمایی شدید از جمله تاثیرات پدیده ال نینو بر آب و هوای جهان خواهد بود. این پدیده زمانی رخ می دهد که درجه حرارت اقیانوس آرام در شرق و مرکز بسیار گرمتر از حد معمول باشد که اغلب تغییرات آب و هوایی در سراسر جهان را از جمله وزش باد، تغییرات الگوهای بارندگی، تغییر فشار سطح دریا و درجه حرارت را نتیجه می دهد.
پرواز «ال نینو» در آسمان کرمان
به نظر می رسد بیشترین تاثیر پدیده «ال نینو» در استان کرمان به تغییرات الگوهای بارندگی برمی گردد. تغییراتی همچون بارندگی شدید در یک زمان کوتاه. این امر موجب بروز سیل در برخی نواحی می شود. از جمله سیلی که چند ماه پیش در جنوب کرمان و منطقه جبال بارز رخ داد. البته میزان بارندگی در منطقه یاد شده در زمان وقوع سیل از حد نرمال بالاتر نبود، اما زمان کوتاه این بارش باعث شد تا سیلاب ایجاد شود. از دوشنبه هفته جاری هم یک سامانه بارشی وارد استان شده و تا امروز فعالیت این سامانه بارشی ادامه دارد.
همین امر موجب شده تا احتمال ایجاد سیلاب در برخی مناطق استان کرمان بوجود بیاید. سیلی که اگر بیاید ناشی از همان پدیده «ال نینو» و تغییرات الگوی بارندگی خواهد بود. تغییراتی که چند ماه قبل هم باعث وقوع سیل در برخی مناطق استان شد.
مدیرکل ستاد بحران کرمان: «ال نینو» می تواند یک بارندگی طبیعی را به سیل تبدیل کند
مدیر کل ستاد بحران و حوادث غیرمترقبه استان کرمان در ارتباط احتمال وقوع سیل در برخی مناطق استان به «پیام ما» گفت: از دوشنبه یک جریان بارشی وارد استان کرمان شده و تا روز چهارشنبه این جریان فعال خواهد بود و احتمال وقع سیل در برخی مناطق استان می رود. محسن صالحی افزود: تا سه شنبه گزارش سیلابی به ما نرسیده اما با توجه به اینکه بارندگی تا چهارشنبه ادامه دارد و تاثیراتی که پدیده «ال نینو» بر اقلیم کشور و استان کرمان گذاشته، احتمال دارد در برخی مناطق سیل جاری شود. وی با اشاره به اینکه «ال نینو» باعث تغییر الگوی بارندگی شده، اظهار داشت: این پدیده در خاورمیانه باعث ایجاد ناهنجاری هایی در دما و بارش می شود. صالحی در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال دارد امروز در برخی منطق استان سیل بیاید گفت: پیش بینی شده است میزان بارش نرمال باشد اما «ال نینو» می تواند یک بارندگی طبیعی را به سیل تبدیل کند.
دلیل این امر هم زمان بارش است. یعنی «ال نینو» باعث می شود در یک زمان کوتاه بارندگی انجام شود و این باعث وقوع سیل می شود. مدیر کل ستاد بحران و حوادث غیرمترقبه استان کرمان اضافه کرد: چند ماه قبل هم که در جبال بارز سیل آمد، به دلیل زمان کوتاه بارش بود. بگونه ای که 60 میلی متر بارندگی در یک زمان کوتاه رخ داد و سیلاب ایجاد شد. در حالی که بارش 60 میلی متری در جبال بارز غیرطبیعی نیست. وی با بیان اینکه بارندگی روزهای دوشنبه و سه شنبه در استان بسیار مفید بود، عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون گزارشی از رخ دادن سیل در هیچ کدام از مناطق به ما نرسیده است. صالحی افزود: بیشتر بارندگی در مناطق شمالی استان بوده است اما در مناطق جنوبی هم احتمال بارندگی و سیلاب وجود دارد. مدیر کل ستاد بحران و حوادث غیرمترقبه استان کرمان در پاسخ به این سوال که تا پایان سال 94 چند بارش دیگر در استان رخ خواهد داد، گفت: پیش بینی های دراز مدت دقیق نیست اما طبق پیش بینی هایی که تاکنون شده، احتمالا یک یا دو بارش دیگر خواهیم داشت.
رییس پیش بینی هواشناسی کرمان: سامانه بارشی فردا از کرمان خارج می شود
رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان در ارتباط با وضعیت آب و هوای استان کرمان به «پیام ما» گفت: سه شنبه شاهد بارندگی خوبی بودیم، این بارندگی تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت. حمیده حبیبی افزود: این سامانه بارشی فردا از استان کرمان خارج خواهد شد و از پنج شنبه با کاهش ابر روبرو خواهیم شد. وی درباره احتمال بروز سیلاب اظهار داشت: احتمال سیلاب در برخی مناطق از جمله جنوب کرمان وجود دارد. رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان در پایان گفت: تا فردا دمای هوا روند کاهشی خواهد داشت اما از روز جمعه هوا گرم می شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *