پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | هوش مصنوعی رفتار انسان‌ها را با خواندن کتاب‌ها پیشبینی می‌کند!

هوش مصنوعی رفتار انسان‌ها را با خواندن کتاب‌ها پیشبینی می‌کند!





۱۰ اسفند ۱۳۹۴، ۲۱:۴۳

هوش مصنوعی رفتار انسان‌ها را با خواندن کتاب‌ها پیشبینی می‌کند!

هوش مصنوعی یا هوش ماشینی (به انگلیسی: Artificial Intelligence) هوش مصنوعی به هوشی که یک ماشین در شرایط مختلف از خود نشان می‌دهد، گفته می‌شود. به عبارت دیگر هوش مصنوعی به سیستم‌هایی گفته می‌شود که می‌توانند واکنش‌هایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی از جمله درک شرایط پیچیده، شبیه‌سازی فرایندهای تفکری و شیوه‌های استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آنها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسایل را داشته باشند. بیشتر نوشته‌ها و مقاله‌های مربوط به هوش مصنوعی، آن را به عنوان «دانش شناخت و طراحی عامل‌های هوشمند» تعریف کرده‌اند.
هوش مصنوعی را باید عرصه پهناور تلاقی و ملاقات بسیاری از دانش‌ها، علوم، و فنون قدیم و جدید دانست. ریشه‌ها و ایده‌های اصلی آن را باید در فلسفه، زبان‌شناسی، ریاضیات، روان‌شناسی، عصب‌شناسی، فیزیولوژی، تئوری کنترل، احتمالات و بهینه‌سازی جستجو کرد و کاربردهای گوناگون و فراوانی در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیست‌شناسی و پزشکی، علوم اجتماعی و بسیاری از علوم دیگر دارد.
از زبان‌های برنامه نویسی هوش مصنوعی می توان به لیسپ، پرولوگ، کلیپس و ویپی اکسپرت اشاره کرد.
یک «عامل هوشمند» سیستمی است که با شناخت محیط اطراف خود، شانس موفقیت خود را پس از تحلیل و بررسی افزایش می‌دهد. جان مکارتی که واژه هوش مصنوعی را در سال ۱۹۵۶ استفاده نمود، آن را «دانش و مهندسی ساخت ماشین‌های هوشمند» تعریف کرده‌است.
هوش مصنوعی در علم پزشکی امروزه به دلیل گسترش دانش و پیچیده‌تر شدن فرایند تصمیم گیری، استفاده از سیستم‌های اطلاعاتی به خصوص سیستم‌های هوش مصنوعی در تصمیم گیری، اهمیت بیشتری یافته است. هوش مصنوعی گسترش دانش در حوزه پزشکی و پیچیدگی تصمیمات مرتبط با تشخیص و درمان – به عبارتی حیات انسان – توجه متخصصین را به استفاده از سیستم‌های پشتیبان تصمیم گیری در امور پزشکی جلب نموده است. به همین دلیل، استفاده از انواع مختلف سیستم‌های هوشمند در پزشکی رو به افزایش است، به گونه‌ای که امروزه تأثیر انواع سیستم‌های هوشمند در پزشکی مورد مطالعه قرار گرفته است.
هم اکنون تیمی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد، سامانه‌ای برای آموزش هوش مصنوعی ساخته‌اند که می‌تواند عکس‌العمل‌های آدم‌ها را پیشبینی کند، اسم این سامانه دانش‌بنیان را Augur گذاشته‌اند. اما پایگاه داده‌ای که Augur به کمک آن مجرب شده است، چیست؟
این سامانه به یک جامعه انجمن نویسندگی آنلاین که در آن ۶۰۰ هزار داستان ثبت شده است، متصل است. این اطلاعات به الگوریتم‌ها یادگیری آن کمک می‌کنند تا بتوانند عکس‌العمل آدم‌ها را در مقابل محرک‌های مختلف پیشبینی کند. بر این اساس الگوریتم برای مثال یادمی‌گیرد که یک انسان در شرایط عادی، عادت ندارد که در یک جلسه، پاسخ گوشی موبایل‌اش را بدهد یا اینکه نرمال است که یک آدم بعد از ورود به یک اتاق در شبانگه، بالافاصله لامپ را روشن کند یا اینکه در قبال انتقاد، برانگیخته شود. بدون داشتن چنین سیستم‌های هوشمندی که شناخت کافی از رفتار طبیعی انسان‌ها داشته باشند، روبات‌ها و کامپیوتر‌ها، نمی‌توانند به خوبی به ما خدمت کنند. در آزمایشی که برای Augur ترتیب داده شد، این سامانه توانست در ۷۱ درصد موارد، حرکت بعدی آدم‌ها را به درستی، پیشبینی کند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *