پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | اقتصاد ما ظالم‌پرور است

اقتصاد ما ظالم‌پرور است





۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱:۰۲

اقتصاد ما ظالم‌پرور است
این بار نوبت رئیس کمیته امداد امام‌خمینی(ره) است که درباره وضع فقر در ایران نگرانی‌اش را نشان دهد؛ «پرویز فتاح» که چندماهی است رئیس کمیته امداد امام‌خمینی(ره) شده، این‌طور که پیداست آن‌قدر از وضع فقر در میان ایرانی‌ها نگران است که حالا صریحا درباره این موضوع صحبت می‌کند. نمونه‌اش همین دیروز و دو روز پیش بود که با صحبت‌هایش نگرانی جدی‌اش را دراین‌باره نشان داد.
او دیروز در گفت‌وگویی که با «ایلنا» داشته، گفته است که جامعه ایران همچنان فقر تولید می‌کند و به همین دلیل درباره افزایش جامعه مددجویی ایران نگران است.
فتاح یک گله هم از عملکرد مجلس نهم در این‌باره داشته است: «وضعیت نیازمندان براساس واقعیت موجود در جامعه ما خوب نیست. تعداد نیازمندان چه آنان که زیر خط فقر زندگی می‌کنند و چه آنان که روی مسیر فقر قراردارند؛ زیاد است. مجلس نهم تلاش خود را کرده، اما این تلاش‌ها ناکافی بوده است. با تمام اقدامات انجام شده درحال حاضر وضع فقر درجامعه این است که مشاهده می‌کنیم. وضع موجود به گونه‌ای است که نشان می‌دهد اقدامات این دولت و دولت‌های قبل و اقدامات این مجلس و مجلس‌های پیشین ناکافی بوده است.»
او در ادامه گفته است: «همچنان فقر در جامعه درحال تولید است؛ چنانکه جامعه مددجویی ما درحال افزایش است، لذا مبارزه با فقر نیازمند عزم بالاتری است؛ یعنی مجلس آینده باید بیشتر به فریاد این گروه برسد.»
رئیس کمیته امداد با تأکید براینکه مجلس نهم اقداماتی انجام داد که جای تشکر دارد،‌ گفته که «اما به نظر من این اقدامات ناکافی بوده و کفایت لازم برای رسیدگی منطقی به نیازمندان را نداشته است.»
او با اشاره به این‌که کمیسیون‌های مجلس آینده در خرداد ماه تشکیل خواهد شد، گفته با این کمیسیون‌ها ارتباط برقرار کرده به نزد آنان می‌روم و خواهش و التماس می‌کنم: «با هر زبانی از آنها می‌خواهم که به فریاد نیازمندان و فقرا برسند؛ زیرا نمایندگان بیشتر از هر قشری در مقابل فقرا و نیازمندان مسئول هستند و اصلا نمایندگی این گروه را در مجلس برعهده دارند.
نماینده‌ای که به مدرس اقتدا می‌کند باید فریاد نیازمندان و فقرا را در مجلس بلند و به نفع فقرا قانون وضع کند و برای رفع نیازهای این گروه تلاش کند. ما هم سعی می‌کنیم از ظرفیت مجلس جدید هرچه بیشتر استفاده کنیم.»
اما دو روز پیش هم پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام‌خمینی(ره) به همایش تخصصی حمایت و سلامت خانواده رفت تا باز هم از نگرانی‌اش درباره وضع نیازمندان در ایران بگوید. او در این همایش با بیان اینکه «اقتصاد ما ظالم‌پرور است» گفت: «مسئولان درد فقرا را ندارند؛ متاسفانه وضع به‌گونه‌ای شده که باید به مسئولان پول بدهیم و به آنها التماس کنیم تا به خانه یک فقیر بیایند و برای کمک‌کردن دلشان به درد بیاید.»
او ادامه داد: «ما نتوانسته‌ایم فقر را برطرف کنیم؛ دلیلش هم این است که اداری کار می‌کنیم و اصلا ایمانی به فقر نداریم و حقوق‌بگیر هستیم. می‌گویند حضرت علی(ع) از درد فقرا شب‌ها خواب نداشته و از درد به خود می‌پیچیده است. مولای متقیان ما فقیر نبود بلکه یک آقازاده بود اما شب‌ها از درد فقرا خواب نداشته است. متاسفانه ما حقوق‌بگیری و اداری کار می‌کنیم درحالی‌که معتقدم کمیته امداد، جان انقلاب است.»
فتاح در این همایش گفت: «اگر قرار باشد این‌گونه کار کنیم، ۵۶۰۰‌ میلیارد تومان بودجه که سهل است حتی اگر دو برابر هم دولت بدهد، خاصیتی نخواهد داشت. برنده میدان کار ما حامیان هستند؛ کسانی که بی‌نام و نشان به ایتام و نیازمندان کمک می‌کنند و صدقه و زکات خود را به ما می‌دهند. کار اصلی در این حوزه فقط دولت نیست بلکه اصل کار ما این است که مردم حامی و بانی شوند. معتقدم یتیم یا فقیر بودن عامل آسیب نیست بلکه نگاه ما مهم است. اگر مردم ما اهل صدقه و زکات باشند و به آیات قرآن عمل کنند، آیا این وضع پیش می‌آید؟ چرا همیشه به دولت تکیه می‌کنید درحالی‌که این نهاد، نهاد مردمی است و باید از مردم بگیریم و به مردم بدهیم.» رئیس کمیته امداد امام‌خمینی(ره) ادامه داد: «متأسفانه اقتصاد ما، اقتصاد ظالم‌پرور و فقیرپرور است. مشکل این است که مسئولان ما درد فقرا را ندارند و جدایی و فاصله مسئولان کشور و نظام از فقرا درد اصلی است.
فتاح گفت: «برای ‌سال آینده تورم ۱۱‌درصد پیش‌بینی شده، بودجه کمیته امداد ۷‌درصد افزایش یافته و رکود هم که هنوز رفع نشده؛‌ این یعنی فقر بیشتر و رسیدگی کمتر.»

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

اعزام تیم‌های ارزیاب به «قلعه تل»

معاون هلال احمر خوزستان در پی وقوع زلزله در سه شهر استان خبر داد

اعزام تیم‌های ارزیاب به «قلعه تل»

پایان امداد و نجات در کاشمر

زلزلهٔ روز سه‌شنبه ۴ کشته و ۱۱۶ مصدوم برجا گذاشت

پایان امداد و نجات در کاشمر

ریزش بخش‌هایی از بناهای تاریخی بعد از زلزله

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشمر خبر داد

ریزش بخش‌هایی از بناهای تاریخی بعد از زلزله

بحث موش‌های تهران بعد از وقوع زلزله جدی است

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران:

بحث موش‌های تهران بعد از وقوع زلزله جدی است

تعداد قربانیان زلزله ژاپن به ۲۳۶ نفر افزایش یافت

تعداد قربانیان زلزله ژاپن به ۲۳۶ نفر افزایش یافت

امیدهای گمراه‌کننده برای پیش‌بینی زلزله

پاییز سال ۲۰۲۳ محققان دانشگاه تگزاس با یک الگوریتم هوش مصنوعی، ۷۰ درصد زمین‌لرزه‌ها را یک هفته پیش از وقوع آنها به‌درستی پیش‌بینی کردند

امیدهای گمراه‌کننده برای پیش‌بینی زلزله

تعداد جان‌باختگان زلزله ۷.۶ ریشتری ژاپن تاکنون ۳۰ نفر

تعداد جان‌باختگان زلزله ۷.۶ ریشتری ژاپن تاکنون ۳۰ نفر

نرخ فرونشست ایران 5 برابر میانگین جهانی

نرخ فرونشست ایران 5 برابر میانگین جهانی

شهرهای ایران لرزان در برابر زلزله

مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید هیچ منطقه‌ای در کشور مقاوم‌ نیست

شهرهای ایران لرزان در برابر زلزله

ریسک‌های زلزله در تهران

ریسک‌های زلزله در تهران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر