پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | آیا این افراد را می‌شناسید؟

آیا این افراد را می‌شناسید؟





۳۰ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۵۱

آیا این افراد را می‌شناسید؟

تاریخ جهان عجین است با نام‌ها و یاد از کارهای مهم شخصیت‌ها. اما در این میان فقط از برخی از تأثیرگذارترین‌های آنها، به صورت مرتب یاد می‌شود و جزو مشاهیر می‌شوند و به صورت تبعیض‌آمیزی، از برخی از تأثیرگذارهای دیگر یاد نمی‌شود. ما می‌توانیم دلایلی برای این مطلب فهرست کنیم:
برخی از افراد مهم به مانند سکه در جیب، پر سر و صدا و پرطمطراق هستند و به عبارتی توانایی مطرح کردن خود را دارند. – برخی از کشفیات و ابداعات پایه، در طول زمان روتین و بدیهی تلقی می‌شوند، گویی که از روز نخست، وجود داشته‌اند و بنابراین کسی در پی آن برنمی‌آید که ببیند چه کسی در مرتبه نخست، مبدع آن کار بوده است. -گاهی هم بخت و اقبال به کار می‌آید و یا محیط رسانه‌ای، باعث مطرح شدن برخی می‌شود. به هر ترتیب در ادامه مطلب، در پی آن هستیم که برای نمونه چند شخصیت مشهور را برایتان فهرست کنیم که امروزه، یا آنها را کلا نمی‌شناسیم یا بسیار کمتر از آنچه لیاقت‌اش را دارند، از آنها یاد می‌کنیم.
پاتریک وینسنت کلمن، دهقان فداکار امریکایی‌ها!
او یک سوزن‌بان اهل نوا اسکاتیا بود. در سال ۱۹۷۷ در بندری که او مشغول کار بود، حادثه تصادم دو کشتی رخ داد که یکی از آنها، پر از مهمات بود. متعاقب آتش‌سوزی و انفجارهای رخ داده، او حاضر نشد که محل کار خود را ترک کند و ترجیح داد بماند و به قطارهایی که به نزدیکی محل می‌رسیدند، هشدار بدهد. تا اینکه سرانجام بعد از یکی از انفجارها، درگذشت.
کلیر کامرون پترسون
امروزه همه ما از سمی بودن سربی که پیش‌ترها مرسوم بود به صورت افزودنی به بنزین اضافه شود، اطلاع داریم، اما کسی که پرچم‌دار مبارزه با این امر بود، کلیر کامرون پترسیون بود، او بود که کارزاری علیه این افزودنی راه انداخت و عاقبت باعث ممنوعیت اضافه شدن آن شد.
لری تسلر
آیا می‌دانستید که کپی پیست هم مخترعی دارد؟! بله مخترع این فرایند بسیار به دربخور، لری تسلر است. او یکی از مهندس‌های نخبه در Xerox PARC (مرکز تحقیق و توسعه در ایالت کالیفرنیا) در دهه‌ی هفتاد میلادی بود. در آن زمان، کامپیوترهای خانگی تنها در حد یک ایده بودند و کسی فکر نمی‌کرد که روزی به واقعیت تبدیل شوند.
تسلر در بین سال‌های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۶ بر روی برنامه‌ریزی سیستم Smalltalk-76 کار می‌کرد. در آن زمان او راه‌حلی برای ذخیره‌سازی متن‌ها بر روی حافظه‌ی داخلی کامپیوتر (کپی یا کات) و سپس انتقال آن به‌جای دیگری (پیست) پیدا کرد. لغات Cut، Copy و Paste هم از اصلاحات کتاب‌های چاپی برداشته شده‌اند؛ جایی که واقعا لغات با قیچی بریده (Cut) و بر روی کاغذ دیگری چسبانده (Paste) می‌شدند. تسلر پس از Xerox PARC، به‌عنوان کارشناس کامپیوتر در شرکت اپل استخدام شد و بعد از آن‌هم، با کار بر روی زیست‌فناوری (Biotechnology)، توانست سمت معاون ارشد را در آمازون و یاهو به دست آورد.
ایگناز سیملویس
یک پزشک مجارستانی بود که کشف کرد اگر پزشکان و پرستاران دست‌های خود را در بخش‌های زنان و زایمان بشویند، میزان مرگ و میر ۹۰ درصد پایین‌ می‌آید.
موریس هیلمن
یک میکروب‌شناس آمریکایی بود که کار توسعه ساخت و کاربرد ۸ واکسن از ۱۴ واکسن روتین و پراستعمالی را که امروزه استفاده می‌کنیم، انجام داد. بدون او، ما واکسن‌های مؤثر علیه هپاتیت A، هپاتیت B، آلبه‌مرغان، مننژیت، سینه پهلو (پنومونی)، عفونت هموفیلوس آنفلوآنزا، سرخک و سرخجه نداشتیم.
استانیسلاو پتروف، نجات‌دهنده بشریت!
نه، غلوی در کار نیست! اما در اینجا یک بار دیگر از او یاد می‌کنیم، در ۲۶ سپتامبر سال ۱۹۸۳، سیستم دفاعی هشداردهنده شوروی دچار مشکل شده بود و به صورت کاذب نشان می‌داد که ۶ موشک از آمریکا به سمت شوروی شلیک شده‌اند. او در آن زمان افسر مسئول بود و این اختیار داشت که کل سیتم پدافندی و ضدحمله شوروی را فعال کند. اما او ترجیح داد که کمی درنگ کند و اینگونه استدلال کند که چرا باید امریکا فقط از ۶ موشک برای حمله به شوروی استفاده کند. دست‌آخر او متوجه شد که به خاطر تازگی سیستم استفاده شده و تداخل عمل رادارهای زمینی، این هشدار کاذب داده شده است.
اگر او کمی شتاب می‌کرد، شوروی به آمریکا به خیال خود ضدحمله می‌کرد و مشخص بود که آمریکا هم پاسخ می‌داد و جنگ هسته‌ای فراگیر شروع می‌شد. دنیا می‌توانست در سال ۱۹۸۳ به پایان برسد، اما به خاطر تصمیم درست یک مرد، ما الان اینجا نشسته‌ایم و شما در حال خواندن این سطور هستید! مختصر و مفید: هاروی هابل: مخترع پریز برق!
کلود شنون
کلود اِلوود شانون، ریاضی‌دان، مهندس الکترونیک و رمزنگار معروف آمریکایی بود که به عنوان پدر نظریه اطلاعات شناخته می‌شد. معروفیت شانون بدان جهت است که با مقاله‌ای که در سال ۱۹۴۸ منتشر کرد، نظریه اطلاعات را بنیان نهاد. اما همچنین معروف است که شانون در سال ۱۹۳۷، هنگامی که در سن ۲۱ سالگی به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه ام‌آی‌تی مشغول به تحصیل بوده است، نظریه رایانه‌های دیجیتال و مدارهای دیجیتال را پایه گذاری کرده است. وی بوسیله پایان نامه خود نشان داد که با پیاده سازی الکتریکی منطق دو دویی (جبر بولی)، می‌توان هرگونه مسئله منطقی و روابط عددی را حل کرد. چنین ادعا شده است که پایان نامه مذکور، مهمترین پایان نامه کارشناسی ارشد در طول تاریخ بوده است. در زمان جنگ جهانی دوم، شانون به پژوهش در زمینه رمزکاوی اشتغال داشته و بعد از جنگ به کار بر روی رمزشکنی روی آورده است.
ویلیس کریر
اگر در منطقه گرمسیری زندگی می‌کنید، مدیون ویلیس کریر هستید، چرا که او بود که سیستم تهویه مطبوع را اختراع کرد. کریر در سال ۱۹۰۲ اولین سیستم تهویه مطبوع خود را طراحی نمود. مشتری او چاپخانه‌ای بود که با مشکل چاپ رنگ روبرو بود چون تغییر در گرما و رطوبت محیط موجب تغییر در همنشینی رنگها می‌شد. نزدیک به دو دهه اختراعات کریر این مکان را فراهم آورده بود تا در محیط‌های صنعتی دما و رطوبت به صورت علمی تحت کنترل در بیاید.
کلودت کلوین
اگر با تاریخ مبارزات رنگین‌پوستان آمریکا، علیه تبعیض نژادی، آشنا باشید، احتمالا رُزا پارکس را می‌شناسید، اما کمتر کسی است که از کلودت کلیو یاد کند. در واقع نخستین کسی که علیه جداسازی سفیدپوستان و سیاه‌پوستان در هنگام سوار شدن به اتوبوس مقاومت کرد، همین خانک کلوین بود. او این کار را در دوم مارس سال ۱۹۵۵ انجام داد. اما چرا کسی از او یاد نمی‌کند و رزا پارکس مشهور شد؟ به خاطر اینکه او در آن زمان زنی مجرد و در عین حال حامله بود و جامعه نمی‌خواست که زنی که چنین تابویی دارد، نماد یک حرکت آزادی‌خواهانه شود.
نورمن بورلاگ
اگر او نبود، شاید یک میلیارد نفر به خاطر قحطی می‌مردند! او بود که یک واریته مقاومت در مقابل آفت گندم که بازدهی زیادی هم داشت، کشف کرد و در مکزیک، پاکستان و هند، توزیع کرد. او در واقع یک انقلاب سبز انجام داد. به علت این موفقیت در سال ۱۹۷۰، نورمن بورلاگ موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شد.
آلیس پال
آلیس استوکس پال، مبارز جنبش حق رأی زنان در ایالات متحده و فعال حقوق زنان بود. او در دهه ۱۹۱۰ به عنوان طراح و استراتژیست اصلی کمپین حق رای، به همراه لوسی برنز و دیگران، جنبشی برای به دست آوردن حق رأی به راه انداخت. او از بنیانگذاران حزب ملی زنان امریکا بود. در این مسیر، او با مخالفت‌های زیادی روبرو شد، به زندان و بدتر از آن بیمارستان روانی انداخته شد. اما سرانجام مردم متوجه شدند که چه بر سر این زن آمده است و او رهانیده شد.
ویتولد پیلکی
ویتولد پیلکی یا پیلتسکی، یک سرباز لهستانی در زمان جمهوری دوم لهستان، مؤسس ارتش سری لهستان در زمان اشغال لهستان توسط نازیها و عضو ارتش خانگی که در سال ۱۹۴۲ تشکیل شد بود. او از اولین افرادی بود که توانست گزارش در مورد اردوگاه کار اجباری آشویتز تهیه کند. او در زمان جنگ جهانی دوم داوطلب شد که در اردوگاه آشویتز زندانی شود تا اطلاعات در مورد آن بدست آورد.
منبع:مدخل‌های فارسی و انگلیسی ویکی‌پدیا

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

تغییر اقلیم؛ بحران جدید بناهای تاریخی

در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی مطرح شد

تغییر اقلیم؛ بحران جدید بناهای تاریخی

اهمیت تاثیر تغییر اقلیم بر سلامت و ایمنی کارگران

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای مطرح کرد

اهمیت تاثیر تغییر اقلیم بر سلامت و ایمنی کارگران

تامین ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات از نیروگاه‌های تجدیدپذیر

معاون استاندار تهران خبر داد

تامین ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات از نیروگاه‌های تجدیدپذیر

لزوم ممنوعیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌ها

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست مطرح کرد

لزوم ممنوعیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌ها

وقوع رگبار باران در مناطق نیمه شرقی کشور

وقوع رگبار باران در مناطق نیمه شرقی کشور

بند خاکی روستای «سالک‌آباد» شکسته شد

مدیرعامل هلال‌احمر خراسان‌جنوبی

بند خاکی روستای «سالک‌آباد» شکسته شد

پساب‌ها، مشکل اصلی شهرهای ساحلی است

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان «نور»:

پساب‌ها، مشکل اصلی شهرهای ساحلی است

روزگار سپری‌شدهٔ مخمل‌

هنر مخمل‌بافی در ایران بیش از هزار سال قدمت دارد

روزگار سپری‌شدهٔ مخمل‌

عکاسی به قیمت جان پرندگان

«پیام ما» باید و نبایدهای فعالیت عکاسان و تصویربرداران در فصل زادآوری پرندگان را بررسی می‌کند

عکاسی به قیمت جان پرندگان

نگهبان باستان‌شناسی ایران

مراسم بزرگداشت «حکمت‌الله ملاصالحی»، باستان‌شناس پیشکسوت برگزار شد

نگهبان باستان‌شناسی ایران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *