پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | هوشمندسازی سامانه‌های نوین آبیاری در ۱۸ استان

«فریبرز عباسی» در حاشیه نشست هم‌اندیشی با انجمن‌های صنفی فعال در حوزه سامانه‌های نوین آبیاری

هوشمندسازی سامانه‌های نوین آبیاری در ۱۸ استان

نزدیک به سه دهه سامانه‌های نوین آبیاری در کشور در حال اجراست و تاکنون بیش از ۲.۸ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور مجهز به این سامانه‌ها شده است





هوشمندسازی سامانه‌های نوین آبیاری در ۱۸ استان

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۰:۰۰

مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی‏، از تسریع در اجرای هوشمندسازی سامانه‌های نوین آبیاری در ۱۸ استان کشور خبر داد.

«فریبرز عباسی» در حاشیه نشست هم‌اندیشی با انجمن‌های صنفی فعال در حوزه سامانه‌های نوین آبیاری، به «پیام‌ ما» گفت: «نزدیک به سه دهه سامانه‌های نوین آبیاری در کشور در حال اجراست و تاکنون بیش از ۲.۸ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور مجهز به این سامانه‌ها شده است. برنامه‌ها، رویکردها و اقدامات این دفتر با هدف ارتقای کیفی در کنار ارتقای کمی است. یکی از این برنامه‌ها کاهش هزینه‌ها در روش‌هایی است که هزینه بیشتری نسبت به سایر روش‌ها دارند. این موضوع جزو اهداف طرح توسعه سامانه‌ها است.»

نزدیک به سه دهه سامانه‌های نوین آبیاری در کشور در حال اجراست و تاکنون بیش از ۲.۸ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور مجهز به این سامانه‌ها شده است

او ادامه داد: «بحث هوشمندسازی سامانه‌های نوین آبیاری روند سرعتی داشته و در این زمینه در ۱۸ استان کشور اجرای طرح پایلوت برای امسال برنامه‌ریزی شده است. همچنین مستندسازی به منظور نشان دادن اثربخشی سامانه‌های نوین آبیاری در حال انجام است و در این زمینه اثربخشی طرح از لحاظ محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی دیده شده است. در تکمیل مستندسازی، پرونده‌های مربوط به سامانه‌های نوین آبیاری لحاظ شده است و اسناد مختلفی که به صورت فیزیکی در استان‌ها نگهداری می‌شوند و مشکلاتی را برای پیمانکاران و همکاران استانی بوجود آورده بودند، به صورت دیجیتال در مرکز واحد مربوط قرار می‌گیرد. تاکنون تکمیل مستندسازی پرونده‌ها در ۸۰ درصد استان‌ها پیشرفت فیزیکی داشته است و تا پایان امسال اجرای آن تکمیل خواهد شد.»
به گفته مشاور وزیر جهاد کشاورزی در بحث بهره‌برداری و نگهداری سامانه‌های نوین آبیاری، برنامه‌ریزی برای اجرای دوره‌های لازم در خصوص آموزش سامانه‌های نوین آبیاری و مشاوره و نظارت اجرا در بخش خصوصی براساس شرح خدمات مربوطه مورد تاکید قرار گرفته است: «تاکنون ۹۵ درصد از تجهیزات سامانه‌های نوین آبیاری در داخل کشور تولید‌ شده و کیفیت لوازم نسبت به ادوار گذشته ارتقا و بهبود کافی و مناسب پیدا کرده است. همچنین در بحث نظارت و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، نظارت در طراحی و اجرا به طور کامل و دقیق با رعایت استانداردها انجام شده است.»
او همچنین درباره تدوین دستورالعمل‌های اجرایی مربوط به سامانه‌های نوین آبیاری توضیح داد: «در این زمینه ۹ جلد در دهه گذشته تهیه شده است که با کمک مراکز تحقیقاتی بروز شده است و در اعلان عمومی از طریق سازمان برنامه و بودجه جهت نظارت و جمع‌آوری آنها به دفتر سامانه‌های نوین آبیاری به عنوان متولی اعلام می‌شود که در نسخه نهایی قرار خواهد گرفت. در بحث نرم‌افزاری و زیرساخت‌های مورد نیاز، سامانه جامع نوین آبیاری از سال ۱۳۹۴ راه‌اندازی شده است و تغییرات و ارتقای زیادی در سامانه صورت گرفته تا از این طریق گزارش‌های مستمر استان‌ها مورد بهره‌برداری قرار گیرد. البته کمبود اعتبار یکی از مشکلات جدی ماست که در این زمینه با دفتر مقام معظم رهبری، نهاد ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه مکاتبات لازم از طریق وزیر وقت جهاد کشاورزی و مجری سامانه‌ها انجام شده است، که در حال پیگیری است. در مورد اسناد خزانه هم مشکلاتی داریم. برای پروژه‌های توسعه سامانه‌های نوین آبیاری مشکلاتی وجود دارد که درصدد رفع این مشکلات هستیم. یکی دیگر از چالش‌های این بخش هم مربوط به پروژه‌های تحویل موقت و قطعی نشده در استان‌های کشور است که بخشی از آن مربوط به پیمانکاران است. اما حقیقتا یک مشکل جدی است.»

 

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر