پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | انتقال 2 توله یوز زنده‌گیری شده توران به پاسگاه محیط‌بانی

۲ قلاده توله یوز مجموعه حفاظت شده توران که چندی پیش از سوی یک چوپان زنده‌گیری شده بودند با هدف حفظ جان آنها به پاسگاه محیط‌بانی منتقل شدند.

انتقال 2 توله یوز زنده‌گیری شده توران به پاسگاه محیط‌بانی





انتقال 2 توله یوز زنده‌گیری شده توران به پاسگاه محیط‌بانی

۱۳ آذر ۱۴۰۱، ۱۰:۳۵

۲ قلاده توله یوز مجموعه حفاظت شده توران که چندی پیش از سوی یک چوپان زنده‌گیری شده بودند با هدف حفظ جان آنها به پاسگاه محیط‌بانی منتقل شدند. حسن اکبری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در این ‌باره گفت: «بر اساس خبر دریافتی از اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، ۲ قلاده توله یوزپلنگ با سن کمتر از یک ماه توسط یک چوپان از طبیعت جدا شد اما با اطلاع محیط زیست در روز جمعه به همان محل زنده‌گیری، برگردانده شدند.»
به گفته او، تیم کارشناسی و فنی از سازمان مرکزی و اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان به محل اعزام شدند و تلاش برای اطلاع از وضعیت مادر و بازگرداندن توله‌ها به زیستگاه انجام شد، اما با توجه به سرد بودن هوا، سن پایین توله‌ها و سایر شرایط موجود، به منظور حفظ جان آنها حدود نیمه شب گذشته به پاسگاه محیط‌بانی منتقل شدند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: «نکته قابل تأمل اینکه در طبیعت توران، زایمان یوزپلنگ غالبا در اوایل بهار انجام می‌شود زیرا دمای هوا و سایر شرایط طبیعی برای رشد و نمو توله‌ها مناسب است اما زایمان یوز در نیمه دوم پاییز در طبیعت توران پدیده‌ای نادر بوده و احتمال بقای توله‌ها را در طبیعت بسیار دشوار می‌کند. اما بررسی کامل شرایط منطقه برای مشخص شدن ابعاد موضوع و بررسی و تحقیق از علت و انگیزه چوپان از انجام این عمل ادامه دارد و در مورد توله‌ها هم براساس نظر کمیته کارشناسی، تصمیم‌گیری و اقدام خواهد شد.»
اکبری همچنین 76 گونه جانوری کشور را بر پایه طبقه‌بندی ملی در خطر انقراض و نیازمند مراقبت بیشتر دانست و به ایرنا گفت: «بر پایه طبقه‌بندی ملی مهره‌داران، ۷۶ گونه جانوری در خطر انقراض است و گونه‌هایی از جمله یوزپلنگ آسیایی، میش‌مرغ، گوزن زرد ایرانی، گورخر و هوبر، در وضعیت بحرانی‌تر قرار دارند. قاچاق قابل‌توجه و تخریب زیستگاه از عوامل اصلی قرارگیری برخی گونه‌های جانوری در خطر انقراض است و ترویج فرهنگ مهربانی با محیط زیست و تقویت مشارکت اجتماعی، یکی از راهکارهای مهم و موثر در حفاظت از محیط زیست محسوب می‌شود.»
به گفته او، درباره گروه‌های مختلف مهره‌داران از جمله خزندگان و دوزیستان اطلاعات کافی وجود ندارد و تقویت طرح‌های پژوهشی در این زمینه پیگیری می‌شود: «کمبود آب خرد جمعی یوز را نجات می‌دهددر منابع آبی و تخریب زیستگاه وضعیت برخی خزندگان را نگران‌کننده کرده است و باید انجام تحقیقات در این زمینه مورد توجه باشد. اکنون به بیشتر گونه‌های پستاندار و برجسته دیده شده و خزندگان و دوزیستان کمتر توجه شده است.»

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *