پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | جوابیه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان

جوابیه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان





۱۱ بهمن ۱۳۹۴، ۱۹:۰۸

جوابیه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان

سردبیر محترم روزنامه «پیام ما»
سلام علیکم
احتراماً در پاسخ به مطلب چاپ شده مورخ 24/6/94 با عنوان «متادون، ترک اعتیاد یا اعتیاد به ماده جدید» موارد ذیل به آگاهی می رسد:
ابتدا انتظار می رفت که جهت دریافت اطلاعات صحیح از طریق شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که نمایندگان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در استانها هستند یا دانشگاههای علوم پزشکی و یا بهزیستی استان اقدام کنید و صرفاً برداشت آزاد از سایت یک متخصص بیهوشی در روزنامه منعکس نشود.
ارائه اطلاعات غلط در یک رسانه به دلیل همگانی بودن می تواند تبعات جبران ناپذیری داشته باشد.
بدون استناد علمی و ارائه مدارک لازم داروی متادون و درمان MMT را زیر سئوال بردن صحیح نمی باشد. آیا تعریف درمان اعتیاد را می دانید؟ آیا میدانید بنا بر متن صریح پروتکل درمان مواد افیونی با متادون، بیماری اعتیاد قابل مقایسه با بیماریهای مزمنی همچون دیابت، فشار خون و آسم و… است؟ درمانهای کوتاه مدت و سم زدایی کوچکترین تأثیری در درمان و کنترل بیماری اعتیاد ندارند و در تقریباً 95 درصد پس از یک سال عود می کند.
درمان اعتیاد لزوماً به معنی عدم مصرف داور نیست. همانطور که بیمار مبتلا به دیابت یا اسم یا فشارخون و بسیاری از بیماریهای مزمن دیگر نیاز به درمان مادام العمر دارند اعتیاد به واسطه مزمن بودن، قابلیت عود کنندگی بسیار شدید و دارا بودن فاکتورهای دخیل بسیار زیاد نیاز به درمان طولانی و بعضاً تا آخر عمر در بسیاری از موارد دارد. البته در مواردی که بیمار سابقه مصرف کوتاه مواد را داشته باشد این درمان می تواند کوتاه مدت باشد بر خلاف مطلب چاپ شده در مقاله مورد نظر در خصوص افزایش مرگ و میر در رابطه با مسمومیت با متادون آیا اطلاع دارید آمار مرگ در اثر مصرف مواد مخدر در سال 92 نسبت به سال 91 بیش از 50 درصد کاهش داشته (بنابر آمار رسمی پزشکی قانونی استان کرمان) که دلیل آن مستقیماً درمان MMT است؟
آیا افزایش تعداد مراکز درمانی در اقصی نقاط استان و دسترسی بیماران به خدمات درمانی و قطع ارتباط فرد معتاد با قاچاقچی مواد، کاهش هزینه های اقتصادی، ثبات روحی و روانی، سلامت جسمی، کاهش شدید مرگ های ناشی از مصرف مواد، ثبات عاطفی، افزایش بهره وری، کاهش شدید بیماریهای واگیردار مانند هپاتیت، ایدز و بیماریهای جنسی و فوائد دیگر، نقطه عطف است یا باید براساس متن مندرج شما با دید منفی به آن نگریست؟
سودجو قلمداد کردن حداقل 300 پزشک درمانگر در استان و حداقل شش هزار پزشک درمانگر در کشور که وظیفه درمان سخت ترین بیماری و مشاوره و راهنمایی بیمارانی را که دچار انبوهی از مشکلات روحی، جسمی، عاطفی، شخصیتی، اجتماعی و… هستند را عهده دارند و علاوه بر آن ایجاد اشتغال برای حداقل 35 هزار نفر از پرسنل تحصیلکرده شامل پرستار، روان شناس، مددکار و… علاوه بر اینکه با هیچ منطقی سازگار نیست توهین آشکار نیز به این قشر فرهیخته تلقی می شود.
داروی متادون در صورتی که تحت نظارت پزشک و تیم درمان مصرف شود علاوه بر اینکه هیچگونه محدودیت زمانی ندارد یک درمان هم محسوب می شود. شایان ذکر است یکی از بزرگترین مشکلات موجود در خصوص درمان با متادون که باعث ضربه زدن به درمانگران و بیماران می شود متادون قاچاق موجود در بازار آزاد است که رسانه می تواند با اطلاع رسانی مانع از استفاده بیماران از متادون قاچاق گشته علاوه بر آن عزم مسئولین ذیربط را برای مقابله با این معضل بزرگ جدی نماید.
در پایان تفاوت درمان با متادون و مصرف مواد را ذکر می نماییم.
حسین چناریان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *