پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تاييد صلاحيت ١٦٦ نفر از ميان ٨١٨ كانديداي ورود به مجلس خبرگان رهبري/ براي هر صندلي خبرگان دو نفر رقابت خواهند كرد

تایید صلاحیت ۱۶۶ نفر از میان ۸۱۸ کاندیدای ورود به مجلس خبرگان رهبری/ برای هر صندلی خبرگان دو نفر رقابت خواهند کرد





۹ بهمن ۱۳۹۴، ۲۲:۱۶

تایید صلاحیت ۱۶۶ نفر از میان ۸۱۸ کاندیدای ورود به مجلس خبرگان رهبری
برای هر صندلی خبرگان دو نفر رقابت خواهند کرد

اعتماد نوشت: ۸۱۸ نفر ثبت نام کردند، ۱۶۶ نفر تایید شدند. ۸۰ درصد یا رد صلاحیت شدند یا صلاحیت‌شان برای فقهای شورای نگهبان احراز نشد و ۲۰ درصد تایید صلاحیت شدند. ۱۶۶ نفر برای ۸۸ کرسی مجلس خبرگان در هفتم اسفندماه رقابت خواهند کرد، به بیان دیگر برای هر کرسی دو نامزد وجود خواهد داشت. این آمار نهایی از لیستی است که شورای نگهبان دو شنبه شب در اختیار وزارت کشور گذاشت تا حالا مشخص شود در هفتم اسفند ماه کدام چهره‌ها در میدان رقابت خبرگان حضور خواهند داشت. صبح دیروز فضای خبری کشور پر بود از نام آیت‌الله‌ها و چهره‌هایی که این روزها بازار شایعات و گمانه‌زنی‌ها در موردشان داغ بود، با طلوع آفتاب روز سه‌شنبه و اعلام نتایج نهایی مهر باطل بر برخی گمانه‌ها زده شد و رقبای هفتم اسفند مشخص شدند. نام دو نفر اما در صدر اخبار قرار داشت و دو جمله تیتر ترجیع بند همه اخبار انتخاباتی بود «صلاحیت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تایید شد و صلاحیت سید حسن خمینی احراز نشد». دو چهره‌ای که بیشترین گمانه زنی‌ها را در این دوره انتخابات به خود اختصاص داده بودند. اگرچه در این دوره موج ثبت نام زنان برای انتخابات خبرگان یکی از سوژه‌های داغ بود و حتی از ۱۶ داوطلب زن هم برای آزمون اجتهاد دعوت به عمل آمده بود اما در نهایت شورای نگهبان صلاحیت هیچ یک از داوطلبان زن را تایید نکرد.
چهره‌هایی که تایید شدند
مهم‌ترین چهره؛ آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی بود که با تایید شورای نگهبان به دور بعدی انتخابات راه یافت. در میان اسامی تایید‌صلاحیت شده، اسامی روحانیونی مثل آیت‌الله احمد جنتی، آیت‌الله شیخ محمد یزدی، آیت‌الله ابراهیم امینی، آیت‌الله باقری کنی، حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی، آیت‌الله تسخیری، آیت‌الله حائری امام جمعه یزد، آیت‌الله دری نجف‌آبادی، آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی، آیت‌الله محسن قمی معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و آیت‌الله مجتهد شبستری دیده می‌شود. همچنین آیت‌الله هاشم‌زاده هریسی عضو اعتدالگرای مجلس خبرگان نیز تأیید صلاحیت شده است. آیت‌الله سیدمحمد سجادی، آیت‌الله نصرالله شاه‌آبادی، طاهری، غلامرضا فیاضی، آیت‌الله مدرسی یزدی و ناصری یزدی نیز تایید صلاحیت شده‌اند. صلاحیت محمدحسن زالی، آیت‌الله سید عباس حسینی قائم‌مقامی، امینی، آیت‌الله ناصر امامی کاشانی، آیت‌الله اعرافی رییس جامعه المصطفی العالمیه، محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان، حجت‌الاسلام عباسعلی اختری و آیت‌الله محمد یزدی عضو شورای نگهبان تایید شد. غلامرضا مصباحی مقدم نماینده کنونی مجلس و عضو جامعه روحانیت مبارز نیز تایید صلاحیت شده‌ است. آیت‌الله سیدمحمدعلی امین، محمد محمدی باقری، محمد‌صادق حائری، سیدهاشم حمیدی، حمید حوالی شهریاری، سیدمحمد سجادی عطاءآبادی، علی مومن‌پور، سید صادق محمدی، سید محمدرضا مصلی، مهدی هادوی مقدم، سید ابوالفضل میرمحمدی از چهره‌هایی هستند که صلاحیت آنها تایید شده است. سید محمود علوی وزیر اطلاعات هم صلاحیتش توسط شورای نگهبان تایید شد و حسن روحانی هم در هفتم اسفند برای دومین بار در دو سال گذشته در عرصه انتخابات حاضر خواهد شد. در حالی که همه جا دلیل عدم احراز صلاحیت سید‌حسن خمینی را عدم شرکت در آزمون اجتهاد اعلام می‌کنند؛اما برخی منابع خبری، خبر از تایید صلاحیت چهار نفر بدون آزمون داده‌اند. چهره‌هایی که نه سابقه حضور در خبرگان داشتند و نه پیش از این برای انتخابات خبرگان نامزد شده بودند تا صلاحیت‌شان مورد بررسی قرار گیرد و طبق اطلاعیه‌ای که شورای نگهبان صادر کرده بود باید در آزمون حاضر می‌شدند. حضرات اعرافی، شاه‌آبادی، سعیدی و میر باقری این چهار تن بودند که با وجود عدم شرکت در آزمون صلاحیت‌شان تأیید شد.
چهره‌هایی که بازماندند
نام سید‌حسن خمینی در صدر لیست چهره‌هایی بود که صلاحیت‌شان توسط شورای نگهبان احراز نشد. صلاحیت حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا عضو حزب اعتماد ملی، آیت‌الله امجد نماینده پیشین مردم تهران در مجلس خبرگان و حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری نیز برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری رد شده است. آیت‌الله موسوی بجنوردی عضو پیشین شورای‌عالی قضایی در دوران حضرت امام‌(ره) و از روحانیون نزدیک به بیت امام، آیت‌الله محسن غرویان عضو سابق دفتر آیت‌الله مصباح ‌یزدی که از این استاد حوزه جدا شد، محمد غرضی وزیر سابق پست، مهدی طائب رییس قرارگاه عمار و حجت‌الاسلام مجید انصاری عضو سابق مجلس خبرگان و معاون پارلمانی رییس‌جمهور نیز بنا به اخبار فعلی رد صلاحیت شده‌اند. مصطفی پورمحمدی هم صلاحیتش توسط شورای نگهبان احراز نشد تا عدد رد صلاحیت دولتیان به دو برسد. همزمان با انتشار خبر رد صلاحیت‌ها، مصطفی پورمحمدی در جلسه تفسیر قرآن کارکنان وزارت دادگستری از ابهام در قوانین انتخابات سخن گفت و لزوم اینکه شورای نگهبان باید در این مورد رفع ابهام کند. وی با بیان این مطلب که در برخی قوانین انتخاباتی ابهاماتی وجود دارد که بار این ابهام بر دوش شورای نگهبان قرار گرفته و بعضا نقض و ابرام‌ها، اعتراضات، اختلاف نظرها و غیره را به دنبال دارد، اظهار کرد: شورای نگهبان باید در جهت رفع شائبه‌ها و ابهامات اقدام کرده و پیشقدم شود و ما نیز در این خصوص باید دقت کنیم که حتی در صورت وارد بودن اعتراض و انتقادمان، به اصل و اساس موضوع خدشه وارد نکنیم. پورمحمدی در ادامه افزود: اصلاح قوانین انتخابات را باید با جدیت دنبال کنیم؛ خوشبختانه در مجمع تشخیص مصلحت نظام بنا به دستور مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی آن نوشته و تنظیم شده که ان‌شاءالله پس از ابلاغ، دولت لایحه آن را آماده و به مجلس محترم تقدیم می‌کند. اما در هر صورت باید ابهامات در این خصوص از بین رفته و بار شورای نگهبان سبک‌تر شود. نباید این شورا که حافظ اسلامیت نظام و دفاع از قانون و میثاق ملی است،محل مناقشه و دعوای رد و قبول صلاحیت کاندیداها قرار گیرد. صلاحیت حسن نمازی جوان‌ترین نماینده کنونی مجلس خبرگان هم تایید نشد. نمازی بعد از آخرین اجلاسیه شهریور ماه مجلس خبرگان از نمایندگی استعفا داد بوده؛ اما برای دور جدید دوباره ثبت‌نام کرده بود. در میان همه خبرها اما تسنیم گزارش کرده که سید‌حسن خمینی، مرتضی آقا‌تهرانی و مهدی طائب به دلیل عدم شرکت در آزمون صلاحیت‌شان احراز نشده است. نام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران هم در میان چهره‌هایی است که صلاحیت‌شان برای فقهای شورای نگهبان احراز نشد.
مهلت اعتراض
سخنگوی هیات مرکزی انتخابات اما آمار دقیق‌تری از روند بررسی صلاحیت‌ها را اعلام کرد. به گزارش ایلنا سیامک ره پیک گفت: از میان همه افرادی که ثبت‌نام کردند، ۱۵۸ نفر از ادامه رقابت و ورود به انتخابات انصراف دادند، ۱۱۱ نفر غیرمجاز بودند و ۱۵۲ نفر نیز در آزمون کتبی شرکت نکردند که مجموع انصرافی غیرمجازی و غایبان آزمون به ۴۲۱ نفر رسید.
ره پیک ادامه داد: بر همین اساس صلاحیت ۳۷۳ نفر بررسی شد که از این تعداد صلاحیت ۲۰۷ نفر رد و صلاحیت ۱۶۶ نفر نیز تایید شد. او گفت: در دوره قبلی مجلس خبرگان نیز صلاحیت ۱۴۶ نفر تایید و ۲۰۹ نفر رد شده بود و در دوره قبل‌تر هم (دوره سوم) صلاحیت ۱۶۰ نفر تایید و ۲۱۵ نفر نیز رد شده بود. سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: برای کسانی که درباره صلاحیت خود شکایت دارند سه روز فرصت در نظر گرفته شده است تا به شورای نگهبان ارایه شکایت کنند تا دوباره صلاحیت آنان بررسی شود که ممکن است در بررسی‌ها تعداد تایید صلاحیت‌ها بیشتر شود.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *